toled Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Lato kojarzy się nam z wypoczynkiem, wakacjami, wyjazdami. Czemu ciągle jeździć do hoteli, jak można spędzić lato prawie "pod chmurką" i to niewielkim kosztem? Wystarczy mieć tylko Campera. I chyba nic bardziej nie kojarzy się z latem i wyjazdami, jak taki Camper ;-) Inbox: Trochę nadlewek jest, plany - waloryzacja silnika i pewne zabawy z wnętrzem np. otwarcie zamkniętych szafek, dodanie kuchenki gazowej i zlewu etc. ;-) Kolor? Żaden inny tylko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 Miałem kiedyś takiego, aż sie łezka w oku kręci. Mój jeszcze miał specjalnie dorobione okrągłe okno tam gdzie jest tylny rząd (to nie była prawdziwa California a jedynie DIY przeróbka na kampera). Pamietam, że kilka razy pojechaliśmy nim na wakacje - to był piękny czas... Pozdrawiam i powodzenia! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Świetne nawiązanie do lata! Warsztat zapowiada się obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Fajny temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Piękne Oglądam, może coś jeszcze dodam do swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Czułem ze ten model się tu pojawi , Pytanie do ciebie nie wiem czy wiesz ze ten model revella (wypraski) to pierwsza wersja t3 camper z drewnianymi szafkami itp, a producent mysli to przerobić za pomocą kalkomani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Kawałek dnia zleciał nad Camperkiem. Było: Jest: (zrobiono: usunięcie imitacji kabli, wywiercenie otworów pod przewody zapłonowe na kopułce i w obudowie silnika, wycięcie z ramek części dodatkowych, zrobienie końcówek przewodów zapłonowych - te malutkie żółte badziewia ;) ) @TomaszDudek: Moja wersja będzie miała standardowe białe szafki, tak jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Oki tylko na elementach jest faktura drewna . miłego szpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Dzisiaj kabelkologia i przewodologia stosowana. Czyli jak zmarnować popołudnie, bo i tak mało co będzie widać ;-) Plastikowe przewody zamieniłem gumowymi, dorobiłem sprężynę gaźnika i gaźnik. Więcej przewodów... ;-) A tak wygląda obecnie całość: Oryginał, na którym się wzoruję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Trochę odpoczywam od silnika, na warsztat wziąłem wnętrze, a dokładniej szafki. Obecnie walczę z lodówką - wyciąłem drzwiczki, będą otwarte i prezentowane będzie wnętrze lodówki (owoce, warzywa, jakieś puszki i butelki) oraz odciąłem górę, pokrywy kuchenki i zlewu, które oczywiście trzeba będzie dorobić ;-) Usunąłem też imitację drewna. Nie mam pojęcia jak usunąć z szafek, myślę o zalaniu klejem, bo szpachla się nie sprawdza. Po prawej - szafka zalana lekko klejem, po środku szafka oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 ooooo Panie! Interpretacja tematu konkursowego jest w Twoim zasięgu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Staram się każdego dnia coś robić, dzisiaj walczyłem dalej z piekielnymi szafkami + fuknąłem parę warstewek "Lemon Yellow" od Gunze. Sympatycznie to wygląda na takim modelu, aż się dziwię, czemu tak rzadko używam żółtego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Zetnij te "drewniane" drzwiczki i doklej zwykłe-będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Po przerwie związanej z wizytą w Koszęcinie wracam do roboty. Głupie rozwiązanie od Revella - felgi razem z dekielkami. No ale nic, dekielki Alclad, obręcze x11 chrome silver. Będzie polerka lekka, widać skórkę na lakierze, ale nic wielkiego, w końcu te modele nie były robione na super błysk. Kilka godzin roboty, wszystkie szafki powycinane. Wygląda to jeszcze średnio, ale pilniczek w dłoń i będzie cacy ;-) Potem zostanie robienie drzwiczek ;-) I rozpoczęty proces flokowania - etap pierwszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Fajnie to wygląda. Nie wiem jaki jest stan silnika, ale trochę odbiega od oryginału. Czy będziesz jeszcze dorabiał elementy w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Nie zapomniałeś o dorobieniu klamek i uchwytów na przednich drzwiach od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Tak, silnik jeszcze będzie upiększany, musiałem go już zamontować, bo bym potem już z całym okablowaniem tego nie zrobił, tak jest ciasno. Klameczki, uchwyty - wszystko dojdzie z czasem ;-) Mam taki specyficzny tryb sklejania, że nie robię nic po kolei. Trochę tego, potem trochę tamtego, zależnie od inwencji twórczej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 No to czekam na efekt końcowy silniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Powolutku sobie taką wersję roboczą stworzyłem. Dolne środkowe drzwiczki otwierać się mają w drugą stronę. Już mam zarys jak to będzie chociaż wyglądać, teraz tylko poprawki różnego typu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Powoli sobie dłubię korzystając z wolnego weekendu. Następnym razem muszę już zabrać się za silnik, chociaż nie mam do niego jakoś motywacji, ale w końcu trzeba ;-) Niepełne jeszcze wnętrze: Dłubie też fotele, w trakcie tworzenia podłokietniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Nadal tobie kibicuję przy tym letniskowym pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Żal dłubać przy takiej pogodzie, więc tylko na sucho złożona góra, nie ma niespodzianek, wygląda to bardzo obiecująco ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2016 Widzę, że wkleiłeś klamki - one takie już były? W razie czego zerknij tutaj. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi