sinus Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witajcie, Postanowiłem zgłosić swój udział w konkursie. Skoro lato to sezon polowań na kaczki. Przy okazji, chciałbym zmierzyć się z problemem, jakim dla mnie jest ukazanie wody na dioramie. Diorama będzie raczej w stylu cywilnym chociaż z wykorzystaniem modeli militarnych. z zestawów zamierzam wykorzystać rower i pana wskazującego placem. coś w tym stylu: zdjęcie pochodzi ze strony www.zakazanaplaneta.pl Jak dojdą pozostałe elementy to będę je zamieszczał w kolejnych aktualizacjach. Chciałbym też, zamieszczać ciekawostki w swoich postach. Dzisiaj np. jest rocznica samobójczej śmierci Iana Curtisa lidera lubianego przez wielu zespołu Joy Division. Pozdrawiam Chciałem jeszcze dodać iż oficjalnie oświadczam też, że jestem przeciwny strzelaniu do kaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2016 My również, chyba, że są namolne i srają reklamami - wtedy nie ma zmiłuj. Powodzenia - podoba mi się ten temat - żart na czasie :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 W jakim sensie jest to żart na czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 A te ciekawostki to może bardziej modelarskie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Będę zaglądał. Woda na dioramie prawdopodobnie też u mnie się znajdzie i jestem ciekaw efektu u Ciebie i u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2016 @Manas Po wyjaśnienie zapraszam tutaj. Kolejne posty - proszę tylko na temat dioramy - wszelkie podteksty i prowokacje będą nagradzane celnie! pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Rozgrzewaj banownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Rozgrzewaj banownicę. może by tak już ją ostudzić. Z ciekawostek modelarskich to może się dowiemy za co został zbanowany Krystian Błażejewski? mam wrażenie że po wpisie w moim wątku, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 A to temat Twojego warsztatu? Dziwnie go prowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2016 Koniec - basta panowie, bo nie nadążam z pisaniem PW, banowaniem, wyjaśnianiem etc. Wszystko zostało już wszystkim wyjaśnione. Warsztat jest za to bardzo ciekawy i czekam z niecierpliwością na rozwój wypadków :-) pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer6 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Zajrzałem do tego tematu i nie bardzo rozumiem, jak Pan będzie robił te latające kaczki, na jakichś drucikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Zajrzałem do tego tematu i nie bardzo rozumiem, jak Pan będzie robił te latające kaczki, na jakichś drucikach? Miło mi że zajrzałeś Jest na to kilka sposobów. Ponieważ sam jeszcze nie wiem, będzie Pan musiał poczekać do zakończenia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Witajcie, mała aktualizacja po rozpoczęciu prac: rower otrzymał waloryzację zestawem Aber 35097 Przy brzegu będzie stara, zatopiona łódka. Zrobiona od podstaw, z balsy. Po wielu próbach i błędach, wystrugałem coś takiego: Wymaga jeszcze sporo pracy, więc zapraszam do podglądania aktualizacji i komentarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Rower spoko. Ale łódka hmmm...ładna ale wiem ,że stać Cię na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Może mógłbyś coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Fajnie się zapowiada, widzę, że wzorowałeś się na tej łódce: A może coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Rower zrobił na mnie ogromne wrażenie , wygląda jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 rowerek przed pomalowaniem wyglądał 5 razy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Może mógłbyś coś doradzić? Tobie? To raczej ty mi. Wracając do łodzi to pokaż więcej fotek. Pierwsze wrażenie ,że jest tyci przy krótka i tylne siedzenie za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 rowerek przed pomalowaniem wyglądał 5 razy lepiej. czyli zmywać ?? pedzelek masz rację, stać mnie na dłuższą łódkę i zgadzam się też co do siedzenia kapitanie - dzięki, trafiłeś w sedno Rower zrobił na mnie ogromne wrażenie , wygląda jak prawdziwy Dzięki za dobre słowo Ja poproszę o pokaz malowania roweru. Nie wiem, jaki pokaz masz na myśli. Malowanie raczej nie jest jakieś wyjątkowo finezyjne Na początek rdzawy podkład. Ja użyłem Tamiya XF 79. Byłem też ciekaw, czy użycie XF-84 Dark Iron coś da, ale skutek był, ładnie mówiąc, raczej niezadowalający. Na to poszedł czarny na ramę i Rubber Black XF-85 na opony, a następnie przetarcia suchym pędzlem i drobne detale (rączki kierownicy, światła, siodełko). Do przecierania używałem farby/wosku True Metal Dark Aluminium od AK. Na koniec psiknąłem lakierem matowym i przybrudziłem opony pigmentami. Więcej problemów sprawia trzymanie takiej drobnicy. Jest bardzo delikatny i łatwo coś urwać. Dziękuję za wszystkie komentarze i uwagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 A po co najpierw dawałeś rdzawy podkład, skoro później i tak po całości malowałeś? W zasadzie, to z dwóch powodów. Po pierwsze chciałem sprawdzić, czy uda mi się zrobienie przetarć na lakier do włosów, a po drugie czarny miał być bardziej transparentny niż kryjący, przynajmniej w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Witajcie, mała aktualizacja: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 sinus ja bym pomalował tak jak wiosło. Ta farba niebieska dobrze nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Fakt. Gdyby była taka jak w środku byłoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi