Focus Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 tutaj wyglądają na całkiem niezłe pewnie zestawowe były bardzo słabe Zestawowe faktycznie były bardzo uproszczone a te od armory są spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Kiedy malowanie góry? Jestem ciekaw zieleni jak to u Ciebie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Kiedy malanie góry? Jestem ciekaw zieleni jak wyjdzie. W weekend mam nadzieję. A masz może instrukcje rozmieszczania napisów eksploatacyjnych? Napisy eksploatacyjne dosłane przez Master Craft z częścią napisów sobie poradzę na podstawie dostępnych zdjęć w publikacji 4+ Teraz widzę model rozrzebany a ja nieprzygotowany to do tego to do tam tego. Plan jest taki zrobę to co mogę a w międzyczasie zasięgne wiedzy tajemnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 A tam w tym pliku nie było rozmieszczenia napisów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Brzegi taśmy lekko podniosę do góry aby uzyskać nie całkiem ostre przjście kolorów. Ćwiczyłem malunki z wolnej ręki przejścia między kolorami wydają się za szerokie w skali 1:72 Luźne nawiązanie do takiej foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Nie no nie jest z tym przejściem źle. Fakt sprawdziłem nie ma instrukcji rozmieszczenia napisów. Jutro zeskanuję w pracy to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Nie no nie jest z tym przejściem źle. Fakt sprawdziłem nie ma instrukcji rozmieszczenia napisów. Jutro zeskanuję w pracy to podeślę. Dla mnie są zaszerokie, zamocno kolory nachodzą na siebie w tej skali powinno być jakieś pół mm . na tyle podniosę brzegi taśmy prysne z góry i będzie bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 super Będzie z drabinką, przymiareczka. Wywierciłem otworki poszerzyłem aby powstała fasolka. Okucie wklejam na Tamiya Extra Thin Cement pozwala to na manewrowanie i zagłębienie w tworzywo bez rzeźbienia jak przy CA. No chyba, że ktoś się leni i przykleja na wierzch i udaje, że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 A linie podziału będziesz trasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 A linie podziału będziesz trasował? Jak już to odcise jedynie, trasowanie było dobre przy slotach i innych ruchomych elementach. Poryłem kilka modeli teraz spróbuję inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Trzy godziny sklejałem drabinkę i przy przedostatnim stopniu jeden niewłaściwy ruch i wszystko popsute używam super glue ale on jakoś słabo trzyma się tych fototrawionych cześć. Może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Może poxipol dawać radę. Małe kropki, aplikować i zależy jeszcze jakiego tego CA używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Może poxipol dawać radę. Małe kropki, aplikować i zależy jeszcze jakiego tego CA używasz. Jutro sprubuje z świeżo otwartym no i ostrożnie z większą precyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 No ja też tego używam jak i uniflex. Ten drugi zdecydowanie lepszy. Ale myślę że poxipol może też być skuteczny. A jak tam malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2016 Lutuj, jeden z powodów dla których zaniechałem klejenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 A jak tam malowanie? Bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Witam czesci fototrawione maja to do siebie, ze trzymaja sie " na slowo honoru" Lutowanie jest oczywiscie najlepszym sposobem ale w polaczeniu z plastikiem trzeba znalezc cos innego Przed kilku laty w Dortmundzie ( Intermodelbau) kupilem klej przemyslowy (Industriekleber) Eurobond Byl drogi ale rewelacyjny W zestawie byl przyspieszacz i wypelniacz Przyklejanie czesci trzymaja sie bardzo dobrze ! Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 (edytowane) doktorat z rozkładu plam kamuflażu Su-22M4 numer boczny 3812 Anno Domini 1994 zrbiony, czyli malowanie fabryczne takie w jakim wszedł do służby. Zaczynam malować. Dobór kolorów to oddzielna kwestia startuję z 118 i 160 na spód poszła 65 cały czas mowa o humbrolach. Następny kolor to Humbrol 78. Wszysto to wygląda dosyć pastelowo ale tak ma być ze względu na skale i zabiegi, przewidziane później, które przyciemnią i zgaszą barwy. no i zielony 116 coś do przodu, nie jest idealnie ale bez problemu poradzę sobie z tym co się ujawniło pozdjęciu taśmy maskującej. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Spod powinien być bardziej szary. W instrukcjach podany jest h122, tego koloru już nie dostaniesz. Ale podobny jest do niego h145. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 H145 malowalem Su-20 parę lat temu i wtedy wydawał mi się odpowiedni. Teraz wzoruje się na jednym konkretnym zdjęciu i pod to dobieram kolory i dalsze zabiegi aby odwzorowac warunki oświetlenia itd. to złudzenie któremu ulegamy patrząc na coś. Moj cel ma być tak jak na zdjęciu i tyle. Spod powinien być bardziej szary. W instrukcjach podany jest h122, tego koloru już nie dostaniesz. Ale podobny jest do niego h145. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Metalizerem MM S Steel pomalowalem cześci skrzydeł a górę statecznika H120. Pocieniowalem plamy z 160. Generalnie malarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 A góra statecznika nie powinna być tego samego koloru co stożek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Pozwolę sobie zadać pytanie jaki to ma być nr. boczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi