Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kabelki sa z tzw. kynaru. To miedziany drucik o srednicy ok. 0,16 ktory uzywamy w firmie do napraw (krossowania) plyt glownych. Opaski to rurka albion allois 0,2.

Napisano

Skonczylem oba wozki podwozia glownego:

9krUAwA.jpg

I owiewki kabiny:

UaOfBsg.jpg

E6EAzge.jpg

Kalki z germetikiem, fajnie ze sa, ale polozyc je, to istna masakra. Kladlem je na koncowy werniks matowy ale jakims cudem nie srebrza sie.

Napisano

Pewnie bym pomalowal, jakbym mial jakakolwiek farbe w podobnym odcieniu ;)

Tak BTW, jest jakis akrylowy odpowiednik humbrola 250 - desert pink? Ewentualnie z czego to wymieszac?

Napisano

Bardzo ładniście Ci to wszystko wychodzi. Okablowanie goleni bomba. Kibicuję dalej i czekam.

Napisano

Skonczylem okablowanie przedniej goleni:

OeXxlKq.jpg

uPnEBqW.jpg

KoBn32W.jpg

Poprawie jeszcze tylko wash i podwozie gotowe.

Edyta:

Gotowy nosek:

geIiA94.jpg

l25RJIF.jpg

I dysze:

f7l6nGH.jpg

8EAZjQ7.jpg

f31dQV1.jpg

Nad dyszami chyba jeszcze popracuje z cieniami Tamki.

Napisano

Ostatnia prosta Koncze brudzenie, zmylem spod i zrobilem od nowa:

P8MXgrt.jpg

LXBxJz0.jpg

jak macie jakies zastrzezenia, propozycje to piszcie teraz, poki jest mozliwosc poprawienia ;)

Napisano

Zacieki w dół jakoś mi nie pasują.

Niby co tam ma cieknąć w pionie, że aż zacieki się porobiły?

Zacieki w tym miejscu to raczej zgodne z ruchem powietrza w trakcie lotu.

Napisano

Czołem Waszmościom.

slee - popraw malowanie rurki Pitota, wygląda jak pomalowana srebrzanką do pieców. to raczej powinien być w/g mnie chrom, albo polerowana stal. Zacieki i brudzenie bardzo. Dysze potraktowałbym jako pierwszy kolor i popracował jeszcze nad nimi metalizerami i tuszami Tamki.

Napisano

Juz prawie koniec, zostaly do zrobienia antenki i dysze, oraz montaz koncowy. Jak dobze pojdzie to utro galeria.

xn85kXN.jpg

BZeGKFf.jpg

LDX663c.jpg

Napisano (edytowane)

Moim wyznacznikiem jakości modeli samolotów współczesnych był Solo, KRL i Karambolis...mogę się nie znać, ale ta maszyna w Twoim wykonaniu budzi respekt. Linie i washa mogą podbijać ostre zdjęcia. Jakkolwiek- bardzo mi się podoba. Opinia monotematycznego producenta pojazdów kołowych jednej marki.

Edytowane przez Gość
Napisano

Naprawdę bardzo mi się podoba ten model. W mojej opinii wszystko tu jest spójne i tworzy bardzo ładną całość.

Czekam na końcową galerię.

Napisano

Witam, MiG juz stoi na wlasnych kolkach, w sumie nie zostalo wiele, takze jutro najpewniej bedzie galeria. Najgorzej ze nie mam koncepcji jak wykonczyc dysze, przespie sie z tym i jutro cos wymysle Co do washa faktyczne troche za ciemny wyszedl (uzylem deep grey z MIGa), ale tu robote robia tez szerokie linie podzialu. Jakby byly delikatniejsze to i kontrast bylby mniejszy.

Napisano

Wow, I love how this is coming along. You have to give AMK guys two thumbs up for a great kit. They are well on their way to create a great reputation in modeling industry for themselves. I would love to see them tackle some fighter jets in 1/32.

Mike

• 1 month later...
Napisano

własnie tez mnie ciekawi jak wypada HB przy AMK . A wracajac do tematu Mig Norberta pięknie wyszedł mi się akurat taki mocny wash podoba