Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2018 Każde okienko trzeba będzie szlifować a następnie polerować. Może spróbuje jedno zrobić i zobaczę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2018 Witam. Elementy mocowania osłony, gdzie będzie mieściła się cała elektronika powoli dobiegają końca. Ostatni element na miejscu. Niestety nie dało się inaczej tego rozwiązać. Ograniczają mnie wielkości diod. Winglety na miejscu. W sumie to skrzydła już są skończone, można maskować i malować. Pytanie: Czy skrzydła malujecie przed, czy po wklejeniu w kadłub? Prośba o ratunek Kliknij w link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Ja tylko raz skrzydła malowalem przed wklejeniem - w A350 ale to nowszy model i lepiej to zrobiono. W tym modelu (sam mam taki w planach) malowałbym po wklejeniu skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Dało by się ten bondic wprowadzić w formę silikonową (prostą, otwartą) i potem oddzielić? Myślę pod kątem jak w samochodach są kierunkowskazy czy obrysówki na błotnikach, żeby zrobić ich formę i odtworzyć za pomocą tego bondica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2018 A w jakiej to ma być skali 1:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Miałem na myśli 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2018 Wprowadzić wprowadzić w formę silikonową otwartą nie będzie problemu. Jak z oddzieleniem, tego nie wiem, nie mam nawet na czym sprawdzić. Po utwardzeniu klej się robi twardy, więc myślę że jakoś dało by go radę do miękkiego silikonu odłączyć. Zostaje jeszcze kwestia odpowietrzenia, poniewaz robią się bąbelki powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Czy w miejscu wskazanym strzałką jest LED? Ta rura to wydech z APU ..., czyli czarna, osmalona rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2018 Czy w miejscu wskazanym strzałką jest LED? Ta rura to wydech z APU ..., czyli czarna, osmalona rura. Niestety nie dało się inaczej tego rozwiązać. Ograniczają mnie wielkości diod. Wzorowałem się na zdjęciu, gdzie nie ma żadnego osmolenia. A niestety nie da się inaczej tego rozwiązać. EDIT: Proszę oto to zdjęcie. Porównaj jakie musiały by być diody. Chyba nie dał bym rady ich polutować moimi rękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Bardzo dobrze to rozwiazales. Inaczej te diody powinny być chyba po ok 0,5mm. Jest OK. Patrzę i zazdroszczę. Ja szybki robię z kilku warstw crealfix i nie jest źle. Ale nakladam pedzelkiem od środka kadluba kazda szybke tak aby z zewnątrz kadłuba bylo jak najbardziej równo. Jak potem sa podswietlone to wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Nie chcę abyś pomyślał, że się czepiam. Po prostu ja bym zrobił (a nawet zrobiłem) inaczej. W swoim A350 na ogon dałem tylko jedną diodę i tylko odpowiednio ją oprogramowałem. Jako lampa obrysowa świeci na słaby biały a stroboskop daje jej mocny biały impuls - czyli 2 funkcje w jednym LED. Po prostu światło w rurze wydechu APU mi nie pasuje - ale to Twój model i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2018 Nie wiedziałem, że tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2018 Ja szybki robię z kilku warstw crealfix i nie jest źle. Ale nakladam pedzelkiem od środka kadluba kazda szybke tak aby z zewnątrz kadłuba bylo jak najbardziej równo. Jak potem sa podswietlone to wygląda ok. Szybki będę robił z tego kleju bondic. Będę go nakładał od zewnątrz i później szlifował oraz polerował. Myślę, że powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 Witam. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale do duże przybliżenie. Jak pisałem zrobiłem próbę z oszkleniem. Zrobiłem oszklenie za pomocą Bondic'a i wyszło rewelacyjnie. Co najlepsze, można to kontrolować. Wystarczy przechylić model pod danym kątem i mamy szybkę wklęsłą, równą co do powierzchni kadłuba lub wypukłą. Jedną szybkę, robi się 10 sekund wraz z utwardzeniem. Pierwsza szybka wypukła następne są równe. A co się okazuje nie ma dużo szlifowania. Pod innym kątem Do wewnątrz światło przenika, to i na zewnątrz będzie widoczne oświetlenie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Bardzo dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 co do diody, trzeba było ją wkleić głębiej a na zewnątrz zrobić "światłowód"z ramki z oszklenia, wyciągasz na ciepło dowolną średnicę i wklejasz, tak bym to widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 Dzięki Greif, ale niestety już za późno. Wszystkie okna już oszklone. Proszę bardzo tak to wygląda. Nawet cos widać wewnątrz. Gołym okiem, nie widać tych nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2018 Witam. W dzisiejszy poranek, szlifowałem okna. Najpierw zamaskowałem powierzchnie, które nie mają być szlifowane, co by zrobić jak najmniejsze straty. Efekt po pierwszym szlifowaniu widać od razu. Zrobiłem też przykręcany "brzuch". Śruby są na równo z powierzchnią i będą pomalowane na biało. Niestety to jest najlepsze rozwiązanie, tak by cała elektronika była zabezpieczona a brzuch nie odpadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2018 yy a nie lepiej kupić małe magnesy? wklejasz 4 na rogach i gotowe, poszukaj można nabyć takie pchełki 2 mm średnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2018 yy a nie lepiej kupić małe magnesy? wklejasz 4 na rogach i gotowe, poszukaj można nabyć takie pchełki 2 mm średnicy... Obawiam się że jak dam na magnesach, to może wszystko spaść z podstawki na jakimś konkursie. A nie będzie to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2018 Witam. Ściągnąłem taśmę i przeszlifowałem wszystko papierem o gradacji 600, 800 i 1000. Mikro ryski zniknęły. Pozostała jeszcze szyba przednia, poprawić linie i można podkładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 ładnie to wygląda, oj ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Kawał dobrej roboty, gratuluję CI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Kurczę - też w końcu dorwałem ten model. Ale sam nie wiem, czy będę go robił z oświetleniem i na takim "wypasie" jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Marca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2018 Powiem Ci że, jak miałbym ten model drugi raz robić, to wolał bym go chyba sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi