_unknown_ Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Właśnie miałem wziąć się za szybki, odstresowujący projekt z Migiem w roli głównej, gdy zorientowałem się, że na forum jest idealne miejsce, żeby go wyeksponować, zatem do dzieła Nie muszę Wam mówić, że Eduard wykonał pracę wzorowo. Ta firma to gwarancja jakości. Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted September 29, 2016 Super Moderator Share Posted September 29, 2016 Bede sie przygladal bacznie gdyz i u mnie lezy taki sam Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Wez czeskie - bede mial od kogo odkupic polskie malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Witaj w projekcie grupowym Wstawiłeś bardzo ładne foty Założę się, że warsztat też będzie tak wzorowo poprowadzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Bardzo fajny modelik, muszę również się w niego zaopatrzyć ;) Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Zapowiada się świetny maluch... A może dwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkamucha Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Zastanawiam się tylko nad malowaniem, polskie czy czeskie? Wez czeskie - bede mial od kogo odkupic polskie malowanie Dobre! Model wygląda bardzo ładnie i "szczegółowo" jak na tę skalę. Edek ma coraz ciekawsze propozycje. bzzz-bzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel90 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Naprawdę ładny detal, aż mnie chęć bierze, żeby z tej firmy coś spróbować w tej skali. Dual combo to tam dwa modele są? I czy może ktoś tam Miga-21 robił? Przepraszam Autora jeśli temat rozmywam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 2xTak. W środku są 2 modele. Eduard ma też w ofercie dwupak MiGa-21. Wykonane są na podobnym (wysokim!) poziomie: http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21MF-Dual-Combo.html http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21BIS-Dual-Combo.html http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21-Dual-Combo-Profipack.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Czy w pudle są maski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 To zależy, o który zestaw chodzi. Wszystkie MiG-21 mają. Z MiG-15 tylko zestaw z Bisami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 A właśnie ktoś chce sprzedać Miga 21 i Avię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 To zależy, o który zestaw chodzi. Wszystkie MiG-21 mają. Z MiG-15 tylko zestaw z Bisami. Chodziło mi o ten z warsztatu. Informacje w necie nie są do końca jasne - teoretycznie tuaj też pwnny być maski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted October 1, 2016 Author Share Posted October 1, 2016 Chodziło mi o ten z warsztatu. Informacje w necie nie są do końca jasne - teoretycznie tuaj też pwnny być maski. W tym zestawie maski są jak najbardziej Zapowiada się świetny maluch... A może dwa? Będzie tylko jeden, bo "ten pierwszy" już na półce stoi. Swoją drogą MiG-a-21 SMT też skleiłem, wszystkie Eduardowe zestawy z czystym sercem polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Prace nad maluchem ruszyły. Na początek kokpit, trochę sztuka dla sztuki, bo po złożeniu i tak niewiele będzie widać. Wszystko malowane farbkami Vallejo + trochę druciku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Wczoraj tu zaglądałem i już chciałem pytać czy są jakieś postępy Bardzo fajnie Ci to wyszło. Ja uwielbiam takie drobiazgi Czy pasy są malowane, czy wkleiłeś coś? Ja używam taśmy maskującej ściętej w wąski pasek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Tak mnie kusi kupić te maluchy... Kokpit wyszedł świetnie jakna takiego mikrusa:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted October 7, 2016 Author Share Posted October 7, 2016 Czy pasy są malowane, czy wkleiłeś coś? Ja używam taśmy maskującej ściętej w wąski pasek Pasy namalowałem. Fajna opcja z tą taśmą maskującą, spróbuję następnym razem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Sprawdza się nawet w 1:48 :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Fajna opcja z tą taśmą maskującą, spróbuję następnym razem No to super! Po odcięciu cienkiego paska od taśmy Tamiya, zetrzyj palcem klej ze spodu. Można taki paseczek trochę "zmiętolić" żeby takie proste, krochmalone nie wyszły potem malujesz je na odpowiedni kolor (w Jake'u końcówki maznąłem srebrnym, żeby imitowały klamry) i doklejasz do fotela na CA. Wystarczy złapać tylko koniec który był do niego malowany i jeśli nie układa się tak jak chcesz, to jeszcze drugi koniec w miejscu gdzie ma leżeć. Nie kleję po całej długości, żeby pas nie leżał plasko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Aż sobie je kupiłem Może nawet w tm roku zrobię.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Spokojnie w jeden weekend byś machnął Nie ma co czekać, takiego mikrusa mógłbyś pociągnąć rownolegle z innymi projektami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts