SławekK Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Tym razem M3 Stuart z Miraga: Model kupiony dawno temu, w wersji M3, czyli pierwszej produkcyjnej - amerykańskiej... no i miałem problem, bo chyba w takiej formie nie był używany bojowo... więc postanowiłem go przebudować na wersję brytyjską. Trochę to trwało, ale przed malowaniem wyglądał tak: Jak widać dodałem: ekrany na burtach z mocowaniami, Skrzynki z tyłu, uchwyty, musiałem płożyć dużo nitów - nie tylko na ekranach, ale i na wieży: Z malowaniem też nie było łatwo - trzy kolory, z ostrymi liniami... trzeba było dużo maskować . Załogant z jakiegoś żywicznego zestawu, teren jak zwykle od podstaw... brązowy kolor "wynika" z pigmentów MIG P038 African Earth... zdałem się na nich, ale chyba niesłusznie . Z kalkami też musiałem kombinować, ale z tego co pamiętam są z zestawu ToRo. Zestaw oceniał bym pozytywnie, ale może nie w tej wersji. No ale coś jest nie tak z tym modelem, bo nie został dostrzeżony chyba na żadnym konkursie na którym był - może powiedzcie mi dlaczego? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Podoba się jak poprawiałeś model ,cały kochany Mirage.Mam tylko wrażenie ,że łoś za ciemny wyszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 No konkretna rzeźba. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Robota waloryzacyjna bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Przyłączam się do opinii kolegów - kolejny Twój przykład świetnego zwaloryzowania modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Dzięki za pochwały, ale nadal nie znam odpowiedzi, czemu model nie podobał się jurorom na konkursach... może jakieś przypuszczenia? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Bo może akurat były lepsze ? A może jakbyś startował z "gołym" niepomalowanym na którym widać mnogość dodatków i własnej pracy.... Modelik fajny, spore ingerencje w "zestaw startowy" ale w Twoich prezentacjach najbardziej przeszkadzają zdjęcia - widziałem na żywo parę Twoich modeli i niestety kolorystyka na zdjęciach ma się nijak do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 No wreszcie coś konstruktywnego . Co do M3, to Mirage zrobił swoja wersję Honeya - nie wiem czy mogę zamieścić taki link, ale nie jest to reklama, w razie czego proszę Administratorów żeby usunąć: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1934 Oni dali specjalne blaszki, a ja robiłem to od podstaw... no ale rzeczywiście tego nie widać . Co do zdjęć i rzeczywistości, to jakość zdjęć jest jaka jest , mógłbym zrobić lepsze, ale to stare model są - stąd czasem zapożyczenia od lepszych fotografów. Mam nadzieję, że w realu modele są lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Jak prawdziwy . Kawałek dobrej roboty - całość jest ok..Ja dałbym nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Postanowiłem zrobić nowe fotki starczy modeli. Na początek Stuart: Chyba lepsze niż poprzednie, ale i tam musiałem korygować je w Picassie... niestety brak dobrego światła... albo raczej umiejętności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi