karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Ładnie i czysto te kabelki. Z czego one są i te opaski na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Kabelki sa z tzw. kynaru. To miedziany drucik o srednicy ok. 0,16 ktory uzywamy w firmie do napraw (krossowania) plyt glownych. Opaski to rurka albion allois 0,2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Skonczylem oba wozki podwozia glownego: I owiewki kabiny: Kalki z germetikiem, fajnie ze sa, ale polozyc je, to istna masakra. Kladlem je na koncowy werniks matowy ale jakims cudem nie srebrza sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Pewnie bym pomalowal, jakbym mial jakakolwiek farbe w podobnym odcieniu ;) Tak BTW, jest jakis akrylowy odpowiednik humbrola 250 - desert pink? Ewentualnie z czego to wymieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Bardzo ładniście Ci to wszystko wychodzi. Okablowanie goleni bomba. Kibicuję dalej i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Skonczylem okablowanie przedniej goleni: Poprawie jeszcze tylko wash i podwozie gotowe. Edyta: Gotowy nosek: I dysze: Nad dyszami chyba jeszcze popracuje z cieniami Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Ostatnia prosta Koncze brudzenie, zmylem spod i zrobilem od nowa: jak macie jakies zastrzezenia, propozycje to piszcie teraz, poki jest mozliwosc poprawienia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zacieki w dół jakoś mi nie pasują. Niby co tam ma cieknąć w pionie, że aż zacieki się porobiły? Zacieki w tym miejscu to raczej zgodne z ruchem powietrza w trakcie lotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Popatrz na zdjecie oryginalu na 3 stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Czołem Waszmościom. slee - popraw malowanie rurki Pitota, wygląda jak pomalowana srebrzanką do pieców. to raczej powinien być w/g mnie chrom, albo polerowana stal. Zacieki i brudzenie bardzo. Dysze potraktowałbym jako pierwszy kolor i popracował jeszcze nad nimi metalizerami i tuszami Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Juz prawie koniec, zostaly do zrobienia antenki i dysze, oraz montaz koncowy. Jak dobze pojdzie to utro galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Retusz linii i nitów trochę zbyt kontrastowy (moim zdaniem, wydaje mi sie i ajabym ) ale ogólne wrażenie lepiej niż dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Podobnie jak Mikele. Ciut jaśniejszy wash, ale ogólne wrażenie bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Moim wyznacznikiem jakości modeli samolotów współczesnych był Solo, KRL i Karambolis...mogę się nie znać, ale ta maszyna w Twoim wykonaniu budzi respekt. Linie i washa mogą podbijać ostre zdjęcia. Jakkolwiek- bardzo mi się podoba. Opinia monotematycznego producenta pojazdów kołowych jednej marki. Edytowane 1 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Naprawdę bardzo mi się podoba ten model. W mojej opinii wszystko tu jest spójne i tworzy bardzo ładną całość. Czekam na końcową galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Witam, MiG juz stoi na wlasnych kolkach, w sumie nie zostalo wiele, takze jutro najpewniej bedzie galeria. Najgorzej ze nie mam koncepcji jak wykonczyc dysze, przespie sie z tym i jutro cos wymysle Co do washa faktyczne troche za ciemny wyszedl (uzylem deep grey z MIGa), ale tu robote robia tez szerokie linie podzialu. Jakby byly delikatniejsze to i kontrast bylby mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Pokaż jakieś dobre zdjęcie tych dyszy, to coś może się wymyśli wspólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngtiger1 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Wow, I love how this is coming along. You have to give AMK guys two thumbs up for a great kit. They are well on their way to create a great reputation in modeling industry for themselves. I would love to see them tackle some fighter jets in 1/32. Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Galeria - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=55245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Jak przy tym modelu wypada zestaw Hobby Boss'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 Jak do mnie to pytanie, to nie mam pojecia. Nie mialem HB w reku wiec nie moge porownac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Może ktos inny miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 własnie tez mnie ciekawi jak wypada HB przy AMK . A wracajac do tematu Mig Norberta pięknie wyszedł mi się akurat taki mocny wash podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi