xmald Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Czołem, Model skończyłem trochę czasu temu ale jakoś nie było okazji zrobić zdjęć. Zestaw z lat 50 - posiada swoje wady ale generalnie nie jest źle. Największym problemem jest chyba faktura imitująca płótno w bardzo brutalny sposób, którą na całym modelu zeszlifowałem. Przeróbki i zmiany opisywałem w wątku warsztatowym : http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=52755. Mój model przedstawia choć nie do końca wiernie egzemplarz, który znalazł się w Teknisk Museum Oslo. Podobno nie polatał za dużo dlatego model mało utytłany. Mimo, że miał to być projekt raczej szybki jego budowa tak mnie wciągnęła, że trochę to trwało. Z pewnością ma wiele wad i błędów merytorycznych ale muszę przyznać, że z efektu jestem raczej zadowolony. Mam jeszcze w szafie Bleriota, Martina Handasyde`a i Avro Biplane ale to już innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 No i co tu mam napisać... Jak widzę takie modele to mi szczena opada. Zdjęcia w starym stylu - delicje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Ja także krótko FANTASTYCZNY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Świetnie się go ogląda, w każdym fragmencie modelu jest na czym oko zawiesić! Brawo i jeszcze raz brawo! Jedynie kierownica wydaje się być zbyt masywna, ale to pewnie będzie jedynie moje zdanie. Gratuluję i chyba ździebko zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Brawo Filip!!! Bardzo ładny model! Może podsunę ci kolejne pomysły na kolejne modele: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2621589/Astonishing-collection-model-planes-encompassing-years-flight-leading-WW1-reveal-bizarre-designs-really-did-airborne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki panowie - bardzo się cieszę, że model się wam podoba! Czarek - dzięki za link - niesamowita kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi