adamkijak Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam jakoś tak wychodzi że zawsze kończe moje modele w niedziele, więc i tym razem zgodnie z tradycją prezentuje: Model to Trumpeter MTVR skala 1:35, konwersja do wersji MAS armour - samoróbka. Dodatki - Koła od Real Model (nie najlepsze tym razem), Crows II od Blast model (ta wieża z 50'ką na dachu), Warlock od Voyager (lizak na patyku z przodu maski) i szperacze (czytaj dodatkowe reflektory) od Bronco. Czy mogłem lepiej?, pewnie że tak, brudzenie wyszło przesadzone i koła nie współgrają z brudem na reszcie modelu, sprężyny od zawieszenia trzeba było zrobić od zera z drutu, zabrakło zdjęc na APU (dodatkowy generator za kabiną) i budżetu na zakupienie MCTAGS, stąd wieża od Blast Models generalnie nie zaobserwowana na zdjęciach operacyjnych. Zadowolony jestem z plandeki i tej szmatki na masce, jak zawsze model lepiej się prezentuje na żywo niż na zdjęciach, dużo subtelnego brudzenia czy cieniowania nie widać. Ok, koniec wywodu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Rozumiem, ze ta pancerna pake zbudowałes sam. Jesli tak, to szacun !!! Wyglada znakomicie. W ogóle bardzo mi sie podoba ten pojazd z ta pancerna paką. Malunek i brudzenie przyzwoite, ale daleko mu do bardzo wysokich w pancerce standartów. Taki troche na szybko. nie ma żadnego detalu malarskiego. Moze jeszcze dałoby rede cos domalowac ? ,-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Bardzo przyjemny model, oryginalny, niespotykany "Budowlanie" wyszło jak najbardziej na plus. "Malarsko" może faktycznie bez fajerwerków, ale czy one są tu naprawdę potrzebne? Tak naprawdę większość amerykańskiego sprzętu z Iraku/Afganistanu jest dość nudna, jeśli chodzi o malowanie czy ślady eksploatacji. Zgodzę się jednak z tym, że koła jakby z zupełnie innego pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Wg mnie brudzenie w porządku. Widzę czasem betonowozy tak ubrudzone, dół - syfiasty, a góra lekko przykurzona; zależy skąd akurat jedzie. Boczne blachy paki też gustowne. Wyglądają realistycznie, nie muszą być na maksa poprzebarwiane, zapuściłbym może tylko wystające nity/łby śrub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Widziałem go w trakcie budowy. Muszę przyznać Adam że odwaliłeś kawał dobrej roboty. A czy malowanie nudne? Przykład Roy'a z Telford pokazuje że nie zawsze jest ono najważniejsze aby model zdobywał uznanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Świetna praca Gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ja mam tylko jedno pytanie gdzie kupiłeś koła z Real Modela Bo w Polsce jakoś nikt nie chce go sprowadzać.Pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Super. Zdjęcia trochę przydymione, ale model się podoba. W ogóle lubię twoje modelarstwo. Technicznie jesteś bardzo dobry, a i tematyka bardzo ciekawa, nieoklepana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 Dzięki za odzew, z tymi zdjeciami to raz mi się uda, raz nie, muszę dokupić pare lamp żeby światło z boku dodać. Z gym brudzeniem to jest tak że łatwo model pobrudzić, a ciężko jak diabli realistycznie okurzyć. Koła mocno kontrastują bo przesadziłem z brudzeniem podwozia, a nie że za mało je (koła) zużylem. AdamsM1A1 - kupiłem na ebay-u tym razem zamiast bezpośrednio od producenta i powiem szczerze jestem zawiedziony jakością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts