Spawacz Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Zapraszam do galerii , moja pierwsza dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Ogólnie ciekawa praca i fajna koncepcja. Z rzeczy które mi się nie widzą to rdzawe zacieki które są za duże oraz brak śladów zużycia na oznaczeniach oraz wyglądające na nówki plandeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Podsumujmy- transporter z 3 Panzer Division, Skijager i SSman. Co prawda jedyna formacja Skijagers widziana na froncie- 1. Skijäger-Division, utworzona z 1. Skijäger-Brigade w czerwcu 1944 roku, walczyla w Grupie Armii "Centrum" niemniej jednak wtedy kiedy miala się sznasę spotkać z 4tą pancerną, ta była okrążona pod Kirowgardem (do grudnia) zaś 1. Skijäger-Division, byla wycofywana (w pazdzierniku) juz z obecnych terenow Polski na słowację... Nie znalazlem zadnej jednostki SS znajdujacej sie w tym czasie w pobliżu. Jednak wyszło SF... Poza tym praca wyszła ładna, figury naprawdę niezłe. Szkoda tylko że zająłem się szukaniem jakiegoś pieprzonego Mr. Hyde'a niepotrzebnie tracąc czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 To jego pierwsza albo z pierwszych dioram. To nie ma co się dziwić. Moje pierwsze również były SF. A spawacz wątpię żeby orientował się ,że poświęcasz dużo czasu dla niego. Kolejnym razem zadecydujesz co zrobić. Ja Dazowi podpowiedziałem jak podtrawiłem ,a nadal taśma produkcyjna jest bez zmian. I moje komentarze na tym się kończą. A spawacz młody. Pewnych rzeczy nie rozumie ,a szanse można jeszcze dać. Co do makiety to całkiem OK. Dużo obserwuj dioram jakie umieściłem viewtopic.php?f=81&t=46933 Jeszcze kilka i będą tak samo wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Młody to ja byłem o ho i jeszcze trochę ale dziękuje za odmłodzenie Co do wszelkich rad jakie mi udzielacie ( kolega 7urgen najbardziej ) bardzo je szanuje i wiem że są dla mnie bardzo cenne i uwierzcie nie pójdą w las , każde słowo biorę na klatę i będę starał się błędów nie popełniać , ja słucham w przeciwieństwie do innych. Dziękuje także za słowa zrozumienia i otuchy które dodają skrzydeł i podnoszą morale do wykonywania dalszych prac. Jeszcze raz dziękuje i niech moc będzie z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Taką koncepcję wykonania dioramki kiedyś tam mam nadzieję wykonać być może albo z całą pewnością tylko ,że ze schwimmwagenem i figurkami w parkach. Woda żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Tak woda wykonana z Woodland scenic świetna sprawa świetnie się barwi no i bez smrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Spawacz - świetny debiut Jedyne co bardzo psuje efekt to "usyfiona" ramka. Wygląda jakby była przypadkowo uwalana farbami i roztarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Szczerze to zakleiłem ja ładnie taśma malarska ale nie maiłem pomysłu na zatrzymanie wody i wydostała sie spod mojej barierki z balsy i taśmy :( Dlatego właśnie tak to wygląda :(....woda woodlanda jest bardzo lejąca i czasem nie można jej okiełznać Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ? Nie bardzo wiadomo o co chodzi. Podaj zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=grawerowanie&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-mcf-dyn-v2-com-1-3-1218 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 "Tabliczka grawerska" jeśli o to chodzi. Z wysyłką możesz dostać okolo 15-20zł. Możesz sam zaprojektować np. czcionkę, obrazek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 O to to , chodzi o druk tekstu w gotyku które widzę często na ukończonych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 co tam druk, pędzel, farba i malujesz.. w końcu modelarz jesteś nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 A no też prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 FAZZY_bez_humoru No fajniutka tabliczka. Będę musiał kiedyś rozważyć taki projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Szczepan Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Bardzo fajne , tylko ten w białym jakiś taki czysty się wydaję, chyba że dobrze nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 co tam druk, pędzel, farba i malujesz.. Co za różnica i tak wiocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi