Panzer Machine Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Może wypróbuj ten patent W jaki sposób jest to nakładane, że jest takie cieniutkie? Jakim narzędziem? I czy oxid paste można by zastąpić np Desert Sand albo Dark Earth tego producenta. Te akurat mam na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Może wypróbuj ten patent W jaki sposób jest to nakładane, że jest takie cieniutkie? Jakim narzędziem? I czy oxid paste można by zastąpić np Desert Sand albo Dark Earth tego producenta. Te akurat mam na stanie. Ja nakładałem kartą telefoniczną(taką do automatów) później uderzasz twardym pędzlem prostopadle do faktury,w ten sposób korygujesz efekt,możesz spróbować desertem ale wydaje mi się że oxide ma drobniejsze ziarno,zrób test na złomie jak faktura Ci się spodoba to oki jak nie to sklep niestety wypróbowałem wiele sposobów na anty slipa ale ten najbardziej mi spasował...wydaje mi się że efekt jest przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Według mnie właśnie spray z marketu budowlanego będzie się nadawał najbardziej. Efekt zależy od ilości nakładanych warstw. Pasty według mnie wyglądają słabo, struktura strasznie niejednolita, o grubości już nie wspominając, zwłaszcza, że Challenger ma te powierzchnie bardzo delikatne. Ja używałem zawsze tego specyfiku: http://www.rust-oleum.pl/produkt-53 Tak mi to wyszło na Magachu i ABV(3 warstwy farby): Po podkładzie (jak widać wyszło bardzo delikatnie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Barthass, wyszło to rewelacyjnie. Chyba czegoś takie szukałem. Ja między czasie zrobiłem parę testów z tego co miałem. A: Szpachla od Tamki + drobny piaseczek + Leveling Thinner od Gunze B: Surfacer 500 od Gunze + drobny piaseczek + Leveling Thinner od Gunze C: Drobny piaseczek + Sand & Gravel od AK D: Różne pasty od Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Z Twoich zdjęć i próbek podoba mi się toto piaskowe z pierwszego zdjęcia w części past od Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 To samo myślę. Ale chyba wynalazek od Bartka jest jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Experymenty na bogato - to się bardzo chwali. Spray'owe rozwiązanie diabelnie sprytne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 a tu gdzie lato...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 a tu gdzie lato...? malowanie pudełkowe, więc można zakładać gorące, skąpane letnim słońcem tereny Iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Malutki updejt. Jak zwykle od d... strony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Zastój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Nie Coś się tutaj dzieje. Na razie to wygląda w ten sposób: Z ważniejszych decyzji jeżeli chodzi o budowę modelu, po wielu próbach darowałem sobie antypoślizg. Nie mam jeszcze aż takiej wprawy, żeby pokusić się o zrobienie tej fakturki na aż tak dużej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Ciesze się ze się coś ruszyło Bałem się że po tylu nowych warsztatach konkursowych te pierwsze odejdą do lamusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Może by i odeszły do lamusa, ale żona bacznie pilnuje czy się wywiązuje ze wszystkich swoich zobowiązań :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Z ważniejszych decyzji jeżeli chodzi o budowę modelu, po wielu próbach darowałem sobie antypoślizg. Nie mam jeszcze aż takiej wprawy, żeby pokusić się o zrobienie tej fakturki na aż tak dużej powierzchni. Rozsądne podejście. Nic na siłę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi