Flachenty Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Witam Wymyśliłem sobie jakiś czas temu, że wystrugam sobie Twardego. Trochę to potrwało ale w końcu wziąłem się za robotę. Model ma przedstawiać egzemplarz z 1 Warszawskiej Brygady Pancernej w Wesołej, a dokładnie ten: Na początku założyłem sobie, że ma być na gąsienicach Diehla więc trzeba było przerobić koła napędowe. Zacząłem też przerabiać wieże i kadłub i dorabiać kostki pancerza Erawa. W planach jest również zrobienie otwartego przedziału napędowego na bazie żywicy Verlindena do T-72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Baaaardzo mi się podoba. Czekam na więcej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Melduje się do pomocy wsparcia duchowego (i fotograficznego) czuje super model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sułtan Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Witam. Mógłbyś przybliżyć nieco temat gąsienic, jak to z nimi jest w "Twardych" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Były klasyczne metalowe z 72 i niemieckie Diehla z nakładkami jak w leonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Bardzo ciekawy temat . Jako laik w temacie współczesnych tanków, chciałbym dopytac, który model Tamki jest bazą?. Czy może ten: Tamiya 35160 T-72M1?. Znając dotychczasowe dokonania Kolegi, z wielką ciekawością będę podglądał temat, bo jestem pewien, że powstanie świetny model . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Dokładnie ten Jedziemy dalej. Zrobiłem sobie maszynkę do wycinania w miarę równych kostek i zacząłem budować pancerz przedni. i na dziś dość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Interesujące Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Dobra rzecz taki warsztat, jak przyjdzie co do czego to jest gotowa instrukcja jak przeflancować T-72 na PT-91. Z pewnością któregoś dnia skorzystam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Flachenty ja to bym jak Gerd, poprosił o wymiary użytych materiałów, wycinanych kostek i jakąś historie budowy bardziej szczegółową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Wymiary to sobie przelicz a co do historii to wolę kleić niż pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Dobra rzecz taki warsztat, jak przyjdzie co do czego to jest gotowa instrukcja jak przeflancować T-72 na PT-91. Z pewnością któregoś dnia skorzystam. Chyba "przeflachować" T-72 na PT-91 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Może i nie jestem fanem współczesnych czołgów, ale jak Flaszka robi jeden to patrzeć trzeba. Mógłbyś napisać jak Ci się tak ładnie udało odciąć wieńce zębate z kół napędowych? Podejrzewam że delikatnie nożykiem. I druga sprawa. Mógłbyś przy pisaniu posta i wklejaniu zdjęć robić pustą linię pomiędzy linkami do zdjęć? To je oddzieli w poście i lepiej się będzie przeglądać. Kostki świetnie wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 Dzięki za miłe słowa Co do wieńców to w ruch poszła czeska żyletka. Dziś zająłem się drobiazgami na przodzie. Uparłem się , że wydziergam tablicę rejestracyjną i po kilku próbach się udało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Ciąg dalszy detalowania przodu, to chyba wszystko (o ile o czymś nie zapomniałem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Nie wiem na ile Cię wzruszy detal typu odwrócone zaczepy zasobnika nad kołami z prawej strony patrząc od przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 No patrz byłbym zapomniał ale spoko, zrobi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Na początku założyłem sobie, że ma być na gąsienicach Diehla więc trzeba było przerobić koła napędowe. To z drukarki trzy de jest wydruk ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 To trochę bardziej banalne rozwiązanie, mianowicie wziąłem koło od Leo 2 i w bluetacu odcisnąłem wieniec a potem zalałem bondikiem i utwardziłem. potem tylko obróbka zębów i środka wieńca i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 To trochę bardziej banalne rozwiązanie, Raczej bardzo pomysłowe .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 Nie wiem na ile Cię wzruszy detal typu odwrócone zaczepy zasobnika nad kołami z prawej strony patrząc od przodu Pan sobie życzył ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Jest elegancko! Obiór techniczny przodu - zaliczone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Dziś delikatnie parę kostek i uchwyty na dodatkowe reflektory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 4, 2016 Author Share Posted February 4, 2016 Walka trwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 6 razy tak Bardzo mi się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts