prezes69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam serdecznie Udało się skończyć Berkuta, po wielu eksperymentach i upadłych koncepcjach w końcu model może trafić do galerii. Krótka nota historyczna: Projekt zapoczątkowany został w roku 1983 jako perspektywiczna modyfikacja myśliwca Su-27 dla rosyjskich sił powietrznych WWS i nazwany S-37 (nie należy mylić z Su-37). W skutek braków w finansowaniu nie zanotował on znaczących postępów i w zaledwie 5 lat później został najpierw przerwany, a następnie przejęty przez marynarkę wojenną. Ta, widząc w S-37 obiecujący samolot stacjonujący na krążownikach lotniskowcowych nakazała zmianę priorytetów oraz przemianowała go na Su-27KM. Po upadku Związku Radzieckiego program został wstrzymany po raz kolejny, jednakże tym razem biuro konstrukcyjne Suchoja zdecydowało się na dokończenie samolotu własnym nakładem i ostatecznie w roku 1999 zaprezentowała go jako Su-47 "Berkut" podczas moskiewskich targów lotniczych MAKS 1999. Powstały 4 prototypy maszyny, z czego jeden pozostał nieukończony. Mój model przedstawia egzemplarz o numerze bocznym 01 prezentowany na pokazach lotniczych na przełomie mileniów. Co do zestawu, większość została powiedziana na mojej relacji warsztatowej, ogólnie zestaw przyjemny, spasowanie OK, ubogie detale wnęk podwozia jak i kokpitu. Niedopuszczalne błędy wymiarowe goleni podwozia, co na szczęście dość łatwo skorygować. Odrobina pracy i można coś fajnego z tego wydłubać. Mój wyszedł tak: Miał być lepszy aparat, ale będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Do tego czasu mam nadzieję, że dojdzie też zamówiony namiot bezcieniowy z lampami. Lepsiejsze zdjęcia w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy służyli radami podczas prac nad Berkutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Zdjęcia nie są takie najgorsze, naprawdę. A model bardzo mi się podoba. Jak na początki swojej kariery to wybrałeś bardzo trudne malowanie i całkiem nieźle sobie poradziłeś. Całkiem fajnie wyszło Ci zróżnicowanie tej czarnej powierzchni, choć lekki marmurek na całości pewnie dałby jeszcze lepszy efekt. Podoba mi się jak kombinujesz żeby było jak najwięcej różnic w malowaniu tych samych powierzchni, na przykład jak na dyszach silników. Bardzo fajny model Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Samolot na żywo robi OGROMNE wrażenie a i model wyszedł naprawdę zacnie. Najważniejsze jak dla mnie to udało Ci się wykonać Su-47 które nie jest po prostu czarne widać że lakierowanie żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Dzięki Solo, zdjęcia nie są złe, ale nie oddają właśnie tych wszystkich subtelnych różnic w odcieniach których trochę Ci brakuje (bo gdzieś tam są :P ) Mam nadzieję, że uda mi się to wyłapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 wychylone płaszczyzny sterowe bardzo dodały urody temu modelowi ! Foty trochę prześwietlone.Czy raczej blade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Piękny! Cieniowanie wyszło świetnie! Zrób jakiegoś amerykańca, ciekawy jestem co zrobisz z Dark Ghost Gray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Dziękuję za słowa uznania, dzięki nim z uśmiechem i niecierpliwością czeka się na chwilę rozpoczęcia kolejnego modelu. Dziękuję za uwagi i wskazanie rzeczy które można by było zrobić lepiej, dzięki nim można iść do przodu, rozwijać się i budować lepsze modele. Co do amerykańca, to właśnie rozdłubałem Vigilante, ale jakoś nie zachęca do poświęcenia mu zbyt wiele uwagi. Oczywiście efektami zmagań się pochwalę. Nie będzie co prawda w Dark Ghost Grey, tylko w light gull, to też szary Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Przyszedł do mnie namiot bezcieniowy z lampami, na szybko rozstawiłem go przed chwilą. Chciałem zobaczyć, czy małpą którą robiłem ostatnio zdjęcia da się zrobić lepsze. Wrzucam jedno na próbę. Szczerze to chyba większej różnicy nie widzę a jeśli już to na korzyść zdjęć poprzednich. Zobaczcie sami. Koniecznym będzie nabycie aparatu w którym będzie się dało cokolwiek ustawić. W tym mogę zmienić tylko czułość ISO, telefony mają większe możliwości. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Bardzo przepalone to zdjęcie, prawie nie widać nosa maszyny, toteż trudno coś powiedzieć czy namiot coś dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Kurcze, faktycznie przepalone, jak oglądałem je na ekranie laptopa wydawało się być ok, lecz jak teraz na telefonie przepał jak się patrzy. Na nieprzeswietlonej części jednak poziom szczegółów i kolory są takie same jak i na zdjęciach robionych bez namiotu. Wniosek jeden, potrzebny aparat z możliwością ustawienia parametrów ekspozycji i dobrym szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Nie daję za wygraną z fotkami, zrobiłem kolejne podejście, to wszystko co jestem w stanie wycisnąć z obecnie posiadanego wiekowego aparatu. Kolory i światło wydają się być OK, brak szczegółów wydaję się być winą słabej optyki aparatu. Co jeszcze można poprawić? A tak wyglądają poprzednie fotki po przepuszczeniu ich przez autopoprawę w programie graficznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Teraz jest znacznie lepiej z kontrastem i kolorystyką, a reszta to chyba ograniczenia aparatu. Widać spore szumy, nie wiem z jaką czułością robiłeś te zdjęcia, ale warto ustawić ją ręcznie na 100ISO, o ile to możesz zrobić w swoim aparacie. No a reszta to raczej kwestia matrycy, nie wiem jaki masz ten aparat, gdybyś powiedział to może ktoś fachowy doradzi czy z niego da się więcej wycisnąć. Ale i tak nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Zdjęcia robiłem aparatem Kodak EasyShare C813, znalezionym w szufladzie mojej narzeczonej takie coś: To już trochę nie ta epoka, ale póki co nic innego nie mam. Z kupnem aparatu zbieram się już kilka lat, teraz może będę miał większą motywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Jeśli on ma tryb manualny, to powinieneś z niego jeszcze coś wycisnąć. Ale coś mi się wydaje, że nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Nie ma trybu manualnego, jedyne co da się ustawić to ISO (które na powyższych zdjęciach było przestawione na 100) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Witajcie, uaktualniam galerię bo fotki się nie pokazują. Miłego oglądania kto nie widział Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Ekstra wyszedł najbardziej mi się podoba ze model nie jest cały czarny tylko kolor jest taki zróżnicowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Ciekawa konstrukcja, a i wykonanie na poziomie. Fajnie, że uplastyczniłeś malowanie i nie cały ciorny i poprawiłeś galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Dzięki Panowie za przychylne opinie Taki był zamysł tego malowania, na zdjęciach postshading wyszedł intensywniej niż to wygląda na żywo, pewnie to wina podkręconego kontrastu na zdjęciach. Sporo przy nim kombinowałem, ale efekt końcowy jest zadowalający jak na drugi model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Fotki znów wsiąkły, odświeżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 znakomicie wyszły te przebarwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 Dzięki Spit ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi