bartek33365 Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Przedostatnim modelem z jakim startuję jest model T-55. Od dłuższego czasu chodziło wykonanie za mną tego pojazdu. Model wzbogacę dodatkami typu: blachy, lufa metalowa, friule, liny żywiczne i znaczek pierwszeństwa. Inbox Model będzie oczywiście w polskich barwach. Nie wiem tylko z którym numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Masz chłopie przerób - powodzenia, mam nadzieję że skończysz wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Dzięki. Również mam nadzieję, że się wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Powodzenia w budowie Jeszcze żeby regulaminowi stało się zadość dorzuć jakąś interpretacje czy krótką historyjkę o tematyce konkursu - bo w tytule nic nie ma na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Dokładnie. Prosimy o jakieś uzasadnienie dla tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Powodzenia przy budowie Będę tutaj zaglądał od czasu do czasu i obserwował jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Powiem tak. Trochę ciężko mi o wyjaśnienie tematu. Tzn, wiem co ma przedstawiać tylko nie wiem jak to ubrać w słowa. To ma być na poligonie latem. Model na małej podstawce przedstawiający fragment poligonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Tzn, wiem co ma przedstawiać tylko nie wiem jak to ubrać w słowa.To ma być na poligonie latem. Model na małej podstawce przedstawiający fragment poligonu. Mała inspiracja: http://s3.flog.pl/media/foto/4744825_wrak-czolgu-t55a-na-poligonie-w-biedrusku.jpg http://s2.flog.pl/media/foto/4744731_wrak-czolgu-t55a-na-poligonie-w-biedrusku.jpg To oczywiście taki "poligonowy" żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Zdjęcia super. Tylko na razie chcialbym model wykonać caly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Fajny czołg, wręcz kultowy, tez się zabiorę kiedyś za niego, oczywiście w barwach LWP. Pozdrawiam, będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Ale super !! Polski T-55 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Świetny zestaw, fajny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Cheja . Nic się nie dzieje .... pobudka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 Akurat dzisiaj zacząłem dłubać przy Teciaku, bo skończyłem parę rzeczy, które od dawna zajmowały czas. Zdjęcia wrzucę na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Wieżyczka gotowa i zaczęty kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Ładnie Jak oceniasz zestaw Tamiyowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Jak to Tamka. Ładne detale. Części pasują do siebie. Praktycznie sam się składa. Czasami można trafić na małe ślady po łączeniu form, ale to nic wielkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Super, dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Powróciłem na chwilę do wieży bo nie pasowało mi światełko i malowanie go na srebrno w dalszych etapach pracy. Posiadając elementy do następnego światła wykonałem sobie kopyto. Za pomocą świeczki podgrzałem folię i nałożyłem na nie otrzymując klosz lampy. Środek lampy pomalowałem na srebrno i dodałem żarówkę pochodzącą z części do Aim-a 9. Następnie dociąłem i dopasowałem klosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Fajny patent na lampy. Fajny patent ale szkiełka są "żeberkowane" http://data6.primeportal.net/tanks/rob_tittle/t-55/images/t-55_019_of_112.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Hmm Jak uda mi się coś wymyśleć to poprawie je. Jak nie to tak zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Chętnie bym zobaczył step by step jak robisz te światełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Dzięki podpowiedzi Fazziego co i jak, poprawiłem światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Tutorial proszę! Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Ok, Panowie. Na dniach postaram się wrzucić małe co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi