hiwis Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Tygrys doczekał się obiecanej podstawki, jak zwykle nie wszystko wyszło jak chciałem ale tak już pozostanie. Może diorama to zbyt wielkie określenie na mój ostatni twór ale niech będzie, w myśl niektórych definicji sam model na kawałku trawnika też się do tej klasy kwalifikuje. Miał być jeszcze jakiś człekokształtny osobnik ale nie znalazłem żadnej pasującej mi figurki. Porcja porywających jakością zdjęć: Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Klimatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Pięknie skomponowałeś kolorystycznie podstawka/model- mnie to porwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Mi też się podoba, tylko te ślady gąsienic wydają się dla mnie dosyć dziwne :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Bardzo fajnie. Bez przepychu, stonowane i klimatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Prywatnie napisze ze super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Dzięki Panowie Prywatnie napisze ze super. A można jakoś inaczej niż prywatnie ? Dzięki Grześku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 A można jakoś inaczej niż prywatnie ? No mozna... Jako exmodelarz i obecnie pseudomodelarz podobno nie mam glosu wiec sie wypowiadam prywatnie, jako postronny ogladacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 No mozna... Jako exmodelarz i obecnie pseudomodelarz podobno nie mam glosu wiec sie wypowiadam prywatnie, jako postronny ogladacz. U mnie spokojnie możesz głos zabierać - wszelkie uwagi od obrzucania błotem po wyrazy uwielbienia będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Mi sie podoba efekt jaki uzyskałeś. Wygląda jakby po kilku dniach deszczu nastąpiły upały. Widać kałuże i częściowo podsuszony grunt. Łąka dalej miekka i rozwalcowana przez gąsienice tygrysa. Przynajmniej ja to tak odbieram. Jedynie w kilku miejscach woda wygląda trochę dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Mi sie podoba efekt jaki uzyskałeś. Wygląda jakby po kilku dniach deszczu nastąpiły upały. Widać kałuże i częściowo podsuszony grunt. Łąka dalej miekka i rozwalcowana przez gąsienice tygrysa. Przynajmniej ja to tak odbieram. Jedynie w kilku miejscach woda wygląda trochę dziwnie Brawa dla Kolegi - całkowicie odgadł Pan moje intencje A kałuże/woda to efekt moich zmagań ze Still Waterem z Vallejo - nie wyszło do końca jak zamierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 hmm mam być szczery ? Czy może poklepać po pleckach żeby wszyscy mnie nie zjedli ...No dobra to ocenie sam czołg. Jest wspaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Nie nazywam się Pan tylko Marcin popraw jeszcze boki gleby bo widać łączenia warstw. Wcześniej mi umkneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 hmm mam być szczery ?Czy może poklepać po pleckach żeby wszyscy mnie nie zjedli ...No dobra to ocenie sam czołg. Jest wspaniały. A dlaczego kolega miałby nie być szczery? Po plecach to sam się poklepać mogę. Jak masz jakieś uwagi, coś Ci się nie podoba to wal śmiało, nie obiecuję że się że wszystkim zgodzę ale jakby zależało mi na samych pochwałach i zachwytach to bym modele cioci przy niedzielnym obiedzie pokazywał a nie na forum bądź co bądź modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Jak masz jakieś uwagi, coś Ci się nie podoba to wal śmiało, Oki przekonałeś mnie. Tylko jak uzbierałeś już kilkanaście pochwał to nie chciałem Ci przykrości robić. 1zdjecie kolorowe robi pozytywne wrażenie. Szukając szczegółów widać tak jak ktoś wspomniał ,że woda nie wyszła. Podstawka i boki dioramy (to chropowate błoto) - średnio wygląda. Może za dużo się naoglądałem dioram, gdzie większą część stanowią tradycyjne podstawki drewniane i stąd moje odczucie. I ta trawa sypana prosto z pudła. Nie potraktowałeś jej aerografem i też mi nie pasuje. Szczerzę to czołg za ładny i zasługuję na lepszą dioramę. Czyli średnia podstawka dla ładnie zrobionego czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Juruś to ty żyjesz ? "jako postronny oglądacz" Chyba ode mnie nie potrzebujesz zaproszenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Ok - uwagi przyjąłem, co do boków podstawki postaram się zamaskować te szczeliny i zróżnicowć trochę kolory gleby (nie błota). Mnie jakoś nie podobają się te drewniane podstawki, deski, klocki, ramki itp. dlatego takich nie robię. Zazwyczaj staram się uzyskać gładkie boki malowane na czarno Tutaj wybrałem inną opcję by (jak jeden z kolegów miło zauważył) lepiej zgrać kolorystycznie model z podstawką. Trawek użyłem w czterech rodzajach (kolory, długości) i nie traktowałem aerografem bo takiego nie używam, trochę tylko przykurzyłem i uznałem że wystarczy. Z wodno-błotnymi kalużami już pisałem jak było. Pewnie można było lepiej ale wyszło jak wyszło, co się da to poprawię. Dzięki Panowie za uwagi - oczywiście także za krytyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 Juruś to ty żyjesz ? "jako postronny oglądacz" Chyba ode mnie nie potrzebujesz zaproszenia ? Zyje, tylko ostatnio nie wiem na jakim swiecie. A poza tym Twoj warsztat ma sie naprwde dobrze i beze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Świetna praca, chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Dziękuję. Miło że się spodobało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Nie wiem czemu umknęła mi ta galeria. Może dlatego ze spodziewałem się jej w dziale pancernym. Czołg bardzo mi się podoba zrobiłeś super efekt postarzenia i wypłowienia koloru. Co do podstawki to nie mam większych zastrzeżeń poza sposobem osadzenia krzyża. Jakoś tak licho to wygląda. W mojej ocenie należało by krzyż albo całkiem przewrócić albo porządnie osadzić w gruncie. I do tego te kilka kamyków wygląda jak by je wczoraj ktoś pod krzyżem ułożył. Jeżeli krzyż, ze starości się przewraca to kamyki powinny być porządnie obrośnięte trawą i krzaczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Jak dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi