Dumo Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Po długiej przerwie czas na isaaa! Na razie nic ciekawego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 W końcu powrócił - ciągnie wilka do lasu. Co do samego klejenia. Figsy planujesz że włazy pootwierane? Przy malowaniu to się dopiero będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Rafał te uchwyty na wieży mogłeś "kawałkiem miedzi" zastąpić.Ja tak zrobiłem w swoim 1:48.Od razu to lepiej wygląda.Sry,że zaśmiecam Ci wątek swoją fotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Spokojnie wszystko ogarne, w tym momencie wolałem plasticzki Zdjęcia są mega profesjonalne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Świetnie się prezentuje . Czy będzie to polski 434 z okresu operacji berlińskiej? P.S. CRT wiecznie żywe i przydatne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Świetnie się prezentuje .Czy będzie to polski 434 z okresu operacji berlińskiej? P.S. CRT wiecznie żywe i przydatne . Planuje zrobić Kołobrzeskiego ale na razie mam mało informacji i zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Stara ekipa się zbiera. Piotr, wrzuciłbyś też jakiś swój warsztat. Rafał - fajny TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Stara ekipa się zbiera. Piotr, wrzuciłbyś też jakiś swój warsztat. Rafał - fajny TV. Krzysiek niestety brak funduszy na nowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Śliczny ten js Piotruś, ciężko mi będzie Cie dogonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Gąski sklecone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Trochę Ci z nimi zeszło. Dużo masz jeszcze do zrobię nią czy już będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Kurcze, na chwile obecna iest sliczny. Model Tamki jest mocno udelikatniona wersja JS-a. Tak jak dlamnie to spawy , polaczenia form (odlewow) sa do poprawienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Rafał te uchwyty na wieży mogłeś "kawałkiem miedzi" zastąpić.Ja tak zrobiłem w swoim 1:48.Od razu to lepiej wygląda.Sry,że zaśmiecam Ci wątek swoją fotką. Ło, ale fajny !!!!! Jak IS to bez błotników na przedzie !! Wtedy wyglada wyjatkowo groźnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Trochę Ci z nimi zeszło. Dużo masz jeszcze do zrobię nią czy już będziesz malował? Kilka duperelków i malowanie. Niestety nie wiem kiedy będę miał warunki do malowania, to możę potrwać niestety Kurcze, na chwile obecna iest sliczny. Model Tamki jest mocno udelikatniona wersja JS-a. Tak jak dlamnie to spawy , polaczenia form (odlewow) sa do poprawienia, Troszkę szpachli na niego pójdzie szczególnie na wieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Troszkę szpachli na niego pójdzie szczególnie na wieże He, he, a ja się boję ile na mojego ze Zvezdy pójdzie . Kibicuję i podglądam, wszystkie Twoje prace bardzo mi się podobają i ten IS-2 na pewno też będzie super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 W Polskim inne gąsienice, na każdym ogniwie ząb i klakson nie jestem pewien czy nie był z prawej. Ja też zostawiłem w swoim te gąsienice, ale na zdjęciach nigdzie nie widziałem z takimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Troszkę szpachli na niego pójdzie szczególnie na wieże He, he, a ja się boję ile na mojego ze Zvezdy pójdzie . Kibicuję i podglądam, wszystkie Twoje prace bardzo mi się podobają i ten IS-2 na pewno też będzie super . Na zvezde tona szpachli Dzięki bardzo W Polskim inne gąsienice, na każdym ogniwie ząb i klakson nie jestem pewien czy nie był z prawej. Ja też zostawiłem w swoim te gąsienice, ale na zdjęciach nigdzie nie widziałem z takimi. Nie przesadzajmy, kasa jest ograniczona i nie mam zamiaru znowu kupować friuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Na zvezde tona szpachli no tak nie do końca viewtopic.php?f=87&t=45837 w kwestii gąsienic te są typu lekkiego ( w każdym ogniwie ząb -typ ciężki) obydwa typy jak najbardziej poprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Z tego co widzę na tamiye pójdzie podobna ilośc szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Fajną podstaweczkę dostałem Po piątku nareszcie będę miał czas na dalszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Widzę że tempo masz jak ja. A o którym piątku piszesz bo jeden już minął, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Po półtorarocznej przerwie z malowaniem nareszcie postanowiłem się zebrać w sobie przygotować miejsce i maznąć chama :P Faktura na wieży i korpusie zrobiona za pomocą szpachli tamiya i rozpuszczalnika nitro. Podkład do chaos black. ... a tutaj moje profesjonalne miejsce do robienia zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Świetnie, że wróciłeś do relacji z budowy . Fakturka odlewów jak dla mnie rewelacja . Możesz kilka słów napisac, jak ją uzyskałeś?. Ja aktualnie też walczę z JS-2, tyle, że ze Zvezdy. Nitro zapodaję, ale po nim powstaje u mnie bardziej faktura płyty walcowanej ( używam nitro firmy Dragon - tej polskiej ). A szpachla Tamki White Putty bardzo szybko zasycha i nie daje zbytnio możliwości na tworzenie faktury ( próbuję dodawac zmywacza Wamodu, trochę wydłuża czas, ale to dalej jakby nie to ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Witaj i dzięki bardzo za doping Co do faktury, bardzo prosty sposób: - obcinasz duży pędzel płaski do połowy tak aby włosie było twarde - sowicie (od serca) nakładasz pędzlem rozpuszczalnik na ściankę i zaczynasz wertykalnie uderzać oczywiście pędzlem w model, aż poczujesz że nitro zaczyna wysychać - lekko przecierasz papierem ściernym - następnie na pędzel nakładasz szpachle, rozprowadzasz po płycie i znowu uderzasz (jeśli za szybko zasycha skropl ściane rozpuszczalnikiem) - powtarzasz czynność aż efekt będzie zadowalający - na koniec znowu przecierasz lekko papierem ściernym i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Witaj i dzięki bardzo za doping Co do faktury, bardzo prosty sposób: - obcinasz duży pędzel płaski do połowy tak aby włosie było twarde - sowicie (od serca) nakładasz pędzlem rozpuszczalnik na ściankę i zaczynasz wertykalnie uderzać oczywiście pędzlem w model, aż poczujesz że nitro zaczyna wysychać - lekko przecierasz papierem ściernym - następnie na pędzel nakładasz szpachle, rozprowadzasz po płycie i znowu uderzasz (jeśli za szybko zasycha skropl ściane rozpuszczalnikiem) - powtarzasz czynność aż efekt będzie zadowalający - na koniec znowu przecierasz lekko papierem ściernym i gotowe Dziękuję za odpowiedź . Kurcze, podobnie właśnie robię ale, albo mam nitro do bani, albo Zvezda dodała jakiegoś chromu lub molibdenu do swojego platiku ( zauważyłem, że od wewnątrz przykładowo wanny, plastik łatwiej się, poddaje niż zewnętrzna scianki ). Nic, to powalczę jeszcze i popróbuję jeszcze szpachli Vallejo plastic - wolniej schnie, może pozwoli uzyskać fakturę podobną do Twojej. A po co po nitro lecisz jeszcze ze szpachlą? Samo nitro nie starcza? Właśnie tylko po nitro, na plastiku Zvezdy raczej faktura płyty walcowanej bardziej mi powstaje. Może plastik Tamki jest bardziej podatny, popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi