SławekK Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Tym razem M3 Stuart z Miraga: Model kupiony dawno temu, w wersji M3, czyli pierwszej produkcyjnej - amerykańskiej... no i miałem problem, bo chyba w takiej formie nie był używany bojowo... więc postanowiłem go przebudować na wersję brytyjską. Trochę to trwało, ale przed malowaniem wyglądał tak: Jak widać dodałem: ekrany na burtach z mocowaniami, Skrzynki z tyłu, uchwyty, musiałem płożyć dużo nitów - nie tylko na ekranach, ale i na wieży: Z malowaniem też nie było łatwo - trzy kolory, z ostrymi liniami... trzeba było dużo maskować . Załogant z jakiegoś żywicznego zestawu, teren jak zwykle od podstaw... brązowy kolor "wynika" z pigmentów MIG P038 African Earth... zdałem się na nich, ale chyba niesłusznie . Z kalkami też musiałem kombinować, ale z tego co pamiętam są z zestawu ToRo. Zestaw oceniał bym pozytywnie, ale może nie w tej wersji. No ale coś jest nie tak z tym modelem, bo nie został dostrzeżony chyba na żadnym konkursie na którym był - może powiedzcie mi dlaczego? . Cytuj
OLO Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Podoba się jak poprawiałeś model ,cały kochany Mirage.Mam tylko wrażenie ,że łoś za ciemny wyszedł . Cytuj
Mikele Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 No konkretna rzeźba. Podoba się. Cytuj
Panzer Machine Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Robota waloryzacyjna bardzo fajna. Cytuj
zakurzony Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Przyłączam się do opinii kolegów - kolejny Twój przykład świetnego zwaloryzowania modelu. Cytuj
SławekK Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Dzięki za pochwały, ale nadal nie znam odpowiedzi, czemu model nie podobał się jurorom na konkursach... może jakieś przypuszczenia? . Cytuj
hiwis Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Bo może akurat były lepsze ? A może jakbyś startował z "gołym" niepomalowanym na którym widać mnogość dodatków i własnej pracy.... Modelik fajny, spore ingerencje w "zestaw startowy" ale w Twoich prezentacjach najbardziej przeszkadzają zdjęcia - widziałem na żywo parę Twoich modeli i niestety kolorystyka na zdjęciach ma się nijak do rzeczywistości. Cytuj
SławekK Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 No wreszcie coś konstruktywnego . Co do M3, to Mirage zrobił swoja wersję Honeya - nie wiem czy mogę zamieścić taki link, ale nie jest to reklama, w razie czego proszę Administratorów żeby usunąć: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1934 Oni dali specjalne blaszki, a ja robiłem to od podstaw... no ale rzeczywiście tego nie widać . Co do zdjęć i rzeczywistości, to jakość zdjęć jest jaka jest , mógłbym zrobić lepsze, ale to stare model są - stąd czasem zapożyczenia od lepszych fotografów. Mam nadzieję, że w realu modele są lepsze . Cytuj
erolo2000 Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Jak prawdziwy . Kawałek dobrej roboty - całość jest ok..Ja dałbym nagrodę Cytuj
SławekK Napisano 15 Października 2016 Autor Napisano 15 Października 2016 Postanowiłem zrobić nowe fotki starczy modeli. Na początek Stuart: Chyba lepsze niż poprzednie, ale i tam musiałem korygować je w Picassie... niestety brak dobrego światła... albo raczej umiejętności . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi