Skocz do zawartości

KW-1 model 1942 TRUMPETER 1:35

Radziecki102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przedstawiam Wam mój pierwszy model plastikowy w życiu.Wiem że d..y nie urywa i do wielu rzeczy można sie przyczepić ale mam nadzieje że lepsze przyjdzie z czasem.Dla usprawiedliwienia się podkreślam że wszystkie efekty jakie próbowałem tu uzyskać robiłem pierwszy raz

Kilka fotek

DSC00114_zpsphoiznh2.jpg

DSC00113_zpskrjdegzc.jpg

DSC00112_zps5v4x4efn.jpg

DSC00115_zpsa02vdizt.jpg

Teraz już można się poznęcać

Jak dla mnie rewelacja. Zwłaszcza że to pierwszy model.

Ciekaw jestem co pokażesz jak skończysz piąty.

No i zdjęcia. Jest na co popatrzeć. Tak trzymać

Ale żeby nie było za różowo, to powiedz mi czemu nie przykleiłeś na swoje miejsce lampy. Tylko leży tak smętnie urwana.

Wywal ją całkiem albo przyklej na miejsce jak należy.

Witam

Dziękuję za pozytywny odbiór modelu

...Ale żeby nie było za różowo, to powiedz mi czemu nie przykleiłeś na swoje miejsce lampy. Tylko leży tak smętnie urwana.

...

Biedaczka nie wytrzymała trudów boju ;) , a tak na poważnie to wstyd się przyznać przepiłem gdzieś ''szkło'' od niej i dlatego jest tak jak jest.

... Super że ogarnąłeś zdjęcia - teraz coś w końcu na nich poprawnie widać...

To w bardzo dużej mierze Twoja zasługa , jeszcze raz dzięki

a następne będzie to:

DSC00105_zpsksox7lhq.jpg

... Nie zdziwię się jak sądzisz, że wyszedł Ci lepiej niż się spodziewałeś

Hmm... z jednej strony zgadzam się w 100% z drugiej ,pewien niedosyt jednak pozostał ( tak już mam , ambicja )

...Nad gąsienicami i kołami musisz drugim razem więcej uwagi poświecić.

Mógłbyś sprecyzować na co zwracać uwagę następnym razem ??

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z efektu końcowego jednak wgryzając się głębiej w forum i świat dodatków do modeli troszkę żałuje że pierwszy wziełem na warsztat model KV bo to jedna z moich perełek .Ale pewnie za jakiś czas do niego wrócę .

Pozdrawiam

... Nie zdziwię się jak sądzisz, że wyszedł Ci lepiej niż się spodziewałeś

Hmm... z jednej strony zgadzam się w 100% z drugiej ,pewien niedosyt jednak pozostał ( tak już mam , ambicja )

Pozdrawiam

Też tak mam...

To chyba jednak zdrowe jest czyli tak powinno być

...Ale żeby nie było za różowo, to powiedz mi czemu nie przykleiłeś na swoje miejsce lampy. Tylko leży tak smętnie urwana.

...

Biedaczka nie wytrzymała trudów boju ;) , a tak na poważnie to wstyd się przyznać przepiłem gdzieś ''szkło'' od niej i dlatego jest tak jak jest.

To przyklej ją bez szkła, albo wywal całkiem.

Sorry Markuz ale lampa zostanie już niestety tak jak jest, kleiłem ja żelową kropelką,debondera jeszcze nie mam a odrywanie jej skończy się pewnie uszkodzeniem farby na kadłubie.Następnym razem nie popełnię takiego babola

Jak to Twój pierwszy czołg, to zazdraszczam, bo mój "pierwszy" tak nie wyglądał

Ładne fotki, ba nawet więcej, bardzo ładne fotki. Teraz polecam zwrócić uwagę na kompozycję. Sam mam z tym niejaki problem, więc piszę na co zwracam uwagę. Więcej zdjęć z ujęcia "bok po skosie od góry" kilka ujęć w zbliżeniu poszczególnych fragmentów pojazdu, góra wieży, bo tam ciekawe sprawy mogą się zadziać. Dobra druga fotka i pierwsza, bo pokazuje, jak fajnie oddałeś ślady błota. Nie jest ono kupą ciemnej, jednobarwnej masy, a ma swoją fakturę. Następnym razem dodałbym jeszcze trochę , doslownie odrobinkę jaśniejszych odcieni. Teraz z przyjemnością można popatrzeć i komentować

Następny kołowy pojazd się szykuje, więc o gąskach nie piszę Choć wcale nie chodzi mi tutaj o te na układzie jezdnym, a te dodatkowe po bokach z tyłu czołgu.

A i jeszcze jedno na co "ajabym" zwrócił uwagę w przyszłości. Kopcie z wydechów. Za monotonne, równe, jednobarwne.

Jest super, a dalej będzie jeszcze lepiej

Może i d... nie urywa ale bardzo się podoba

A poza tym świetny przykład na to iż korzystając z dostępnych poradników i warsztatów można zbudować przyzwoity model bez nudzenia i zadawania setek bzdurnych pytań - brawo

I zdjęcia w galerii super w odróżnieniu od tych warsztatowych

Mi się podoba. Klasyczne KW-1, powoli toczące się droga na upatrzona pozycję, tylko po to, aby niszczyć faszystowskie tanki.

Tak ja to widzę. Zmęczony, obity, ale wciąż silny.

Gąsienice ładne, nie monotonne takie.

Regards - Knjaz