Focus Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) A góra statecznika nie powinna być tego samego koloru co stożek? czubeczek błyszczący h2 a końcówka statecznika wypłowiała inspiracje czerpię z tego zdjęcia Pozwolę sobie zadać pytanie jaki to ma być nr. boczny? 3812 Anno Domini 1991 czyli malowanie fabryczne takie w jakim wchodziły do służby i był prezentowany na AIR SHOW POZNAŃ ŁAWICA 1991 Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 W tej sytuacji kolory dość mocno odbiegają od oryginału ale bardziej razi mnie zbyt ostra separacja kolorów. Sprubój wykonac plamy z ręki da to lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Na powyższym zdjęciu widać jak byk, że spód nie będzie 65... dostarczane z Rosji w stu procentach nie były takie jasnoniebieskie a szaro-niebieskie. Dielektryczna część statecznika H80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 W tej sytuacji kolory dość mocno odbiegają od oryginału ale bardziej razi mnie zbyt ostra separacja kolorów.Sprubój wykonac plamy z ręki da to lepszy efekt. W tym wątku zamieściłem już zdjęcia Su-20 malowanego z ręki zerknij czy to twoim zdaniem będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Ja zawsze lakieruję z ręki więc jestem przekonany że to lepsza technika szczególnie w tym przypadku gdzie na oryginale kolory mocno się zlewają ze sobą. W dodatku jak byś oglądał oryginał to widać na nim duży over spray (zakurze) dlatego separacja kolorów jest słabo widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Na powyższym zdjęciu widać jak byk, że spód nie będzie 65... dostarczane z Rosji w stu procentach nie były takie jasnoniebieskie a szaro-niebieskie. Dielektryczna część statecznika H80. Masz rację na spód idealne wszed by H115 Russian Blue jak sama nazwa wskazuje coś zaczaruję to dopiero początki malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Nie wiem jeszcze dlaczego tak masakrycznie słabo humbrol 116 trzyma się surfacera. Z samą owiewka też mam problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 A jakby tak po raz n-ty się przez forum przewinęła sugestia, żeby się z Humbroli na Gunze przerzucić to będą krzyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Z tym że gumisie czasami kolorystycznie nie podchodzą do humbroli, przerabiam ta samą kolorystykę i kombinację są nie powiem bo napsulo mi nerwów. Ale ten 116 wydaje mi się ze jest za jasny na ten kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Żadna firma nie będzie mieć wszystkich kolorów świata w punkt trafionych. Miesza się i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 A jakby tak po raz n-ty się przez forum przewinęła sugestia, żeby się z Humbroli na Gunze przerzucić to będą krzyki? Rzadko zajmuję się modelarstwem a jak mnie najdzie to ciągnę tym co pod ręką. Z tym że gumisie czasami kolorystycznie nie podchodzą do humbroli, przerabiam ta samą kolorystykę i kombinację są nie powiem bo napsulo mi nerwów. Ale ten 116 wydaje mi się ze jest za jasny na ten kamuflaż. W planach przyciemnienie emalią Revell 65, 116 mieszałem z lakierem aby nie krył za mocno i dlatego jest taki jasny wpływ podłoża. W zamyśle ma to imitować te miejsca gdzie pada światło i jest jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 może otłuściłeś przód paluchami. Nie jest dobrze łapać model paluchami podczas budowy i malowania. Ja zawsze wkręcam z dupsko modelu szprychę rowerową, albo dwie. To bardzo ułatwia prace. Trzymam kciuki, bo bardzo mi sie Twoja robota podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 może otłuściłeś przód paluchami. Nie jest dobrze łapać model paluchami podczas budowy i malowania. Ja zawsze wkręcam z dupsko modelu szprychę rowerową, albo dwie. To bardzo ułatwia prace. Trzymam kciuki, bo bardzo mi sie Twoja robota podoba. Chyba coś musi być z tym zatłuszczeniem spód pomalowałem na świeży podkład i miał czas dobrze wyschnąć i trzyma jak diabeł sołtysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 To ja już jestem przygotowany do świąt. Może uda się zwalczyć drabineczkę. Ku pokrzepieniu serc biało czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2016 Przed umyciem. Przednia część umyta. Przed malowaniem odtłuszczanie. Działam w rękamiczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2016 Pomalowałem przód emalią revella 65 i niech schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2016 Trochę podmalowalem ciemno zielonym i ostre przejścia zacząłem podłagadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Zestawowe kalkomanie sprzed dwudziestu lat kiedyś polakierowałem lakierem matowym firmy revell to tereaz nie reagują na płyny microscale. To ostatni moment na zamiany kolorów poszczególnych plam kamuflażu. Jutro sidolux ciąg dalszy i planuję rozpocząć przyklejanie napisów eksploatacyjnych. Jeśli są jakieś sugestie to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Osłona stcji klon chyba a na zdjęciu sama taśma malarska. i pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Spód za jasny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Podwozie główne wymaga modyfikacji Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Ładnie się to prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Spód za jasny... Usyfie go szaro niebieskim washem zacieki brunatne żółtawe i czarne kredki Ładnie się to prezentuje dzięki i mam nadzieje że jeszcze będzie lepiej powoli zamierzone przyciemnienie górnych powierzchni wydobywam Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Bardzo fajnie Mam tez w planach ten samolocik, tylko muszę gdzieś go dorwać ,bo w moim sklepiku go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Bardzo fajnieMam tez w planach ten samolocik, tylko muszę gdzieś go dorwać ,bo w moim sklepiku go nie ma Sam modelik jest całkiem spoko szczególnie dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi