Skocz do zawartości

MiG-29 Italieri 1:72

jureczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mikolaj75 brak u mnie Twojej precyzji.Tak sobie kleiłem ,aby sprawdzić swoje umiejętności i jak widać kiepsko,Tez mi się nie podobają.Zacznę od nowa .podobno trening daje efekty,Kabinka siedzi na wikolu.Staram się tez czysto kleić zakupiłem klej tamki,ten z zielonym kapslem ,jest naprawdę super ,cholernie mocny,przekonałem się klejąc dysze.Kleiłem je z płytki plastykowej 0.2mm. obudowę dyszy i wewnętrzne żeberka z listków o szer,1mm i trochę go przedawkowałem ,bo pomarszczył mi zewnętrzna cześć i rozpuścił listki w środku.

Tazman79 kolor wnęk??? .Co zdjęcie to inny: szary, szaro- niebieski ,miejscami lekko brązowy,szaro- zielony.Przy malowaniu przewodów,są trochę SF ,poretuszuje ,aby bardziej to urealnić.Dysza w konfiguracji -postój, wiec w pełni rozwarta.Tak jak na fotkach .Mikolaj75 się konkretnie wypowiedział.Zorbie nowa -może zbliżę się do orginalu??? Nie kupuje elementów żywicznych, bo nie potrafię pięknie pomalować ,aby oddały swoje walory,wiec szkoda kasy

Dziękuje za trafne uwagi

Jurek wiesz co robić ,wiec do roboty

Powstają nowe dysze Teraz użyłem płytek o grubości 0,4mm ,uważam ,ze jest lepiej

IMG_2272.JPG

IMG_2274.JPG

Odkrywam górne wloty powietrza-żaluzje

IMG_2271.JPG

IMG_2273.JPG

Tazman79 dziękuje za konkretne wskazówki

Chce zbudować model samolotu chociaż troszkę przypominający orginal to taka pomoc jest u mnie mile widziana

Chodzi o to ze na postoju zamkniete sa zaluzje czyli gorne wloty a otwarte sa glowne czyli dolne. Part wykonal do tego modelu fajna blaszke pozwalajaca na wstawienie z blaszek zamknietych zaluzji i pozostawienie otwartych dolnych wlotow z podniesionymi, charakterystycznymi dla nich oslonami... Mozna tez kupic zestaw oslon na na glowne i gorne wloty powietrza rownierz firmy Part... No i antena ktora umiesciles przed wiatrochronem jest podwoja a nie pojedyncza...

No bo tak wyglada jak klocek z dwoma listkami na wierzchu Jezeli robisz MiGa w w jednym z ostatnich malowan to pamietaj ze oslony nie byly juz czerwone tylko pomaranczowe... Ktory dokladnie samolot chcesz odwzorowac?

Tak będą pomarańczowe, a samolot o nr,56 ,Mam kilka jego zdjęć

Nawiasem mówiąc to z lokalizacji wnioskuje ze Kolega ma styczność z migami ,choćby po konkretnych podpowiedziach.za które ogromnie dziękuje

Powolutku do przodu.Masa duperelek.Powiększam troszkę kolka, poprawiam pylony podwieszeń i podwieszenia, dorabiam zbiornik,i próbuje zrobić dysze

IMG_2282.JPG

IMG_2281.JPG

IMG_2283.JPG

Bawie się tez z bryłą samolotu,malowanie ale jakoś pechowo,jak już jest efekt zadowalający ,to coś urwie i praca od nowa.

Ogólnie jestem jednak zadowolony ,bo wszystko nabiera wyglądu,a to cieszy i wynagradza trud

Powolutku do przodu

Traktuje ten model jako testowanie nowych technik.Na rynku pojawiło się masę chemii ,a jako ciekawski gościu ,zakupiłem troszkę.Co prawda nie potrafię ich konkretnie użyć,ale frajda jest ogromna.Ścieram, szlifuje na nowo maluje i jest super.Lepsze od klejenia.Ale i są tez i mankamenty,albo cosik przeszlifuje lub jakiś elemencik się urwie Na dzień dzisiejszy wygląda to tak ;malowanie ,sido ,kalki,golenie podwozia,zbiornik paliwa

P3280001.JPG

P3280002.JPG

P3280003.JPG

P3280004.JPG

P3280005.JPG

Moze nie jest to szal ,ale jestem bardzo szczęśliwy, bo to pierwszy mój modelik, który nie jest plaski.Jak dojdzie jeszcze PLW,troszkę brudzenia ,podwieszenia,antenki , ładne oszklenie i matowy lakier to będzie cacy

Wyglada to bardzo ciekawie, gora mi sie bardzo podoba, dol juz mniej, ale i tak jest dobrze patrzac na to z czego to jest zrobione.

Malowanie zacne i podziwiam twoj wklad wlasny.

Obserwuje watek od poczatku, bo zamierzam sie zabrac za tego MiGa, pytanie dla ludzi w temacie, jaki zestaw kupic, ten italieri mnie odrzucil skutecznie, jak wyglada temat airfixa, moze revell a moze tamiya???

Szukam zestawu w niezbyt wysokiej cenie, jakis do 60-70zl w 1:72...

Widzialem, ze Italieri szykuje wypust w barwach Minska z naszymi asami oraz logo 303ciego...nie powiem, ze nie chcial bym takiego do kolekcji, pytanie, czy ktos widzial te wypraski, warto czekac?

Sorki za OT, ale temat dosc walkowany to moze ktos pomoze.

W tej skali są dwa modele MiGa godne uwagi : Italeri i Trumpeter. Tamiya robi przepak Italeri, Airfix jest skopany. Nowy Mig-29 z Italeri to najprawdopodobniej ich stary wypust z nowymi kalkami.

Atlis ,podpatrzyłem Twój sposób z klamerkami od bielizny.Tez ich używam ,Przełożyłem sprężynkę ,tak jak u Ciebie i jest super ,większy rozstaw i lepszy chwyt