ITALERITRUCK Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Adzie moim zdaniem to po prostu trzeba przykleić tam na górze tak jak w instr... na brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 może zamiast malować lusterka jakimś srebrnym spróbuj coś przykleić - srebrny papier samoprzylepny, folię aluminiową do pieczenia, sreberko od wysępionego w najbliższą sobotę kwiatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 wysępionego w najbliższą sobotę kwiatka?No tak, dzień kobiet się zbliża... A tak ogólnie to przyglądam się i przyglądam i uważam, że coraz lepiej to wszystko wychodzi. Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Ja osobiście tą tabliczkę przykleiłbym na tej krawędzi zderzaka tj. na tym "garbie", czyli tak jak obrazuje instrukcja hehehehe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 O ile się nie mylę to ta tabliczka jest pod wysokie tablice rejestracyjne, Ty już zamontowałaś inną a wiec tej nie musisz już przyklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Witam Was, Z tą tabliczką to tak jak Tornado napisał - nie będę jej już przyklejać. A dziś aktualizacja: Skończony napis z jednej strony naczepy Namalowany pasek z drugiej strony Namalowany czarny pasek na agregacie - okropnie wyszedł - muszę go koniecznie poprawić, a najgorsze jest to, że nie mam już żółtej farby... napis DHL A tak to wszystko się jak dotąd prezentuje Tu jeszcze pomaluje te światełka z tyłu naczepy. Chciałabym zrobić przewody łączące ciągik z naczepą - czy taki kabelek jest dobrej wielkości? Jeśli tak to jakie kolory są opowiednie i gdzie dokładnie mam je przymocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Ta grubość jest odpowiednia. Ja też używam tego typu przewodów .Powinny one iść mniej więcej spod agregatu do dołu kabiny. Kolory to czarny, czerwony, żółty... To są te standardowe kolory, ale teraz ludzie używają różnych kolorów do produkcji tyck przewodów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Bardzo fajne napisy i cały zestaw robi wrażenie , ale ten kolor żółty i czerwony wygląda troche zfatygowany , mam nadzieje że po bezbarwnym bedzie dobrze , narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Witam dzisiaj ponownie. Musiałam zrobić cokolwiek z tym agregatem, żeby lepiej wyglądał i postanowiłam wykorzystać kalki z zestawu. Oto jak to wyszło: A tutaj przymiarka przewodów łączących trucka i naczepę: Będą one pomalowane na czerwono i czarno. Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Jeszcze dziś pomalowałam światełka z tyłu naczepy. Wymagają tylko małych poprawek. A i oczywiście przez moją nieostrożność zepsuł mi się napis na agregacie THERMO KING - kalka nadaje się teraz do wyrzucenia... Postanowiłam przykleić tam naklejkę DHL, jutro dam fotki. Pozdrawiam, Adize Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 No, no, bardzo fajny TIR Napradę dobra robota. Choć światełka można by jeszcze nieco poprawić. Mam jeszcze pytanko, na co DHL chłodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Pomysł świetny z tym malowaniem, co do malowania... ale wiem jak trudno jest malować tak na żywca wzory na aucie. Chociaz jedna rzecz mnie nurtuje?? Czy DHL ma chłodnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 Oj chłopaki... . Jeśli DHL nie ma chłodni to właśnie będzie ją miał! PIERWSZA CHŁODNIA DHL-u nadchodzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 Witam, Dziś pomalowałam lakierem bezbarwnym kabinę, owiewki mostu i górną owiewkę. I powiem jedno - gorszego lakieru niż vallejo Air nigdy w życiu nie widziałam. Próbowałam wszystkich kombinacji - z rozcieńczeniem, bez i ciągle wychodzi skórka pomarańczy. I to dość duża. Jednak na kabinie wyszło w miarę dobrze. Ale gdy zaczęłam malować naczepę - to dopiero totalna załamka. Dziś wrzucam fotki kabiny. Oto one: Pomalowałam już prawie do końca wnęki na światła oraz uszczelki okien i wycieraczki. Czy powinnam malować uszczelki świateł? Jeśli tak, to mam pomalować je na wnękach w kabinie, czy na samych kloszach? A tu przewody łączące ciągnik z naczepą. Teraz będę pracować nad naczepą i już niedługo koniec prac. Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Wszystko fajnie Ładny MAN-ik A ja mam dwa pytanka: 1.Jak robiłaś napisy (widocznie nie doczytałem ) 2.Jak się robi tak realistyczne światła Czym się je maluje lub coś Pozdrawiam ccrriiss P.S. DHL ma chłodnie i to tylko jedną I jest ona na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 A ja mam dwa pytanka: 1.Jak robiłaś napisy (widocznie nie doczytałem ) 2.Jak się robi tak realistyczne światła Czym się je maluje lub coś 1. Pisałam już jak robiłam napisy, ale napiszę jeszcze raz . Kupiłam taki specjalny papier do drukowania naklejek (samoprzylepny). Wydrukowałam napis i wycięłam literki. Następnie każdą literę pomalowałam czerwoną farbą (aby kolor był głębszy) i przykleiłam na model . 2. To pytanie chyba nie jest skierowane do mnie, ale ja swoje maluje takim srebrnym markerem i mniejsze części srebrną farbą. Najlepiej będzie jak odpowiedzą Ci trochę bardziej doświadczeni koledzy Oto owy marker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Cześć i czołem ponownie! Oto wynik moich dzisiejszych prac nad modelem: Kabina jest narazie włożona na sucho bez kleju i dlatego na niektórych zdjęciach jest krzywo. Jeszcze dziś zamocuję szyby i wnętrze Mam pytanie: Czy należałoby malować uszczelki świateł? Jeśli tak to mam je pomalować na kloszach czy na wnękach w kabinie? Pozdrawiam, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Marca 2008 Cześć. Podoba mi się twoj Man, tylko niewiem co to jest, powiem te szyny wychodzące spod owiewki nad kabiną. Są niedomalowane, albo poprostu tak na zdjęciu widać. Co do uszczelek, popatrz gdzieś w galerii widziałem Mana i miał właśnie pomalowane uszczelki wokół redlektorów. Możesz się przyjrzeć jak tam jest to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Fotki przyklejonych reflektórów z czarnymi uszczelkami: Można zauważyć, że we wnętrzu jest już zamontowane CB radio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Mam jedno ALE mianowicie to coś zaznaczone powinno być na kolor szary, lub czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Dzięki za wskazówkę, rzeczywiście ta część powinna być czarna. Jutro ją przemaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Witam, Dziś przemalowałam ten element na czarno i pomalowałam pierwszą warstwą bezbarwnego naczepę. Malowałam lakierem w sprayu bo vallejo Air jest jak dla mnie straszny. Na dachu naczepy zrobiła się dość duża skórka pomarańczy jednak zeszlifuję to papierkiem wodnym i prysnę jeszcze raz. Oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Przepraszam, że tak piszę post pod postem, ale mam jeszcze porcje nowych zdjęć. Postanowiłam z wykorzystaniem artykułu Reggy'ego zrobić delikatny wash ciągnika. Wykorzystałam do tego farbę olejną o nazwie Burnt Umber (Umbra Palona) firmy Artico. I oto co otrzymałam: Jest to bardzo delikatny wash i myślę, że teraz trochę lepiej to wygląda. Linie podziału są ostrzejsze i ogólnie efekt mi się w miarę podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Ktoś mówił że nie warto cieniować samochodów w skali 1:24... NIECH SOBIE TERAZ W BRODE PLUJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Bardzo ładnie wygląda , ale pokaż proszę całą naczepę od spodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi