Jump to content

Roden RAF S.E.5a w/Wolseley Viper 1:72

Kvaot
 Share

Recommended Posts

Witam! Jestem w trakcie budowy tego małego zestawu od Rodena.

1vqxHHS.jpg

Co prawda jestem w trakcie budowy U-Boota w 144, jednakże naszła mnie ochota na odskocznię i poligon do nauki używania aerografu . Mam nadzieję, że udzielicie mi paru rad i wskazówek by wyszło to w miarę przyzwoicie. Planuję w przyszłości małą kolekcję pierwszowojennych latadeł i wydaje mi się, że ten będzie odpowiedni na początek.

Niestety zauważyłem, że brakuje w moim zestawie tego elementu, będę musiał to odtworzyć z jakiejś folii...

bwiungosocxykkmytxduaazyhjntyfgiphbvktjtzxfchlsdniprfzlavjwfxbzpwrqudldjetabctvayvqlxqqkipuojmocwfmk

A tutaj parę fotek z aktualnego stanu budowy:

8E9yniZ.jpg

mIyRq2z.jpg

F1P2H3L.jpg

f9dx6KL.jpg

Dobra, trochę popracowałem i takie są tego efekty

jHyvU04.jpg

8HV4AmY.jpg

jRyfMTI.jpg

z39TPzU.jpg

Dr97YDZ.jpg

zf3XN83.jpg

6ixUs48.jpg

SXK4cYQ.jpg

Obecnie czekam aż konstrukcja się sklei na tyle, bym mógł ją dokładnie wymodelować, przyklejanie górnego płatu to moja ulubiona część

Zastanawiam się nad kolorem drewienek, a dokładnie chodzi o kolor śmigła, chciałbym uzyskać coś w ten deseń. Jakimi farbami dałoby się coś takiego zrobić?

00003%20RAF%20flat%20rigging%20used%20on%2032003%201~32%20SE.5a%20Hisso.jpg

No i jedziemy dalej! Tak swoją drogą, to nie da się edytować swojego posta tak by nie robić 10 pod rząd?

Jak na razie skupiam się na olinowaniu, zakupiłem sobie również farbkę Vallejo, która fajnie imituje drewno

r9XFVH0.jpg

k5MFcqC.jpg

tO95UFJ.jpg

• 2 weeks later...

Musiałem chwilowo przerwać pracę ale juz niedługo wrzucę fotki ukończonego samolotu, w następnym wykorzystam inną technikę i innego washa. Co do naciągów to na razie spróbuję tricku z kadzidełkiem

• 2 weeks later...