tompac Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Akuła paucziła zuby i oczko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 No to mam niezły zgryz, leżę i kwiczę, a problemem jest kalka na numer burtowy 08, ta w zestawie Academy to porażka, zarówno geometria jak i kolor do bani :( niestety nie udało mi sie namierzyć czegoś podobnego, to 08 na kadłubie ma specyficzną geometrię czy alternatywą ma być 10 z zestawu HDLa ale tamten egzemplarz miał tylko szczęki rekina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Może zrób maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Może zrób maski. No właśnie już z kumplem kombinuje, żeby wyciąć na ploterze, ale jak sobie pomyślę z jaką precyzją będzie trzeba je nakleić to ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Mam te kalki od HDL, i tam jest tylko 10 z czerwonych z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Mam te kalki od HDL, i tam jest tylko 10 z czerwonych z tego co pamiętam. Tak jak pisałem wyżej, jest tylko 10 a ona nie dość, że tylko same szczęki na wlotach powietrza miała to była w trójbarwnym kamuflażu a nie w monochromie. Ale już z kumplem kombinujemy na ploterze, najpierw maska pod biel a potem pod czerwień, ale jak sobie pomyślę że będę musiał nakleić osiem cyferek z dokładnością do 0,1mm (i to w dwu wymiarach) to już mi się trzęsą ręce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 ręce przywyknął działaj i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 ręce przywyknął działaj i powodzenia Znając życie będę musiał coś "opatentować", jakieś punkty podparcia, linie odniesienia itp. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 8 Listopada 2016 Autor Share Napisano 8 Listopada 2016 Powolutku ale do przodu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Fajne rzeczy się tutaj dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Malutkimi kroczkami zbliżam sie do finału Akuły 08: Jako, że część fot poznikała coś z prehistorii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Fajnie Ci to malowanie rekina wyszło, ale całość póki co gładka jak lustro. Rób mu jakieś ożywcze terapie olejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Trzymam sie takiego stanu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Nie mówię o umazaniu go na czarno po sam szczyt stateczników pionowych, ale tu i tam wiarygodny make up mu się tylko przysłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Nie mówię o umazaniu go na czarno po sam szczyt stateczników pionowych, ale tu i tam wiarygodny make up mu się tylko przysłuży Coś tam pewnie jeszcze dołożę ale bez szaleństw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Mikele ma racje, ożyw go trochę. Jakieś przy silnikach można co nie co podrasować jak ze zdjęcia A dodatkowe kalki posiadasz do niego, że tak z ciekawości zapytam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Czysty to on sobie może być, ale blachy przy silnikach to jednak powinny mieć ślady pracy w temperaturze. W takim stanie to on nawet z fabryki nie wyjeżdża. Maskowanie pod ten wzorek na statecznikach - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Mikele ma racje, ożyw go trochę. Jakieś przy silnikach można co nie co podrasować jak ze zdjęcia A dodatkowe kalki posiadasz do niego, że tak z ciekawości zapytam?? Cały pic z kalkami polega na tym, że to egzemplarz przemalowany i nie odtwarzano na nim np. wiekszości napisów eksploatacyjnych, cos tam przy kabinie powinno jeszcze być i w okolicy silnika - i pewnie będzie ;) Czysty to on sobie może być, ale blachy przy silnikach to jednak powinny mieć ślady pracy w temperaturze. W takim stanie to on nawet z fabryki nie wyjeżdża.Maskowanie pod ten wzorek na statecznikach - rewelacja Niestety to jest największa "bolączka", coś tam jest (zdjęcia tego nie oddają, są różne odcienie) ale do dyspozycji mam tylko olejne metalizery a tam brak fioletowo-niebieskiego przepalenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 W napisy "firmowe" bawił sie nie będę - raczej szpecą jak dodają uroku - luźna interpretacja tematu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Trudno mi zrozumieć taką decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Trudno mi zrozumieć taką decyzję. Nie dziwi mnie to, ale ja jesteś świr który żyje w swoim świecie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi