Szydercza Gała Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 No no, walcz walcz, póki co jest nieźle, a będzie nieźlej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki Gała ;) Wyślę Ci resztę materiałów, bo zapomniałem - sorewicz. Tak wygląda bakburta po zabawie z olejami. Nad zaciekami mam jeszcze w planie popracować i bardziej zróżnicować kolor rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 No fajna Dłubanka, sam zaczynam nabierać ochoty na U-boota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Przerób część tej rdzy na syf ogólny. W sumie ilość zacieków określiłbym pozytywnie, ale nie wszystko rdza, pokoloruj, przerób na brud, albo olej mnie i rób po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Czołem, Trochę rdzy przerobiłem zgodnie z sugestią Gały na syf ogólny. Syfienie mimo wszystko jeszcze nie skończone. Chcę dodać trochę obić i delikatnych zacieków... Syf w okolicy kotwicy i samo jej brudzenie też do zrobienia jeszcze. Zainstalowałem działo i dorobiłem do niego jeszcze parę dupereli. Przemalowałem GHG na kolor brązu. Dorobiłem też wydech diesli z rurki. W kiosku dodałem kompas. Podstawkę dorobiłem drewnianą. Nawinąłem też drut na peryskopy żeby było jak trzeba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Delikatne, wąskie, rdzawe zacieki w takich miejscach jak pod słupkami relingów, czy mocowania poręczy, będą jak najbardziej na miejscu. Ale nie wszędzie, wystarczy wybrać kilka takich gdzie jest największe prawdopodobieństwo ich wystąpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Fajny kompas, dałbyś jakieś zbliżenie na niego. Marwaw ma rację, za dużo tego zmaż połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Tak, zmaż połowę, ale kilka z tego co zostanie zaostrz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Spróbuję zrobić, zgodnie z waszymi sugestiami. Obawiam się jednak, że część z nich będzie musiała już zostać bo jest zabezpieczona lakierem. Wrzucę zdjęcia jak poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Może przygaś kolorem bazowym te do wymazani i już, nie będą kłuły tak kolegów w oczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzięki Panowie za podpowiedzi! Starałem się zrobić zgodnie z waszymi sugestiami. Najpierw psiknąłem mgiełką jaśniejszego szarego żeby przytłumić te zacieki później trochę je zróżnicowałem. Dodałem też scum line, niestety na tych zdjęciach nie widać tego wszystkiego zbyt dobrze a przy świetle dziennym nie miałem czasu... Dorobiłem liny wraz z izolatoram i napinaczami z wikolu. Zamówiłem sobie tabliczkę znamionową z nazwą i innymi informacjami. Wydawało mi się, że będzie to jeden z nielicznych moich modeli bez śrub rzymskich i naciągów ;)... Nie udało się - na zdjęciach dopatrzyłem się, że linki między słupkami mają śruby rzymskie i je dorobiłem. Do boi ratunkowej dodałem uchwyty i zamiast gluta z plastiku dorobiłem latarnie z charakterystyczną drucianą osłona klosza a la lampa w piwnicy... Zostało już tylko dorobić naciągi osłon na stery głębokości i maszt wraz z banderą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Tak powinna wyglądać każda "Dłubanka" Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 j.w. ładne subtelne malowanie...Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Podoba się coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Jest w pytę, nie chcesz się zamienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Panowie wielkie dzięki za dobre słowa, mogę tylko powiedzieć, że to na pewno nie jest mój ostatni U-Boot ;) Wrzucam też zdjęcie, które się nie wyświetla w moim wcześniejszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Rewelacyjnie to wyszło! Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Super Ślady eksploatacyjne bez przesadyzmu... bardzo mi się podoba Jak da radę to poproszę do galerii jeszcze fotkę od rufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Serdecznie wam dziękuję, wszak to moje drugie pływadło, a pierwsze bez żagla ;) Bandera z brzydkim logo, złej firmy podniesiona zatem pozostało tylko zrobić galerię... Dorobiłem jeszcze okucia mocowania przecinacza sieci oraz linki biegnące od dziobowych sterów głębokości. Banderę nakleiłem na folię spożywczą - patent podpatrzony u Rhyardera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Bardzo ładny U-boot... na pewno nie będzie ostatni, U-booty są zaraźliwe A Revellowskie VII-ki przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Ostatni na pewno nie będzie... totalnie mi odbiło i kupiłem sobie całą flotę w 144: VIIC - 2 sztuki - chcę zrobić U96 (a jak!) i U552 VIIC/41 VII D XXI IIB (1943) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Ostatni na pewno nie będzie... totalnie mi odbiło i kupiłem sobie całą flotę w 144:VIIC - 2 sztuki - chcę zrobić U96 (a jak!) i U552 VIIC/41 VII D XXI IIB (1943) hahahah - jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Ostatni na pewno nie będzie... totalnie mi odbiło i kupiłem sobie całą flotę w 144:VIIC - 2 sztuki - chcę zrobić U96 (a jak!) i U552 VIIC/41 VII D XXI IIB (1943) Zbierasz flotę, tak ja ja żaglowce. Tylko jak na to wszystko nazbierać później CZAS, żeby to wszystko wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Serdeczne dzięki za pomoc i wszelkie uwagi! Zapraszam do galerii:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=234&t=55181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Bardzo serdecznie gratuluję wygranej. Kawał porządnego modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi