Irgr Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Wygląda to strasznie o.O Tutaj jest fajny sposób na taką (albo podobną) siatkę, może się przyda: http://www.plasticwarfare.se/2007/10/how-to-make-realistic-barracuda-camouflage-netting-in-135/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 No naprawdę jak na prawie 250zł to straszna porażka. Drzwi tylne i przednie będziesz robić od początku, czy wycudujesz jakąś przeróbkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Coś postaram się wystrugać - przecież nie wywale tego do śmietnika (A powinno tam trafić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 vollff - nie poddawaj się Rzeczywiście ten zestaw BD bardzo kaprawy. Może to kwestia skali.... O 1:35 się nie wypowiadam bo nie robię, ale miałem od nich sporo różnych dodatków w 72 i było wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Nie miałem jeszcze w łapach niczego od Black Doga, i raczej nie zamierzam. Wszystko, co widziałem na zdjęciach, było mniej lub bardziej do dupy. Tu jest nawet bardziej, niż bardziej... Mam nadzieję, że efekt końcowy wynagrodzi Ci to dziadostwo na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Tak swoją drogą - powinna być specjalna nagroda ża zużycie jak największej ilości szpachli a nagrodą - jeszcze więcej szpachli Przychylam się do tego wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Nie miałem jeszcze w łapach niczego od Black Doga, i raczej nie zamierzam. Wszystko, co widziałem na zdjęciach, było mniej lub bardziej do dupy. Tu jest nawet bardziej, niż bardziej... Mam nadzieję, że efekt końcowy wynagrodzi Ci to dziadostwo na starcie Moja konwersja do dumvee też nie grzeszyła idealną jakością. Sporo było cięcia, rżnięcia i szlifowania, ale na szczęście większość w niewidocznych miejscach. Oczywiście również skandal za kosmiczną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Snatch nie umarl Popracowalem nad nim dzis popolodniu i udalo sie dopasowac drzwi Przypomne - to proponuje Black Dog A to ja (poskrobalem poszlifowalem odcialem przycialem - i udalo sie ) Oczywicie wszzystko poskladane jest tylko do zdjecia - stad ta szpara z przodu drzwi Teraz jakos musze polaczyc szybe przednia Hobby Bossa z szyba Black dog - powodem jest tragiczna jakosc szybek "BD" - chce uzyc orginalnych Hobby boss A i jeszcze polapalem wstepnie przod Teraz to juz z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Będziesz używał tego oknopodobnego tworu z BD? łatwiej zrobić to dopancerzenie na bazie oryginalnej części. Profile i płytka HIPS. Tu skromny przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Witam mały update. Zmordowałem drzwi. Oczywiście wymagają jeszcze delikatnej obróbki ale już jest nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Średnio wygląda ta siatka i to nie w wyniku Twojej przeróbki, tylko jako produkt wyjściowy. Może jakiś inny pomysł na maskowanie? Gotowca na rynku nie ma? Wycinanie? Efektowny pojazd, ale nie wiem, jak wybrniesz z tego badziewia z BD. Kibicuję jakkolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Ok. Przekonałeś mnie siatka faktycznie wygląda słabo. Kratek nie będę zmieniał zostaną takie. W necie poszperałem - znalazłem coś takiego - Obie wersje siatki to barracuda - czyli to co powinno być. niestety nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości - 7funtów z przesyłką - zaryzykuję - wezmę tę pustynną albo takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Ja korzystałem z siatki, ale bez wzoru- zwykła blaszka w kolorze złotym. Fajna sprawa, niestety nie pamiętam producenta. Tu masz efekt. Jeśli to ta sama, to będziesz zadowolony i pewnie warto...zeszlifować budę i położyć siatkę w całości. Wiem, że to lekko mija się z celem zakupu konwersji, ale... tu masz drugie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 A może inny producent, nie Eduard? Na rynku można to i owo znaleźć, np. Tetra Model Works, i chyba nie jest to blaszka: http://www.tetramodel.co.kr/index.php/ma-35018-135-camouflage-net-tan/ http://mmzone.co.kr/mms_tool/mt_view.php?mms_db_name=mmz_media&mms_cat=[%EB%A6%AC%EB%B7%B0]&no=650 (drugi link kopiuj, nie umiem wstawić go "klikalnego" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Witam Za namową Makinena - dokonałem destrukcji siatki Black Doga Następną czynnością było naklejenie cieniutkiej flizeliny po czym zacząłem naklejać kawałki siatki maskującej Eduarda Następną czynnością było nałożenie podkładu - Wyszło całkiem fajnie - 100% lepiej niż wspomniany wyżej Black Dog Wygłąda naturalnie a flizelina pod spodem - dodaje realizmu W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Nooooo! Panie! Bajka! Oglądam w telefonie, wiec napiszę więcej, jak rzucę okiem na większy ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Jest OK! ile dałeś za to badziewie z BD?Pewnie więcej niż roczny budżet średniego środkowo-afrykańskiego państwa?! powinni za coś takiego łamać palce i nadgarstki..tak na początek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Piotrkur- Vollff napisał, że w przeliczeniu ok. 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Świetnie wyszło! Gratuluję samozaparcia, było warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Jest OK! ile dałeś za to badziewie z BD?Pewnie więcej niż roczny budżet średniego środkowo-afrykańskiego państwa?! powinni za coś takiego łamać palce i nadgarstki..tak na początek.. 47£ z przesyłką - wywalna kasa w błoto - w sumie ten sam efekt był bym w stanie uzyskać z zestawu Hobby Boss bez konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 47£ z przesyłką - wywalna kasa w błoto - w sumie ten sam efekt był bym w stanie uzyskać z zestawu Hobby Boss bez konwersji No cóż..życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2016 Ano ważne że nauka nie poszła w las , jak na razie jest cool oby tak dalej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Bardzo fajnie to wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Nooooo! Panie! Bajka! Oglądam w telefonie, wiec napiszę więcej, jak rzucę okiem na większy ekran. Zdecydowanie lepiej wygląda to ...bez konwersji. Oczywiście na tym etapie komentarz: "może trzeba było o tym pomyśleć na początku" jest bez sensu, ale...może trzeba było Wersja bardzo mi się podoba. Da się ją zbudować w oparciu o sam model, siatkę i trochę scratchu? Mógłbyś jeszcze podać link do sklepu z tą siatką, lub samym produktem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi