Błażej Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 (edited) Witam. Tak jak w temacie widać zacząłem ostatnio mój drugi model w skali 1:35, a pierwszy z użyciem elementów fototrawionych. Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Zapraszam do galerii i proszę o cenne uwagi Edited February 28, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Fotek cosik nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustlik Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Fajny model się szykuje, aczkolwiek wydaje mi się że te druciki trochę za bardzo powyginane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted February 29, 2016 Author Share Posted February 29, 2016 Dziękuję za uwagę. Poprawię i myślę, że będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Wywal te badziewnie wyglądające blaszane zamknięcia włazu kierowcy i zastąp je plastikowymi z zestawu. W oryginale były to dość masywne odlewy i te fototrawione wyglądają komicznie. http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?mode=P&vmode=T&p=1862&id=75184&tp=w Znacznie lepsze będą oryginalne, tamiyowskie. Pamiętaj, że nie zawsze elementy fototrawione dają lepszy efekt od plastikowych. Czasem, jak w przypadku tych zamknięć, jest zupełnie odwrotnie ;) Błąd też zrobiłeś, że poszpachlowałeś łączenia tylnej płyty kadłuba. Ona była otwierana, a szczeliny tam występujące były niejednokrotnie dość duże i nierówne http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?mode=P&vmode=T&p=2500&id=120433&tp=w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustlik Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 To się da naprawić te łączenie, wystarczy pędzelek i zmywacz wamodu. Te zamknięcia faktycznie jakieś nie teges. Poza tym bije po oczach spaw wokół przedniego km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Dwa pytania. Jak zostawiasz otwory właz kierowcy to będziesz tam coś we wnętrzu ewentualnie wkładał kierowcę? Błotniki przednie będziesz montował? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Uchwyty desantowe rzeczywiście zbyt mocno sfatygowałeś. Tak myślę, że jeżeli jeszcze nie skleiłeś góry i dołu kadłuba to warto jeszcze podkleić coś pod siatki nad silnikiem bo teraz zionie pustką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 Przednie błotniki zamierzam wkleić, ale aktualnie nie mam jak ze wzgledu na szkołę. Za wszystkie uwagi dziękuję i na pewno poprawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Jeżeli nie robisz jakiegoś muzealnego modelu, to musisz zaszpachlować te otwory z przodu pojazdu ( na łączeniu płyt). Tamiya w latach 70-ych dała je tam, gdyż ( o ile dobrze pamiętam) swój model kopiowała z oryginału znajdującego się w USA, w którym dospawano dwoje "uszek" do holowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Za to zabiorę się w wolnym czasie, tak samo jak za sam model, ponieważ teraz nie mam kompletnie czasu przez szkołę ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 Witam po długiej, długiej przerwie. W końcu znalazłem czas żeby coś popsuć. Udało mi się wkleić wszystkie rzeczy potrzebne do malowania i prysnąłem teciaka podkładem i kolorem bazowym. Oto efekty: Kolor: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterpanzer Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Chyba błędnie wkleiłeś uszy na wieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiad Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Mnie się nie podoba ten spaw w powietrzu na jarzmie armaty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts