greatgonzo Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Raz jeszcze, dla jasności: Bronze Green NIE był brązowo zielony. Dull Dark Green NIE powstawał przez mieszanie pigmentów czarnego i zielonego. Ja widzę tylko zdjęcie butelki z farbą na swoim monitorze i na tej podstawie nie skreślam koloru. Oczywiście, ze trzeba farbkę zobaczyć na żywo, by podjąć decyzję. Najlepiej już po wyschnięciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Raz jeszcze, dla jasności: Bronze Green NIE był brązowo zielony. Dull Dark Green NIE powstawał przez mieszanie pigmentów czarnego i zielonego. Ja widzę tylko zdjęcie butelki z farbą na swoim monitorze i na tej podstawie nie skreślam koloru. Oczywiście, ze trzeba farbkę zobaczyć na żywo, by podjąć decyzję. Najlepiej już po wyschnięciu . No i Cię sprowokowałem : to z jakich kolorów był ten Dark Dull Green ? Pomarańcz i Seledyn ? Aha, a Bronze Grenn był z mieszanki błękitu i czerwieni ? To po co piszą Brązowo Zielony ? Czemu robią z Ciebie i ze mnie durni i debili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 ... Żaden sukces. Mnie nie trudno sprowokować. Zresztą każdego... . Co prawda nie wiem do czego tym razem , ale nie sądzę, by to miało większe znaczenie. Sugeruję zainteresowanie się kolorami jako takimi, farbami i pigmentami. Ja w tym siedzę tylko dobrze ponad ćwierć wieku ;). Biel Ołowiowa nie oznacza, że z tubki wypłynie srebrna farba, ani że ołów jest biały. Albo: Żółcień kadmowa: Kadm: Można też zastanawiać się jak bardzo zielonkawe jest niebo nad Anglią i dlaczego jest identycznie zielone jak kacze jajo, niebieskie zresztą. Ale o tym nie teraz i nie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Zobacze jeszcze cośik cy tylko gawozenie jakisik artystów malazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 zobaczysz ale prace idą powoli - dzisiaj mam wolne jak tylko dzieciaki pozwolą mi coś porobić na warsztacie to spróbuję coś pokazać - na pewno kolor wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 zobaczysz ale prace idą powoli - dzisiaj mam wolne jak tylko dzieciaki pozwolą mi coś porobić na warsztacie to spróbuję coś pokazać - na pewno kolor wnętrza Problem jest mi bliski i dobrze znany... Czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Litości, miesiąc z górki a tu puchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Ekstra te malarskie przekomarzania i moi Drodzy nie ma się co denerwować Tombie01 da rade Maluj i chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 oj mam teraz przez chwilę złożony warsztat w kotłowni ze względu na pewne prace remontowe i tym samym małą obsuwę w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 7 stron gadaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Ekstra te malarskie przekomarzania Chyba nadaremnie. Obawiam się że modelu tak szybko nie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi