_unknown_ Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Właśnie miałem wziąć się za szybki, odstresowujący projekt z Migiem w roli głównej, gdy zorientowałem się, że na forum jest idealne miejsce, żeby go wyeksponować, zatem do dzieła Nie muszę Wam mówić, że Eduard wykonał pracę wzorowo. Ta firma to gwarancja jakości. Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Września 2016 Bede sie przygladal bacznie gdyz i u mnie lezy taki sam Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Wez czeskie - bede mial od kogo odkupic polskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Witaj w projekcie grupowym Wstawiłeś bardzo ładne foty Założę się, że warsztat też będzie tak wzorowo poprowadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Bardzo fajny modelik, muszę również się w niego zaopatrzyć ;) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Zapowiada się świetny maluch... A może dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Wez czeskie - bede mial od kogo odkupic polskie malowanie Dobre! Model wygląda bardzo ładnie i "szczegółowo" jak na tę skalę. Edek ma coraz ciekawsze propozycje. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Naprawdę ładny detal, aż mnie chęć bierze, żeby z tej firmy coś spróbować w tej skali. Dual combo to tam dwa modele są? I czy może ktoś tam Miga-21 robił? Przepraszam Autora jeśli temat rozmywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 2xTak. W środku są 2 modele. Eduard ma też w ofercie dwupak MiGa-21. Wykonane są na podobnym (wysokim!) poziomie: http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21MF-Dual-Combo.html http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21BIS-Dual-Combo.html http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21-Dual-Combo-Profipack.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Czy w pudle są maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 To zależy, o który zestaw chodzi. Wszystkie MiG-21 mają. Z MiG-15 tylko zestaw z Bisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 A właśnie ktoś chce sprzedać Miga 21 i Avię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 To zależy, o który zestaw chodzi. Wszystkie MiG-21 mają. Z MiG-15 tylko zestaw z Bisami. Chodziło mi o ten z warsztatu. Informacje w necie nie są do końca jasne - teoretycznie tuaj też pwnny być maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Chodziło mi o ten z warsztatu. Informacje w necie nie są do końca jasne - teoretycznie tuaj też pwnny być maski. W tym zestawie maski są jak najbardziej Zapowiada się świetny maluch... A może dwa? Będzie tylko jeden, bo "ten pierwszy" już na półce stoi. Swoją drogą MiG-a-21 SMT też skleiłem, wszystkie Eduardowe zestawy z czystym sercem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Prace nad maluchem ruszyły. Na początek kokpit, trochę sztuka dla sztuki, bo po złożeniu i tak niewiele będzie widać. Wszystko malowane farbkami Vallejo + trochę druciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Wczoraj tu zaglądałem i już chciałem pytać czy są jakieś postępy Bardzo fajnie Ci to wyszło. Ja uwielbiam takie drobiazgi Czy pasy są malowane, czy wkleiłeś coś? Ja używam taśmy maskującej ściętej w wąski pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Tak mnie kusi kupić te maluchy... Kokpit wyszedł świetnie jakna takiego mikrusa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Czy pasy są malowane, czy wkleiłeś coś? Ja używam taśmy maskującej ściętej w wąski pasek Pasy namalowałem. Fajna opcja z tą taśmą maskującą, spróbuję następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Sprawdza się nawet w 1:48 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Fajna opcja z tą taśmą maskującą, spróbuję następnym razem No to super! Po odcięciu cienkiego paska od taśmy Tamiya, zetrzyj palcem klej ze spodu. Można taki paseczek trochę "zmiętolić" żeby takie proste, krochmalone nie wyszły potem malujesz je na odpowiedni kolor (w Jake'u końcówki maznąłem srebrnym, żeby imitowały klamry) i doklejasz do fotela na CA. Wystarczy złapać tylko koniec który był do niego malowany i jeśli nie układa się tak jak chcesz, to jeszcze drugi koniec w miejscu gdzie ma leżeć. Nie kleję po całej długości, żeby pas nie leżał plasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Aż sobie je kupiłem Może nawet w tm roku zrobię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Spokojnie w jeden weekend byś machnął Nie ma co czekać, takiego mikrusa mógłbyś pociągnąć rownolegle z innymi projektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi