Jump to content

Debiut. T34/76 ChRZ ver 1943

stanlejgks
 Share

Recommended Posts

Robiłem ten model jakiś czas temu, jeśli masz ochotę to poszukaj mojego warsztatu, może w czyś Ci pomoże

Ogólnie zestaw zły nie jest, szybko się składa i jest dobrze spasowany. Jedynie co to, tak jak pisze Markuz, warto pomyśleć o wymianie gąsienic, ponieważ zestawowe taśmy są kiepskie. Ja akurat użyłem gąsienic Bilka, nie są drogie a efekt dużo lepszy.

NIestety fotki w Twoim temacie wygasły. Ja powoli ruszyłem, na razie obrabiam koła, jest z tym trochę zabawy. Wieczorem wrzucę fotki.

PS: dopiero teraz zauważyłem błąd w tytule tematu. Oczywiście powinno być T34/76 ChTZ. Literówka. Jako że nie mogę tego poprawić to jakby jakiś uczynny mod to zrobił za mnie to będę wdzięczny.

Polecam Gunze Tire Black H-77

Jeżeli nie chcesz się przeinwestowywać na dedykowaną farbę do kół to czerń, leciutko przełamana białym.

Jeśli malujesz pędzlem - to najlepszy sposób to pędzel i pewna ręka, jak wspomniał ktoś powyżej szablony sprawdzają się przy malowaniu aerografem.

Witam znów. Troche dłubię przy teciaku. I moje pytanie pomiedzy wanna a kadłubem mam mega wielka szparę, tak jakby miało tam jeszcze cos być...f988e7827b79afe0b732b0edddf61c2e.jpg

To ma tak wyglądać czy czegoś mi brakuje. A pozatym to niewiele sie napracowałem.

Jak myślicie czy czarny lakier w sprayu autorenolak będzie sie nadawał jako podkład? U mnie w firmie to tanie jest bardzo i tak myślę?

ef9d40212b464828b6d54ad801a20359.jpg980c5bc02c9830d6490e60a610098593.jpge4674fae8ce308944b546971ed0a50cc.jpg

Wytapane z mojego G4

Jeśli chodzi Ci o tą wielką dziurę po obu stronach wanny w kierunku błotników ( tzw. sponsony ), to powinno to być zabudowane.

Niestety, Tamka, chyba z oszczędności, w wielu swoich modelach nie daje tego elementu.

Możesz to podkleić hipsem grubości ok. 0,5mm ( przykładowo z karty telefonicznej, bankomatowej, itp.).

Jako podkład lepiej zastosować podkład akrylowy, może być samochodowy. Czy ten autorenolak to nie emalia?. Jeśli tak, to chyba niezbyt...

... I moje pytanie pomiedzy wanna a kadłubem mam mega wielka szparę, tak jakby miało tam jeszcze cos być....

Widzę ze nie tylko Zvezda oszczędza na plastiku. Ja na swoim zvezdowym teciaku zpodkleiłem płytke HIPSu 0,5 mm

DSC06860.JPG

Budę mam już posklejana. Sponsony dorobiłem z puszki po browarku. I teraz najgorsze czyli malowanie. Jako że maluje pędzlem to: tamiya dark green zostawia mi czarne smugi... farba rozcieńczona kropelka thinnera dodana a efektu brak. Dziś pomalowałem wannę i cała poszła do mycia.