Mitrandir Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Andrzejku, obrazek byłby ładny... gdyby się wyświetlał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Postęp prac nad Rosomakiem podziwiam i podglądam. Mam pytanie do ramy. Czy ten otwór zaznaczony na czerwono nie powinien być zasłonięty osłoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Powinien. I pewnie w końcu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz84 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 A możesz napisać jakiej farby użyłeś do malowania ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Takiej http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty66861/sand_polish_army_2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Postęp prac nad Rosomakiem podziwiam i podglądam.Mam pytanie do ramy. Czy ten otwór zaznaczony na czerwono nie powinien być zasłonięty osłoną? Macie jakieś zdjęcie tej osłony..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Postęp prac nad Rosomakiem podziwiam i podglądam.Mam pytanie do ramy. Czy ten otwór zaznaczony na czerwono nie powinien być zasłonięty osłoną? Macie jakieś zdjęcie tej osłony..? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Pierwsze przymiarki prototypu tylnych pancerzy w dwóch wersjach. OSS-D w wersji Rafaela i Rafael do M1. Wieża OSS-D to elementy prototypu który będzie wydany przez firmę TORO Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Wygląda bardzo fajnie. Zaczynam już odkładać bilety NBP, na ten zestaw Jakie uzbrojenie będzie w wieży, pekaśka, granatnik 40 mm Mk.19 ?. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Małe pytanko. Wieża w rośku OSS-D od ibg jest skopana czy blaszkowa lepiej będzie wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Małe pytanko. Wieża w rośku OSS-D od ibg jest skopana czy blaszkowa lepiej będzie wyglądała? Dołączam się do pytania i mam jeszcze jedno... Czy po wieży OSS-D będzie jeszcze OSS-M..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Na chwilę obecną IBG wyda tylko wersję z wieżą OSS-M (z misji w Czadzie). Być może kiedyś wyda OSS-D ale jak na razie nie ma takich planów wydawniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Na chwilę obecną IBG wyda tylko wersję z wieżą OSS-M (z misji w Czadzie). Być może kiedyś wyda OSS-D ale jak na razie nie ma takich planów wydawniczych. Kumam, czyli w zestawie mbędzie OSS-M (Czad), a Toro będzie miało OSS-D (Afganistan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Kumam, czyli w zestawie mbędzie OSS-M (Czad), a Toro będzie miało OSS-D (Afganistan). Jest jeszcze jedna opcja z OSS-D (CSWL Poznań, Polska) Reszta zdjęć http://bigmodel1200.blogspot.com/2012/02/kto-rosomak-parti.html Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Mam taką propozycję, żeby w dziale 1:1 stworzyć zakładkę KTO Rosomak i tam jako oddzielne tematy wrzucać walkaroundy, czy zdjęcia poszczególnych wozów. Kolega BigModel ma już dokumentację paru wozów, były też chyba 4 fotki Horusa i zdjęcia Bandy Łysego... Ktoś się podejmie, bo ja za cienki jestem i nie dysponuję zdjęciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Mam taką propozycję, żeby w dziale 1:1 stworzyć zakładkę KTO Rosomak i tam jako oddzielne tematy wrzucać walkaroundy, czy zdjęcia poszczególnych wozów. Żeby miało to sens, to w dziale 1:1 trzeba by było utworzyć osobny dział, na wzór działu "Projekty Grupowe" z poddziałami do poszczególnych wersji. Zdjęcia do Rośków są, ale trzeba mieć jeszcze zgodę na publikację. Spróbuje napisać do paru osób, może uda się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 W dziale walkaround jest temat dot. Rosomaka, polecam zdjęcia wrzucać tam, a dyskusje prowadzić w dziale 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 W dziale walkaround jest temat dot. Rosomaka, polecam zdjęcia wrzucać tam, a dyskusje prowadzić w dziale 1:1 Zrobił bym to od nowa... Tam na 4 stronach są dwie dokumentacje i reszta pisania o niczym. Lepszy byłby katalog jak w projektach grupowych i w nim tematy jako fotki poszczególnych wozów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Docelowa wersja tylnego pancerza do wersji M1 z pancerzem Rafaela wreszcie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Gratuluję pomyślunku i samozaparcia w walce z materią..! Do Rafaela coś jeszcze będziesz dorabiał..? I czy masz w planach tę osłonę zasłaniającą otwór z boku ramy, ktra ostatnio się przewijała w rosomakowych wątkach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Października 2016 Autor Share Napisano 24 Października 2016 Coś wymyślę A teraz finalna wersja afgańca z wieżą OSS-D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 Mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 Dobra. Dłubię dalej. Teraz przyszłe pora na BFT. Najpierw wyciąłem sobie z blaszki podstawę pod antenę (docelowo będzie trawiona) Potem wystrugałem elementy anteny i zrobiłem odlew. docelowo powinno to wyglądać tak a potem zająłem się obniżeniem mocowania siatek i bateryjki na dziś zdechły ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Antenka z oporządzeniem pierwsza klasa..! Wszystkie nasze Rosomaki w Afganie ją miały..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi