Błażej Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie widać zacząłem ostatnio mój drugi model w skali 1:35, a pierwszy z użyciem elementów fototrawionych. Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Zapraszam do galerii i proszę o cenne uwagi Edytowane 28 Lutego 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Fotek cosik nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Fajny model się szykuje, aczkolwiek wydaje mi się że te druciki trochę za bardzo powyginane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Dziękuję za uwagę. Poprawię i myślę, że będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Wywal te badziewnie wyglądające blaszane zamknięcia włazu kierowcy i zastąp je plastikowymi z zestawu. W oryginale były to dość masywne odlewy i te fototrawione wyglądają komicznie. http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?mode=P&vmode=T&p=1862&id=75184&tp=w Znacznie lepsze będą oryginalne, tamiyowskie. Pamiętaj, że nie zawsze elementy fototrawione dają lepszy efekt od plastikowych. Czasem, jak w przypadku tych zamknięć, jest zupełnie odwrotnie ;) Błąd też zrobiłeś, że poszpachlowałeś łączenia tylnej płyty kadłuba. Ona była otwierana, a szczeliny tam występujące były niejednokrotnie dość duże i nierówne http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?mode=P&vmode=T&p=2500&id=120433&tp=w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 To się da naprawić te łączenie, wystarczy pędzelek i zmywacz wamodu. Te zamknięcia faktycznie jakieś nie teges. Poza tym bije po oczach spaw wokół przedniego km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Dwa pytania. Jak zostawiasz otwory właz kierowcy to będziesz tam coś we wnętrzu ewentualnie wkładał kierowcę? Błotniki przednie będziesz montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Uchwyty desantowe rzeczywiście zbyt mocno sfatygowałeś. Tak myślę, że jeżeli jeszcze nie skleiłeś góry i dołu kadłuba to warto jeszcze podkleić coś pod siatki nad silnikiem bo teraz zionie pustką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Przednie błotniki zamierzam wkleić, ale aktualnie nie mam jak ze wzgledu na szkołę. Za wszystkie uwagi dziękuję i na pewno poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Jeżeli nie robisz jakiegoś muzealnego modelu, to musisz zaszpachlować te otwory z przodu pojazdu ( na łączeniu płyt). Tamiya w latach 70-ych dała je tam, gdyż ( o ile dobrze pamiętam) swój model kopiowała z oryginału znajdującego się w USA, w którym dospawano dwoje "uszek" do holowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Za to zabiorę się w wolnym czasie, tak samo jak za sam model, ponieważ teraz nie mam kompletnie czasu przez szkołę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Witam po długiej, długiej przerwie. W końcu znalazłem czas żeby coś popsuć. Udało mi się wkleić wszystkie rzeczy potrzebne do malowania i prysnąłem teciaka podkładem i kolorem bazowym. Oto efekty: Kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Chyba błędnie wkleiłeś uszy na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiad Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Mnie się nie podoba ten spaw w powietrzu na jarzmie armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi