Stojkovic Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 Witam, Po długich zmaganiach z Panterą dzięki uprzejmości Tomka Hejmo mam po raz kolejny przyjemność pokazania galerii modelu z dobrymi fotkami. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Błotniki potrafiły się wyginać w najróżniejsze strony. Pamiętaj o odłamkach i wszelkiego rodzaju dziadostwem, które dostawało się na gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 Ja od siebie dodam, że przy następnym zwróć więcej uwagi na gąski. Na tych widać miejsca łączenia odcinków ogniw i słabe ułożenie na kole napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 Przetarłbym metalizerem krawędzie wewnętrznych kół i zęby na kołach napinających, a tak to gites panterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Gąsienice troszkę niedociągnięć mają, ale całościowo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 ładnie teraz wyszła szczelina na łączniu przednich płyt, zwłaszcza z lewej strony kadłuba. Technicznie sporo rzeczy, które ja bym koniecznie poprawił bo mnie mocno gryzą. Za to bardzo podoba mi się jednolitość malowania, takie zgranie kolorystyczne. Super Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Przeepicko mnie ten model wymęczył. Głównie przez chęć poprawek na blachy i żywice. Gąsienice złożone były jak trzeba, ale po malowaniu jak nakładałem na koła coś zawsze się odkształci. Co do malowania, to zawsze uważam, że jak się model dobrze pomaluje, to wiele można zyskać, nawet gdy technicznie są jakieś mankamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Mnie się podoba ! Fajne kolory kamuflażu, rozmieszczenie plam. Obicia i brudzenie też w sam raz. Brak zimmeritu, ale mimo to odbieram go pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Bardzo fajny model Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Piękny kocurek Szkoda tylko ze gąski tak się ulozyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Warto się było trudzić . Efekt końcowy Klasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzięki za opinie i kibicowanie w warsztacie. Mocno przechorowałem ten model, bo chciałem dobrze, a o mało co nie wyszła katastrofa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Hmm te boczne osłony celowo nie są kompatybilne z kadłubem pod względem kamuflażu? Też będę robił panterę z osłonami i zastanawiam się nad kolejnością prac - czy przykleić osłony przed malowaniem, co będzie wymagało wcześniejszego ogarnięcia spodu kadłuba i gąsienić, czy też malować osłony zupełnie odzielnie od reszty kadłuba, co może skutkować właśnie taką ich niekompatybilność z kamuflażem na reszcie pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 To celowy zabieg - o ile pamiętam zależało mi na zróżnicowaniu kolorystycznym tych dwóch paneli z mocnym i ostrym przejściem kolorów kamuflażu od tych robionych z ręki. Malowałem osobno tank i osłony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi