bigmodel Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Jacku, czy w Twoim modelu, po lewej stronie skrzynki z akumulatorami nie powinno być trójkątnej skrzynki? Trójkątna skrzynka a na niej, jest zamocowana apteczka. Przy okazji lepsze zdjęcie skrzynki na akumulatory Z dzisiejszego "paczenia" na żywego rośka Wyszło kilka rzeczy do zrobienia i poprawienia. Ten zbiornik też wypadało by zrobić . hmm, ciekawy detal był by Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Skrzyneczka pod wieżą Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, Czas powoli szykować fundusze na nowe kółka do Rośków DEF Model http://defmodel.com/htm/wheels.html DW35098 - KTO Rosomak XZL Sagged Wheel set ( for IBG model 1/35) release soon DW35099 - KTO Rosomak Nokian Sagged Wheel set ( for IBG model 1/35) release soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, Czas powoli szykować fundusze na nowe kółka do Rośków DEF Model http://defmodel.com/htm/wheels.html DW35098 - KTO Rosomak XZL Sagged Wheel set ( for IBG model 1/35) release soon DW35099 - KTO Rosomak Nokian Sagged Wheel set ( for IBG model 1/35) release soon Te skróty reklamują opony "hasky" takie opony do "rośka" chcesz założyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Te skróty reklamują opony "hasky" takie opony do "rośka" chcesz założyć ? Nie. Pewnie jak się pojawią gotowe koła do Rośków, to zdjęcia będą już poprawne. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Piękna robota podziwiam i super ta skrzyneczka pod wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 Witam, W pracach nad rośkiem wystąpiła mała przerwa, no cóż " c'est la vie " ale prace znowu ruszyły. Piękna robota podziwiam i super ta skrzyneczka pod wieżą No cóż, skrzynka pod wieżą na razie ocalała, ale najprawdopodobniej będzie nowa. Ostatnimi czasy udało mi się dość dokładnie "pomacać" wnętrze w rośku, przez co, prawie całe dotychczasowe wnętrze poszło do kosza. Będzie nowe wnętrze Ściankę oddzielającą silnik od przedziału załogi trzeba praktycznie zrobić od nowa. Część D9 (krótszy odcinek ścianki) trzeba poprawić/zrobić od nowa, w oryginale ta część wygląda inaczej niż w modelu. Będzie od razu do WEM-a i WRT. Mocowania foteli w przedziale desantu (część F10) też trzeba zrobić od nowa, tylko z grubsza przypomina oryginał. Kolumna kierownicy (części E12 i E15) do zrobienia od nowa. Przy okazji, połowa detali zewnętrznych również poszła do śmieci. Nowe będą przednie rolki prowadzące linę, wyciągarka, czujnik meteo oraz kilka innych drobiazgów. Przy okazji, dobrze sobie obejrzałem kolorystkę wnętrza w Rosomaku Jak dobrze pójdzie, to pod koniec wakacji, całe nowe wnętrze będzie już skończone i zamontowane w modelu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Witam, W pracach nad rośkiem wystąpiła mała przerwa, no cóż " c'est la vie " ale prace znowu ruszyły. Piękna robota podziwiam i super ta skrzyneczka pod wieżą No cóż, skrzynka pod wieżą na razie ocalała, ale najprawdopodobniej będzie nowa. Ostatnimi czasy udało mi się dość dokładnie "pomacać" wnętrze w rośku, przez co, prawie całe dotychczasowe wnętrze poszło do kosza. Będzie nowe wnętrze Ściankę oddzielającą silnik od przedziału załogi trzeba praktycznie zrobić od nowa. Część D9 (krótszy odcinek ścianki) trzeba poprawić/zrobić od nowa, w oryginale ta część wygląda inaczej niż w modelu. Będzie od razu do WEM-a i WRT. Mocowania foteli w przedziale desantu (część F10) też trzeba zrobić od nowa, tylko z grubsza przypomina oryginał. Kolumna kierownicy (części E12 i E15) do zrobienia od nowa. Przy okazji, połowa detali zewnętrznych również poszła do śmieci. Nowe będą przednie rolki prowadzące linę, wyciągarka, czujnik meteo oraz kilka innych drobiazgów. Przy okazji, dobrze sobie obejrzałem kolorystkę wnętrza w Rosomaku Jak dobrze pójdzie, to pod koniec wakacji, całe nowe wnętrze będzie już skończone i zamontowane w modelu. Pozdrawiam Jacek . . Zapytam z ciekawości, chce sie jeszcze Szanownemu dłubać z tym modelem, tyle czasu i w zasadzie prawie od początku ? Kiedyś czekając na "rosomaka" w 35-tce rozmawialiśmy z Kolegą Adamem, wydawało się, że "wszyscy czekają", że po wprowadzeniu do sprzedaży bedzie "wysyp" ukończonych. Okazało się że nie, jak liczyłem to ukończono 5 na tym forum, reszta "w trakcie" albo komercha w kierunku "blach" a w sumie model i Polski i świetnie wykonany, a tu taka posucha, szkoda... No nic: Pozdrawiam i "zegarmistrzów" i "zwykłych sklejaczy" i innych i apel, dzielcie się relacjami i powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 Zapytam z ciekawości, chce sie jeszcze Szanownemu dłubać z tym modelem, tyle czasu i w zasadzie prawie od początku ? Kiedyś czekając na "rosomaka" w 35-tce rozmawialiśmy z Kolegą Adamem, wydawało się, że "wszyscy czekają", że po wprowadzeniu do sprzedaży bedzie "wysyp" ukończonych. Okazało się że nie, jak liczyłem to ukończono 5 na tym forum, reszta "w trakcie" albo komercha w kierunku "blach" a w sumie model i Polski i świetnie wykonany, a tu taka posucha, szkoda. Jak by tu odpowiedzieć na Twoje pytanie. Pierwsze wnętrze robiłem sam, od podstaw. Fakt, to była mordęga, pewnych rzeczy nie dało się wykonać ręcznie. Zbyt małe i skomplikowane detale. Wraz z kolegą, który również dłubie rośka, postanowiliśmy zaprząc do pracy współczesne zdobycze techniki. Tak więc drugie wnętrze, robi już nam współczesna technologia Zgadzam się z Tobą, sam liczyłem na wysyp wątków warsztatowych, zawsze można to i owo podpatrzeć. I na czymś się wzorować. A tu posucha i trzeba się męczyć samemu. Samo wnętrze jest już na ukończeniu, zostało mi tylko do dokończenia ścianka działowa od silnika, panele na burtach i na dachu oraz parę rur i ich mocowań w komorze silnika. Reszta wnętrza czeka już na malowanie i montaż w modelu. i apel, dzielcie się relacjami i powodzenia ... Odrobina cierpliwości, już niedługo Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Już wiem jakie figurki będą w rośku http://djiti.production.free.fr/35074.htm zdjęcie ze strony producenta http://djiti.production.free.fr/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Witam, No i w końcu dotarły porządne blachy do rośków. W końcu będę mógł skończyć wnętrze oraz komorę silnika, zamontować górną część czujnika meteo. I dodatki; Sako, Tory, beryle, mini beryle, PK, rpg. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Blachy wyglądają świetnie. Czy były by dostępne do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 No właśnie... Czy można blachy i resztę gdzieś zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Przykro mi, ale jest to projekt prywatny i nie jest przeznaczony do sprzedaży. A ja, nie posiadam zgody na sprzedaż. Po za tym, cena druku 3d jest dość spora. Cena końcowa takiego zestawu była by dość wysoka. Co do blach, to musiał bym porozmawiać. Jeżeli uda się załatwić zgodę, to wtedy się pomyśli. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Zdjęcia zjadło. Jeszcze lepsze figsy niż Djiti puścił ostatnio Mantis, niezłe tobołki też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Przykro mi, ale jest to projekt prywatny i nie jest przeznaczony do sprzedaży. A ja, nie posiadam zgody na sprzedaż. Po za tym, cena druku 3d jest dość spora. Cena końcowa takiego zestawu była by dość wysoka. Co do blach, to musiał bym porozmawiać. Jeżeli uda się załatwić zgodę, to wtedy się pomyśli. Pozdrawiam Jacek Jacek - porozmawiaj na temat większej ilości blach i reszty. Ps. Możesz przywrócić wcześniejsze zdjęcia w warsztacie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Na blachy też bym się pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2017 Witam. Ps. Możesz przywrócić wcześniejsze zdjęcia w warsztacie..? Pracuję nad tym, ale to może potrwać. Muszę na nowo zdjęcia po obrabiać i wgrać na imgura. Po za tym, zdjęcia są dostępne na moim blogu. http://bigmodel120.blogspot.com Co do blach, to z tego całego setu, detali które można by było wykorzystać w modeli IBG, jest bardzo nie wiele. Wszystkiego, może będzie ze 3-4 pozycje. Reszta to komponenty do dokończenia detali wnętrza, oraz detale do WRT, który jest robiony tylko w trzech egzemplarzach. Wnętrze do Rosomaka jak i WRT, jak pisałem wcześniej, to temat prywatny i na razie, nie ma zgody na jakąkolwiek możliwość publikacji. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Witam, Montaż pierwszych testowych blach do Rosomaka, zbliża się ku końcowi. Nawet jestem mile zaskoczony że tak mało jest poprawek i przeróbek. Filtr powietrza Czujnik meteo. Mocowanie osłon kosza - brakuje dwóch uchwytów - złośliwość rzeczy martwych Osłony kosza wieży. Wyciągarka do Rosomaka M1/M1M oraz OSS-M. Poprawiona, ścianka działowa wraz z kanałami nawiewu. Skrzynka Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Filtr powietrza Otwory (???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Otwory (???) Zgadza się, otwory są do poprawy. Muszą być bliżej siebie, wtedy powinno być już ok. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Siatka powinna być gęściejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Siatka powinna być gęściejsza. Siatka jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Maja 2018 Autor Share Napisano 15 Maja 2018 W końcu mam Def Modelowe Nokiany do Rosomaka Do Rosomaka - Shadow, będę musiał zrobić koła z drugim typem dekielka Na szczęście mam gotowe dekielki z pierwszego "skraczowego" rosomaka. A same koła, cóż, warte grzechu Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Wcześniej nie zauważyłem, że są dwa różne rodzaje felg. Fajnie, że działasz..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi