bazylms Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Bulik też bym kupił. Tylko nigdzie ich znaleźć nie mogę. Kolor fajny, tylko nie widziałem jeszcze na wyspach ich farb. A ściągnąć z zagranicy to za drogo wychodzi jak na farbę. Jeszcze poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Podjąłem próbę zrobienia peryskopów z płyty DVD. Takie coś mi wyszło. Zastanawiam się czy ciągnąć dalej temat i przerabiać wszystkie czy zostawić oryginalne i pomalować je? Trochę poprawiłem te koła napędowe. Jeszcze tylko lekko doszlifować. I dalej ciągniemy budowę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Na bazie oryginalnych peryskopów zrobiłem obudowę z białego polistyrenu a potem wyciąłem szybki z płyty DVD (takiej do nagrywania) i tak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Jak duże te szkiełka w peryskopach są? Bo może da się wyciąć je z cekinów, takich dużych jak poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Peryskopy OK. koła OK. . Ale ten tank to aż woła o blaszki fototrawienne . Aż dziwne jest żeby u Angoli Testorsa nie można było znaleźć , tym ModelMasterem spróbuj może rodzina Ci w Polsce zakupi lub ktoś z forum Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Peryskopy wyszły WOW! Bardzo fajnie to moim zdaniem wygląda. Czy mógłby się podzielić jak to zrobiłeś? Będę wdzięczny za tutorial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Nie ma sprawy, zrobię kilka fotek. Adams - kupiłem te blachy od Edka. A to oznacza że pewno na czas nie skończę. Coś tam powymieniam. A i jeszcze Friule kupiłem. Teraz tylko tych figurantów mi brakuje. W każdym razie włazy zostawię w opcji otwartej bądź zamkniętej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Witajcie. Krzychu zaglądam z ciekawością. Mój brytyjski wojownik czeka na półce z lufami RB i blaszkami Edka. Też zastanawiały mnie gąski - czy wymieniać na Friule, ale zdecydowałem, że tak. Friul to Friul, a nie gumiaki, tym bardziej, że te Academowskie nie należą do najlepszych. Nawet zamieściłem tu post, czy ktoś nie wie o innej firmie, niż Friul produkującej gąski ruchome do Warriora. Ni ma chyba ? Aaa, te babmbetle sprawdź z częściami w modelu, czasem nie warto wymieniać dobrych elementów modelu na wątpliwej jakości żywice. W każdym razie powodzenia i czekam, na jak zwykle u Ciebie, artystyczny efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Żywicy nie kupuje już więcej. Co do gąsienic to są jeszcze Spade Ace o których pisał Gorlock, ale kupiłem je kiedyś do Type 2 Ka-Mi i były słabej jakości. Pozalewane oczka itp. Dlatego wolę Friule - już kilka zestawów użyłem. A teraz jeszcze o figurkach. Skoro i tak trzeba by głowy wymienić np. Hornet to może są jakieś plastikowe figurki które by się nadały? Będą pewnie tańsze a i tak wiele widać z korpusu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 A teraz jeszcze o figurkach. Skoro i tak trzeba by głowy wymienić np. Hornet to może są jakieś plastikowe figurki które by się nadały? Będą pewnie tańsze a i tak wiele widać z korpusu nie będzie. Krzychu wiem kto ma lub może mieć te z Blasta: te drugie mam do Challengera. Napisz na PRIVa to dam Ci kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) A ci na dole to nie są czasem "koszerni? http://www.phpshopxml.com/blamod.shop/CID/1e7200b59a2ba7f83fe7f9cc7ef35f0f/function/itemPageDisplay/shopItemCode/BL35018F Edytowane 6 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Kombinowania a figurkami ciąg dalszy. Działamy na kilku frontach. Na jednym z forum wyczytałem ze w zestawie Challenger z Tamiya sa figurki czołgistów i po wymianie główek pasują. Może komuś zostały i by się pozbył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Jak widzę też żeś się "wkopał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Presja społeczeństwa. Chcą mi roboty dołożyć żebym się w terminie nie wyrobił, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Ci goście z Blasta to są z ODS a nie z OIF, w trakcie OIF zarówno Amerykanie jak i Angole używali już innych kamizelek (Molle) jeżeli chcesz wymieniać łebki na te z Horneta to lepiej kupić zestaw MasterBoxa z Nowoczesnymi brytolami o taki: http://www.mojehobby.pl/products/Modern-UK-Infantrymen-present-day.html Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Krzysiek a myślałeś o tym zestawie?http://www.ebay.com/itm/EDUARD-1-35-PE-PHOTO-ETCHED-DETAIL-SET-for-ACADEMY-WARRIOR-MCV-1365-/400977630718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Krzysiek a myślałeś o tym zestawie?http://www.ebay.com/itm/EDUARD-1-35-PE-PHOTO-ETCHED-DETAIL-SET-for-ACADEMY-WARRIOR-MCV-1365-/400977630718 Tak, właśnie do mnie wczoraj przyjechał. Dlatego szansę na ukończenie modelu w terminie coraz bardziej maleją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 No co ty. Ja Cię naciągną na wnętrze to pewnie się nie wyrobisz... Ale teraz masz jeszcze luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Krzysiek a myślałeś o tym zestawie?http://www.ebay.com/itm/EDUARD-1-35-PE-PHOTO-ETCHED-DETAIL-SET-for-ACADEMY-WARRIOR-MCV-1365-/400977630718 Tak, właśnie do mnie wczoraj przyjechał. Dlatego szansę na ukończenie modelu w terminie coraz bardziej maleją eeee tam spokojnie się wyrobisz,liczę jeszcze że wystartujesz z teciakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Eee tam w Agliji mieszka a tam w Szkocji Accurate-Armour robi żywiczne wnętrza do Warriorów ooo takie: https://accurate-armour.com/our-products/135th-accessories/a088 Kupi sobie wklei i po kłopocie .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Dodatków to mają cała kupę, ale mi już chwilowo wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 ,, A ci na dole to nie są czasem "koszerni?,, Niestety tak, zestaw Blast Models do pojazdow IDF, ale ten pierwszy to Anglicy, i pasuja jak gdyby to byla czesc zestawu Academy. Tak racja. Przepraszam Kolegów. Ci na dole, to IDF. Ja mam oba zestawy, do Challengera ten pierwszy, nie cały, część pójdzie do Warriora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Hejka panowie. Figsy na razie są w trakcie procesów myślowych bi zasadniczo nie są niezbędne do ukończenia modelu. Jest natomiast inny problem. Chodzi o mocowanie anten. W modelu to oczywiście porażka. Tak to powinno wyglądać: Źródło: Prime portal Jedyne co znalazłem podobne do tego to produkt RB model Jest trochę inne niż powinno być więc gdybym spiłował górę to było by bliższe prawdy choć wciąż nie idealne. Ni chyba że ktoś wie kto robi brytolskie mocowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Hejka panowie. Figsy na razie są w trakcie procesów myślowych bi zasadniczo nie są niezbędne do ukończenia modelu. Jest natomiast inny problem. Chodzi o mocowanie anten. W modelu to oczywiście porażka. Tak to powinno wyglądać: Źródło: Prime portal Jedyne co znalazłem podobne do tego to produkt RB model Jest trochę inne niż powinno być więc gdybym spiłował górę to było by bliższe prawdy choć wciąż nie idealne. Ni chyba że ktoś wie kto robi brytolskie mocowania? Anteny,antenami ale na tej fotce widać jak świetnie wyglądają peryskopy,a Tobie udało się uzyskać taki efekt,gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Hejka panowie. Figsy na razie są w trakcie procesów myślowych bi zasadniczo nie są niezbędne do ukończenia modelu. Jest natomiast inny problem. Chodzi o mocowanie anten. W modelu to oczywiście porażka. Tak to powinno wyglądać: Źródło: Prime portal Jedyne co znalazłem podobne do tego to produkt RB model Jest trochę inne niż powinno być więc gdybym spiłował górę to było by bliższe prawdy choć wciąż nie idealne. Ni chyba że ktoś wie kto robi brytolskie mocowania? Ja bym pokusił się o te co wyszukałeś. Tak jak mówisz upiłować górę, i posadowić na grubszym spodzie i będzie wyglądać okey Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi