adamkijak Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witam jakoś tak wychodzi że zawsze kończe moje modele w niedziele, więc i tym razem zgodnie z tradycją prezentuje: Model to Trumpeter MTVR skala 1:35, konwersja do wersji MAS armour - samoróbka. Dodatki - Koła od Real Model (nie najlepsze tym razem), Crows II od Blast model (ta wieża z 50'ką na dachu), Warlock od Voyager (lizak na patyku z przodu maski) i szperacze (czytaj dodatkowe reflektory) od Bronco. Czy mogłem lepiej?, pewnie że tak, brudzenie wyszło przesadzone i koła nie współgrają z brudem na reszcie modelu, sprężyny od zawieszenia trzeba było zrobić od zera z drutu, zabrakło zdjęc na APU (dodatkowy generator za kabiną) i budżetu na zakupienie MCTAGS, stąd wieża od Blast Models generalnie nie zaobserwowana na zdjęciach operacyjnych. Zadowolony jestem z plandeki i tej szmatki na masce, jak zawsze model lepiej się prezentuje na żywo niż na zdjęciach, dużo subtelnego brudzenia czy cieniowania nie widać. Ok, koniec wywodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Rozumiem, ze ta pancerna pake zbudowałes sam. Jesli tak, to szacun !!! Wyglada znakomicie. W ogóle bardzo mi sie podoba ten pojazd z ta pancerna paką. Malunek i brudzenie przyzwoite, ale daleko mu do bardzo wysokich w pancerce standartów. Taki troche na szybko. nie ma żadnego detalu malarskiego. Moze jeszcze dałoby rede cos domalowac ? ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Bardzo przyjemny model, oryginalny, niespotykany "Budowlanie" wyszło jak najbardziej na plus. "Malarsko" może faktycznie bez fajerwerków, ale czy one są tu naprawdę potrzebne? Tak naprawdę większość amerykańskiego sprzętu z Iraku/Afganistanu jest dość nudna, jeśli chodzi o malowanie czy ślady eksploatacji. Zgodzę się jednak z tym, że koła jakby z zupełnie innego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Wg mnie brudzenie w porządku. Widzę czasem betonowozy tak ubrudzone, dół - syfiasty, a góra lekko przykurzona; zależy skąd akurat jedzie. Boczne blachy paki też gustowne. Wyglądają realistycznie, nie muszą być na maksa poprzebarwiane, zapuściłbym może tylko wystające nity/łby śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Widziałem go w trakcie budowy. Muszę przyznać Adam że odwaliłeś kawał dobrej roboty. A czy malowanie nudne? Przykład Roy'a z Telford pokazuje że nie zawsze jest ono najważniejsze aby model zdobywał uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Świetna praca Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Ja mam tylko jedno pytanie gdzie kupiłeś koła z Real Modela Bo w Polsce jakoś nikt nie chce go sprowadzać.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Super. Zdjęcia trochę przydymione, ale model się podoba. W ogóle lubię twoje modelarstwo. Technicznie jesteś bardzo dobry, a i tematyka bardzo ciekawa, nieoklepana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Dzięki za odzew, z tymi zdjeciami to raz mi się uda, raz nie, muszę dokupić pare lamp żeby światło z boku dodać. Z gym brudzeniem to jest tak że łatwo model pobrudzić, a ciężko jak diabli realistycznie okurzyć. Koła mocno kontrastują bo przesadziłem z brudzeniem podwozia, a nie że za mało je (koła) zużylem. AdamsM1A1 - kupiłem na ebay-u tym razem zamiast bezpośrednio od producenta i powiem szczerze jestem zawiedziony jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi