skrapikoko Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 skrapikoko Rób model jaki chcesz i tyle. Kiedyś może będzie konkurs gdzie będzie do zrobienia ten sam model. I co? Pierwsza osoba, która wystartuje zrobi oryginał, a reszta plagiat? Nie, rób co ci się podoba i tyle ;) Racja,chociaż wydawało mi się że będzie do bani że w konkursie są dwie identyczne maszyny, ale tak jak pisał Solo ma to swoje zalety, w szczególności chcę zobaczyć jak ci wyjdą kalki których się najbardziej obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Ja również jestem ciekaw tych kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Lecim dalej. Dziś malunki. Zostało do pomalowania kilka rzeczy i będę mógł zacząć walkę z kalkami. Na bank będę musiał zrobić lepsze zdjęcia bo widzę, że kolory jak i przejścia nie są takie jak na żywca. Tak. Malowałem Hataką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Na jakim cisnieniu malowales i jak rozcienczales ? Tj jakie proporcje i czym? A co do zdjec to zainstaluj sobie Picase, mozna tam latwo bawic sie swiatlem i ceniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Najprawdopodobniej coś po między 1,5-2 atm. Rozcieńczam rozcieńczalnikiem Hataki. Daje 2-3 krople i w zależności od efektu dodaje jeszcze krople farby lub rozcieńczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Malowałeś kamuflaż z ręki przy 2 atmosferach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Mi przy probie malowania Hataka zapychala sie dysza w aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Najprawdopodobniej tak. Mi delikatnie też zatyka dlatego też nie leje pod sam korek tylko stopniowo. Jak czuję, że zatyka to szybko przeczyszczam aero i maluję dalej. Podobnie mam z Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Czyli przy Vallejo popelnilem szkolny blad lejac wiecej farby, chcac przy tym wiecej pomalowac... Ale dziwne ze Vallejo Air tak sie zachowalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Jeśli dobrze widzę, masz złe wyrzutnie pod skrzydłami. Mamy tylko jeden rodzaj LAU-129. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2016 Dzięki wielkie, teraz też to zauważyłem. Poprawi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 Wyrzutnie poprawione. Wrzucam na szybko zrobione zdjęcia by pokazać skończone malowanie. Kolory jak widzę są przekłamane. Zapewne jest to przez sido, które jest nałożone. Aktualnie model czeka na kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 Szkoda że nie zrobiłeś marker do okoła ciemnych łat to typowe dla naszych F'ów. Chyba że zrobiłeś delikatny i fotki nie oddają dobrze tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Kalki nałożone. O ile przy stateczniku pracowało się bardzo dobrze, tak na CFT kalki Model Makera się nie schodziły i musiałem łatać resztkami i domalowywać. Pomału widać koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Zasobnik Sniper powinien byc pomalowany kolorem FS36118... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Ładny ''Jastrząbek'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Dzięki. eF dostał wash i lakier matowy. Pomału mogę się zabierać za składanie całości do kupy. Nad zbiornikiem sniper popracuję jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Ciekawie to wygląda. Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać po złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Na dniach końcówka także spokojnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Dużymi krokami zbliżam się do końca budowy. Większość elementów już na swoim miejscu. Sniper został przemalowany na właściwy kolor. Najprawdopodobniej następnie zdjęcia będą wstępem do galerii. Zdjęcia robione na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Piękna robota , mam nadziej ze kiedyś osiągnę taki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Dzięki, ale ja też się cały czas uczę i jeszcze wiele muszę się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Brakuje jeszcze anteny mieczowej pod wlotem powietrza obok tego "babla". Chyba ze jeszcze jej nie przykleiles... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 I szachownice na gornych powierzchnoach jak by za bardzo do tylu cofniete. Prawidlowo powinno byc tak Poza tym rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Antenę będę musiał dorobić bo Kinetic takowej nie uwzględnił. Co do szachownic to będą musiały tak zostać. Wolę nie ryzykować, że coś się uszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi