MichalZ Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Witam, w kolejnym warsztacie zajmować się będę wiekowym już modele Tamiya mianowicie Cromwell-em , Do model dodam tylko takie dwa gadżety oraz zestaw figur ,nowy wyrób firmy Master Box czyli zestaw dedykowany jest ogólnie pod sherman-a ale myślę że po kilku przeróbkach na cromwell-a też siądą ;) To co już udało się zbudować przy cromwell-u Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Znowu zapowiada się ekspresowy warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Pierwsze sprawozdanie .. Ukompletowałem całe nadwozie, dałem również fototrawione zapięcia na osprzęt, w sumie więcej mu nie trzeba w tej części modelu, resztę zestawu metali użyję prawdopodobnie na innym cromwell-u lub centaurze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Znowu zapowiada się ekspresowy warsztat. Już się nie zapowiada. Już jest Jeszcze nie, po za modelem jest jeszcze 9 figur i podstawka do zrobienia,to nie pójdzie tak szybko ;) A więc co do pomysłu ... ,będę próbował w jakimś stopniu odtworzyć coś napodobie sceny z znanego serialu produkcji HBO "Kompania Braci" , scenka będzie osadzona w tematyce operacji Market Garden , najpierw zdjęcie oryginalne Oraz ujęcia z filmu Niestety takich samych pozycji żołnierzy jak na filmie się nie uzyska z tego zestawu ale...będzie to "coś w myśl tego" ;) I to co udało się zbudować dziś rano, prace rozpocząłem od kompletowania wieży Cromwell-a ;) Oraz tu już model kompletny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Rozpocząłem składanie figur , zawartość pudełka Na początku poszedł pancerniak .. Następnie zbudowałem jednego z spadachroniarzy ... I tu jeszcze jednego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 To ta łatwiejsza część. Ciekawi mnie malowanie bo mnie to średnio wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mnie tez ciekawi malowanie figurek. Master Box mile zaskakuje, a w tym wypadku też pozycje figurantów wyglądają ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wiem że to Tamiya ale i tak tempo dla mnie powalające. Od czasu założenia tego tematu zrobiłem chyba z dwa zatrzaski Aberowe i oczyściłem z plastikowych tyle samo narzędzi. Dla mnie to jeden z najbrzydszych czołgów tej wojny, mimo to coraz bardziej kusi mnie ten model. Zastanawiam się tylko czy z Aberem dałbym radę go skończyć w tym życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wiem że to Tamiya ale i tak tempo dla mnie powalające. Od czasu założenia tego tematu zrobiłem chyba z dwa zatrzaski Aberowe i oczyściłem z plastikowych tyle samo narzędzi.Dla mnie to jeden z najbrzydszych czołgów tej wojny, mimo to coraz bardziej kusi mnie ten model. Zastanawiam się tylko czy z Aberem dałbym radę go skończyć w tym życiu... Ja nie jestem taki ekspresowy ale w najbliższym czasie (właśnie z Aberem i gąskami Hobby Boss) właśnie będę go robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
First Horseman Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mnie tez ciekawi malowanie figurek. Master Box mile zaskakuje, a w tym wypadku też pozycje figurantów wyglądają ciekawie. Przy Master Boxach jednak trzeba być czujnym w kwestii ekwipunku jaki jest sugerowany w zestawie, szczególnie w kitach amerykańskich, gdzie w zestawach amerykanów na europejski teatr działań pojawiały się akcesoria typowo z Pacyfiku np. pokrowce na manierkach. Bardzo nierówne są zestawy amerykanów z MB w kwestii poprawności doboru czy kompletności elementów ekwipunku. W tym zestawie za to widzę braki w ekwipunku. Jako punkt odniesienia: Polecam kupić fajny zestawik Tamiya: http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Infantry-Equipment-Set.html i uzupełnić manierki, bagnety u żołnierzy z M1 Garand (same Garandy można podmienić na te z tamki), saperki, granaty. Jeden spadochroniarz z tego co widzę, ma ładownicę do Colta M1911, natomiast samego Colta w kaburze nie widzę - można też to będzie uzupełnić z tego zestawu. Po uzupełnieniu ekwipunek żołnierza też nie będzie kompletny, ale z pewnością mniej będą biły po oczach braki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Chyba wyjdzie z tego cos naprawde fajnego, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Dzisiejsze postępy prac, skleiłem wszystkich figurantów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 16 - 18 Kwietnia ..... i sklejony "cały" model i figurki, czy Ty kolego sypiasz czasem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 16 - 18 Kwietnia ..... i sklejony "cały" model i figurki, czy Ty kolego sypiasz czasem ? Pozdrawiam Sypiam sypiam... średnio dziennie na modelarstwo poświęcam 3-4 godziny, pomimo modeli które buduje na forum dla własnej kolekcji buduje też na zamówienia, z racji pracy i szkoły po prostu musiałem znaleźć jakiś system by wykonywać modele szybko ale zarazem by nie cierpiały na detalach czy poziomie wykańczania a do perfekcji im jeszcze daleko ;) I dodatkowo w tym wypadku to jeszcze model z Tamiy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Zapowiada się ciekawa dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Po bardzo długiej przerwie kończę rozpoczęte tematy, powrót do zestawu Cromwell-a z spadakami ;) , model wstępnie otrzymał swe barwy oraz kalkomanie , malowanie Czarny Połysk-Nato Green-Nato Green + Dark Yellow- N.G,D.Y,White . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Kolejne postępy prac przy modelu , rozpocząłem nakładanie washa oraz umalowałem szczegóły I po ściągnięciu washa ;) Szczerze powiedziawszy mam wielki problem z ustawieniem światła , na każdym zdjęciu różni się odcień .. :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Wieczorem jak zrobię gąsienice i będę mógł skleic górę z dołem to wykonam zdjęcia na jednolitym podkładzie, w sumie efekty te same tyle ze w naturze odcień bardziej zielony. Pozdrawiam :.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi