Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Truckerek93 3 kable starczą, co za dużo, to nie zdrowo KRUGER_MAN dzięki za odpowiedź o ADR-ach, bo ja się nie znam. Dla mnie to bez większego znaczenia. Takie znalazłem na necie i takie zrobiłem. Tak w ogóle, to moje tablice ADR są nieco mniejsze, niż by wynikało ze skali 1/24 w stosunku do prawdziwych tablic. Ale zrobiłem je mniejsze celowo, żeby je wpasować w ramę. Poza tym, nie chciałem, aby były dominującym elementem. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Z czego wykonałeś końcówki przewodów pomiędzy ciągnikiem a naczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Z czego wykonałeś końcówki przewodów pomiędzy ciągnikiem a naczepą? Z Truck Accesories Italeri #720. Jest tam kilka rodzajów podłączeń. Reszta to inwencja własna. Pisałem wcześniej Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 No Naczepka bardzo ładnie sie prezetuje I podoba mi sie ten pomysł z nadkolami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Swietna robota tyle powiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 KRUGER_MAN A jest gdzieś na internecie jakaś stronka z oznaczeniami ADR?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 KRUGER_MAN A jest gdzieś na internecie jakaś stronka z oznaczeniami ADR?? Jasne , http://www.stud.umk.pl/~kcz/numery_rozpoznawcze.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 KRUGER_MAN Wielkie dzięki, szukałem i znaleźć nie mogłem. sorki na OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Piękny zesyaw się szykuje. mam jedno pytanko czy na ciągniku nie powinna byc też tabliczka z ADR-ami POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 O właśnie dobrze spostrzeżenie xD Wydaje mi się że właśnie tez powinna być ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 W tym modelu tablice ADR to tylko "kropka nad i"...caly zestaw jest super zrobiony.nie ma do czego sie doczepic.Fajny pomysl- super model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 A może będą, z reguły to ja widuje tylko 2 tablice, na ciągniku i naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Kurna, Wy mi tu jakiś koncert życzeń uprawiacie... Nie będzie tablic na Mercu. Nie, bo nie. I już !! W ogóle, to od wczoraj trwa nieustające pasmo porażek, w dodatku niczym nieuzasadnione... Zderzak niestety uległ uszkodzeniu. A zaczęło się od tego, że podczas prac odleciała mi jedna tablica ADR. Razem z farbą (ze zderzaka). Strasznie mnie to zdziwiło, bo malowanie było zrobione zgodnie ze sztuką - matowienie plastiku, odtłuszczenie, podkład i na drugi dzień malowanie właściwe. Szok. Zderzak pochodzi z zestawu Truck Accesories. Spróbowałem lekko drugiego ADRa, też odleciał. Załamka. Szybka poprawa nie przyniosła dobrego efektu. Postanowiłem zmienić mocowanie ADRów, dokleiłem drugą belkę od spodu i znów to samo - farba odłazi... Tym bardziej dziwne, bo na innych elementach farba trzyma bardzo dobrze... Zderzak zostanie odratowany, jednak odbije się to nieco na jego wyglądzie. Nie byłoby widać nic, gdybym usunął napis "Black Edition" i zastąpił inną kalką (np. tablicą wyróżniającą). Ale szkoda mi tego napisu, a kolejnego nie mam. Po prostu w jednym miejscu pod światło widać brak połysku (ale tylko pod światło). Zderzak został zaszpachlowany, fotka poniżej. Nie ma mowy już o malowaniu spray'em, więc trzeba będzie pędzelkiem przeciągnąć tą krawędź. Zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Kurna, Wy mi tu jakiś koncert życzeń uprawiacie...Nie będzie tablic na Mercu. Nie, bo nie. I już !! To sie nazywa prawdziwa męska ręka . Mam nadzieje ze zderzak zostanie naprawiony , tak fajnie wygląda , co do tych ADRów to na actrosie by zepsuły wrażenie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 I mandacik by sie znalazł dal miłego kierowcy nie przestrzegającego przepisów. Jeżeli nie chcesz dawać ADR-ów na merca do nie dawaj na naczepę, można by powiedzieć że przewozi mleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Czas powoli kończyć relację. W zasadzie cysterna skończona. W zasadzie, to cały zestaw skończony. W zasadzie powinien wylądować w Galerii. No właśnie, tylko "w zasadzie"... Zderzak z poprzedniego mojego posta, to już historia. Po tym, jak odpadała lampa (razem z lakierem), doszedłem do wniosku, że nie ma sensu tego zdezia ratować. Wylądował na złomie, a nowy zderzak został zbudowany od podstaw. Problem w tym, że straciłem kalkę "Black Edition". W międzyczasie Italerka obiecała, że dośle nowe kalki. I tu jest pies pogrzebany, bo czekam już 3 tygodnie i listu brak... Wcześniej, jak ich prosiłem, dosyłali w 1 - 2 tygodnie. Cóż, pozostaje cierpliwie czekać, bo ta kalka bardzo mi się podobała na zderzaku. Zamontowałem również barierkę. Obecnie zderzak i tył baczki wygląda tak: Marudziliście, marudziliście, więc i koń dostał ADRa : A beczka z barierką wygląda tak: Zaś cały zestaw tak: Oficjalnie ogłaszam zakończenie prac. Pozostaje jeszcze naklejenie kalki, jak tylko Italerka wywiąże się z obietnicy. Ale to już drobiazg. Wówczas (jak będzie kalka), zestaw wyląduje w Galerii. Acha, nie przyjmuję reklamacji - jak mi ktoś jeszcze powie, że mu czegoś brakuje na moim zestawie, to będzie w ryło Pozdrowienia. PS EDIT: Poprawiłem kadrowanie zdjęć - usunąłem niepotrzebne tło. Edytowane 4 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Jarku czego tu ma brakować Powiedz mi Dla mnie BBBOOOMMMBBAAA nic dodać nic ująć poprostu przepiękny modelik za co się należy ogromne No i te nasze rybnickie blachy no poprostu cudnie i następne duże Za ADR-a na "koniu" też bym Ci postawił piwo ale to by było za dużo ale i tak bardzo ładnie go umieściłeś. Jak i chlapacze z tyłu naczepki i kable z ciągnik do naczepki też duży plusik No i co by tu jeszcze Nic więcej oby było duzo takich modeli w twoim wykonaniu Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 o kutwa mać xD Zestaw jest extra, ale najbardziej to mi się zdjęcia podobają :P Jeśli czwarta fotka nie zostanie fotką tygodnia to... To co ty robisz z tymi modelami to masakra :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) - Tylko to wyrazi mój podziw dla Twojego modelu. Jarku naprawdę należy Ci się za modelik ogrooooooomne . Pozdrawiam Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 o kutwa mać xD Zestaw jest extra, ale najbardziej to mi się zdjęcia podobają :P Jeśli czwarta fotka nie zostanie fotką tygodnia to... To co ty robisz z tymi modelami to masakra :P Fotkami tygodnia to mogą być pozostałe ale faktycznie fotka nr.4 jest piękna i zasługuje na stronę główna Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Jakby foty byly na tle natury to bym nie uwierzyl ze to model, a tak to Extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Nie będę powielał słów przedmówców, zestaw jak to mówią cud miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Brak słów po prostu ! Cały zestaw prezentuje się wyśmienicie nic dodać nic ująć ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Dzięki za opinie. Z tą jakością zdjęć, to nie przesadzajcie, bo są średnie... Mam dość wąski balkon, co utrudnia uchwycenie odpowiedniej perspektywy Poza tym, lustrzankę mam od niedawna, z "kitowym" obiektywem, który jest po prostu bardzo ciemny... Filtra polaryzacyjnego też jeszcze nie kupiłem, więc kiszka... Zbieram na porządny obiektyw, ale pewnie jeszcze trochę czasu minie, zanim go kupię. Dorzucę jeszcze jedną fotkę, podobną do 4-tej: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Najpierw było tak: Potem tak: A teraz siedzę tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi