xmald Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 Czołem, Model skończyłem trochę czasu temu ale jakoś nie było okazji zrobić zdjęć. Zestaw z lat 50 - posiada swoje wady ale generalnie nie jest źle. Największym problemem jest chyba faktura imitująca płótno w bardzo brutalny sposób, którą na całym modelu zeszlifowałem. Przeróbki i zmiany opisywałem w wątku warsztatowym : http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=52755. Mój model przedstawia choć nie do końca wiernie egzemplarz, który znalazł się w Teknisk Museum Oslo. Podobno nie polatał za dużo dlatego model mało utytłany. Mimo, że miał to być projekt raczej szybki jego budowa tak mnie wciągnęła, że trochę to trwało. Z pewnością ma wiele wad i błędów merytorycznych ale muszę przyznać, że z efektu jestem raczej zadowolony. Mam jeszcze w szafie Bleriota, Martina Handasyde`a i Avro Biplane ale to już innym razem. Cytuj
cooper69 Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 No i co tu mam napisać... Jak widzę takie modele to mi szczena opada. Zdjęcia w starym stylu - delicje! Cytuj
jarek38 Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 Świetnie się go ogląda, w każdym fragmencie modelu jest na czym oko zawiesić! Brawo i jeszcze raz brawo! Jedynie kierownica wydaje się być zbyt masywna, ale to pewnie będzie jedynie moje zdanie. Gratuluję i chyba ździebko zazdroszczę Cytuj
Cezarek Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 Brawo Filip!!! Bardzo ładny model! Może podsunę ci kolejne pomysły na kolejne modele: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2621589/Astonishing-collection-model-planes-encompassing-years-flight-leading-WW1-reveal-bizarre-designs-really-did-airborne.html Cytuj
xmald Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki panowie - bardzo się cieszę, że model się wam podoba! Czarek - dzięki za link - niesamowita kolekcja! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi