Kvaot Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Witam! Jestem w trakcie budowy tego małego zestawu od Rodena. Co prawda jestem w trakcie budowy U-Boota w 144, jednakże naszła mnie ochota na odskocznię i poligon do nauki używania aerografu . Mam nadzieję, że udzielicie mi paru rad i wskazówek by wyszło to w miarę przyzwoicie. Planuję w przyszłości małą kolekcję pierwszowojennych latadeł i wydaje mi się, że ten będzie odpowiedni na początek. Niestety zauważyłem, że brakuje w moim zestawie tego elementu, będę musiał to odtworzyć z jakiejś folii... A tutaj parę fotek z aktualnego stanu budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Cześć, nie widać fotek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Dziwne, u mnie wszystkie się wyświetlają poprawnie, sprawdzałem nawet na telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 U mnie fotki również są widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Dobra, zaliczyłem lekką wtopę, farba będzie kładziona jeszcze raz, bo w ogóle się nie chciała trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Dobra, trochę popracowałem i takie są tego efekty Obecnie czekam aż konstrukcja się sklei na tyle, bym mógł ją dokładnie wymodelować, przyklejanie górnego płatu to moja ulubiona część Zastanawiam się nad kolorem drewienek, a dokładnie chodzi o kolor śmigła, chciałbym uzyskać coś w ten deseń. Jakimi farbami dałoby się coś takiego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 No i jedziemy dalej! Tak swoją drogą, to nie da się edytować swojego posta tak by nie robić 10 pod rząd? Jak na razie skupiam się na olinowaniu, zakupiłem sobie również farbkę Vallejo, która fajnie imituje drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Z czego robisz naciagi? Bo na tym duzym powiekszeniu wygladaja, jakby byly zrobione z nie do konca wyprostowanego drutu Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Żyłka kupiona gdzieś w tekstylnym, nie wiem co jej się porobiło, że tak się poskręcała :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Podgrzej żyłkę dymem z kadzidełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 wielu modelarzy uzywa zylki na naciagi Ja niestety nie jestem do tego przekonany i biore rewelacyjne ( wedlug mnie ) nici niem firmy Gral (180) Mam je chyba w 10 kolorach i daja sie super kleic i przeciagac ( sa lekko elastyczne) Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Bardzo ładnie to wygląda, choć wash jest chyba trochę zbyt mocny. Ale całość idzie w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 24 Października 2016 Autor Share Napisano 24 Października 2016 Musiałem chwilowo przerwać pracę ale juz niedługo wrzucę fotki ukończonego samolotu, w następnym wykorzystam inną technikę i innego washa. Co do naciągów to na razie spróbuję tricku z kadzidełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 fajnie idzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 Nie trzeba kadzidełka żeby napiąć naciągi. Wystarczy zbliżyć podgrzaną igłę lub szpilkę do linek i pięknie się napinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 8 Listopada 2016 Autor Share Napisano 8 Listopada 2016 Jakoś mi to napinanie nie idzie :/ Ale prace praktycznie na wykończeniu, zabrałem się przez ostatnie 2 dni i jestem na ostatniej prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Model ukończony! Po więcej zdjęć zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=56068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi