Focus Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 (edytowane) Edytowane 25 Czerwca przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 PODOBAMISIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 coś tam rzeźbie bo chce mi się malować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 fajnie to wychodzi ale poprawił bym papierem miejsca szpachlowań itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 fajnie to wychodzi ale poprawił bym papierem miejsca szpachlowań itp. Po to podkład żeby było lepiej widac no popraweczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 A planujesz zrobić od nowa linie paneli? Bo wygląda, że zeszlifowałeś wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 A planujesz zrobić od nowa linie paneli? Bo wygląda, że zeszlifowałeś wszystkie. Kończę ten model na sztukę bo jest już i tak skopany, że te linie niewiele by pomogły. Ratuje co się da i do gablotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Przewidywane malowanie?? Dorób reflektory lądowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Przewidywane malowanie?? Dorób reflektory lądowania Malowanie fabryczne z Ławicy Airshow Poznań 1991 o reflektorach pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Coś tam może podtrasoje. Żaróweczki dorobiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Ma ktoś coś więcej odnośnie malowania fabrycznego? To proszę o wsparcie. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 A świecą chociaż? Ja w Su 7 robię światełka na wierzchu,będzie ciekawy efekt,mało brakowało a bym zrobił na LEDach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Ja też teraz robię w fabrycznym i jest to nie powiem problematyczne... z doborem ciemnej farby jest problem i z ciemnym brązem. Ja w swoim przypadku dobrałem valleyo air 71007. Ale może ktoś podpowie jaka ta zielona ma być?? https://goo.gl/photos/8R8wD7t3hUYBcLPL7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Zielony ciemny 116, 108 humbrol 65 revell potem popatrz po odpowiednikach u innych producentów. Mnie bardziej interesuje rozklad plam kamuflażu. Zdjęcia rzecz jasna coś do opracowania schematu malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Ten zielony 116 nie bardzo mi pasuje, za mało jest nasycony. To nie masz schematu malowania do niego?? O ile się orientuję to w tym zestawie był rozkład plam w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Mam pierwsze wydanie gdzie góra jest do połowy po osi symetrii z dolem i prawej syrony też nie ma. Taka prowizorka sprzed 20 lat. Edytowane 15 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Czekaj ja mam instrukcje z tego zestawu, ale czy ona się ma coś do tego malowania, ciężko powiedzieć. Podaj maila to podeśle Ci to sobie zerkniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 W ramach rekreacji pomalowalem spód emalią humbrol 65 rozcienczona terpentyna balsamiczna Artea firmy astra w stosunku 1:1 Lepiej się malowało niż z użyciem dedykowanego rozcienczlnika firmy Humbrol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Obawiam się że ta 65 jest za niebieska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Obawiam się że ta 65 jest za niebieska... Zdjęcie nie oddaje w zieleń wpad od czegoś trzeba zacząć lekko przebija podkład może dam jeszcze jakiś odcien potem brudzenie plan jest efekt poddam ocenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 (edytowane) Są dosyć duże różnice między zdjęciami a instrukcją opracowaną przez producenta modelu. Próby opracowania czegoś bardziej udokumentowanego ograniczą się do tego, co mam. Niestety górne powierzchnie będę zmuszony pomalować zgodnie z instrukcją, bo nie mam zdjęć tego samolotu od góry i będzie takie małe SF Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Koła od Armory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Faktycznie te malowanie które wysłałem to jest po remoncie... ciężko będzie ze schematem w którym został dostarczony. Jedynie co pozostało to faktycznie prowizorka. Ale po części możesz się oprzeć o podesłaną instrukcję. Koła wyglądają zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 zakupiłem koła firmy Armory do miga 31 icm i su 25 zvezda w skali 1/72 i się mega rozczarowałem bo wcale nie są lepsze od zestawowych eduard/aires to to nie jest niestety, tutaj wyglądają na całkiem niezłe pewnie zestawowe były bardzo słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi