jureczek Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Witam lotnicza Brac Dla relaksu ,nauki i odpoczynku od pancerki ,oraz wymiganie się przed wnukami z budowy amerykańskiej lokomotywy Big Boy, sklejam sobie holenderskiego" jastrzębia" Warsztatu jako takiego nie będę prowadził ,gdyż jest pięknych 16 -tek sporo na Naszym Forum ,sam korzystam z nich podglądając mistrzów Będę prezentował fotki z przebiegu moich zmagań Model Revella jest dość miły ,skleja się sam, przy użyciu Tamija Exrta cement -ten z zielona zakrętką, szpachli -zero Wypraski -bardzo delikatne linie podziału,detale fajne, Najgorsze to tablica przyrządów ,panele boczne OK. Chce skleić taki samolocik Na dzień dzisiejszy tak wygląda Kalki kładą się dobrze,rzec można bardzo dobrze ,jednak kłaść trzeba partiami ,mocno traktując je płynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Zapomniałeś chyba o czarnym kolorze na skrzydłach, na krawędziach natarcia. No i trochę inny kształt czarnego kamo jest przy zejściu od kabiny do skrzydła. Można by to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Dzieki za zainteresowanie kolego To jest dopiero początek walki z kalkami Czarne elementy na krawędziach natarcia to tez kalki Bardzo ciężko jest wymaskowac element przejścia z czarnego kamo przy kabinie Mam nadzieje ,ze kalki ,które będą otaczać kabinę nadadzą odpowiedni kształt Duzo będzie zabawy pędzelkami,choćby chwyt powietrza Cieszy mnie fakt ,ze kalki ładnie się wpasowały w linie podziału,nie niszcząc ich kształtów Z spodem jest trudniej ,ale powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Malowałeś farbami co były w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Model to ten zestaw Nie zawiera kleju ani farb A tak wygląda postęp oklejania Dol muszę polatać bo się pogubiłem z kalkami Jak wyschną dokładnie ,biorę się za czarne i jestem bardzo ciekaw jak się ułoży wtedy kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Bardzo ciekawe malowanie. Sam czasem odrywam się od pancerki i jest duża różnica w podejściu do tematu, choć i to model i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 Uporałem się z kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Listopada 2016 Share Napisano 11 Listopada 2016 Fajny widzialem go w akcji na zywo na pokazie kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Kurcze ,to mam przechlapane Spartoliłem ,lakier po kalkach ,za grubo go położyłem ? nie wiem za płytkie linie, Delikatny szary, wasch aby aby nadać plastyki ,nie chce rozpływać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Kurcze ,to mam przechlapaneSpartoliłem ,lakier po kalkach ,za grubo go położyłem ? nie wiem za płytkie linie, Delikatny szary, wasch aby aby nadać plastyki ,nie chce rozpływać się Za dużo lakieru, za mało rozpuszczalnika, za grube/a warstwy/a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Połowa kalek przy kabinie jest nałożona odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Te, co na nich nic nie widać, to spoko, ale RESCUE już wali mocno po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Cholera ,a niech to diabli Patrzyłem na strzałki ,a nie zerknąłem na napis Pomyliłem strony Ale ze mnie "D...." Nie dość ,ze stary ,to jeszcze słępy Troszeczkę się wkurzyłem Cos pokombinuje Dziękuje za trafne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Oprócz tych napisów eksploatacyjnych na kabinie to reszta wygląda naprawdę fajnie ! . Zapytam się tylko czy ten "lew" na spodzie i górze to kalka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Tak to kalki. Pisałem wcześniej Bardzo mocne ,po trzech dniach leżakowania w wodzie nic się z nimi nie dzieje .Nie tracą nic ze swoich właściwości,potrzeba tylko dużo płynów aby je zmiękczyć .Sa bardzo grube.Patrząc pod rożnymi katami pod światło daje się zauważyć ich grubość na modelu Dlatego może nalałem tyle lakieru aby zniwelować ten efekt Teraz mam problem z odwrotnie nałożonymi Próbowałem zeskrobać i nałożyć jakieś z starych zapasów Nie daje rady ,chyba ,ze rozwalę cały model A szkoda bo nie tak źle wygląda?? Mozna lepiej ,ale trzeba " UMIC" Zasłonię napis drabinka, w realu nie "Wali tak po oczach jak w dużym powiększeniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Wczoraj miałem wolne Prace nad szesnastka poszły ostro A oto finalny produkt moich wypocin Tak to już finał Kalki odwrotnie,drabinka za gruba Zdjęcia? jedne się udają a inne nie ,nie wiem czemu Oglądajcie i krytykujcie Mnie się podoba -nadal się uczę Zastanawiam się nad może większa skala? ale jak partole male ,to te większe, chyba jeszcze bardziej .Na małych w realu nie widać tak dużo baboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 RAV Twoja opinia ,Kurcze nie liczyłem na aż tyle To tak jak 4- lub zdrowe 3+ A to bardzo cieszy . Stateczniki, natknąłem się już wcześniej ,w którymś z postów(tez Twoja uwaga) o odpowiednim ujemnym wzniosie,ale odpadały kilkakrotnie.Bardzo je poharatałem ,bojąc się dalszych uszkodzeń ,tak zostawiłem. Płetwy,kładłem kalki chyba na jeszcze za świeżo sklejony element ,i się rozjechały i odpuściłem.Spod nie będzie widać Jednak RAV Twoje super oko i znajomość lotniczego tematu wypatrzyło mój "babol". Pomarańcz to mieszanka Gunze H-3 i H-329 nie pamiętam proporcji.Po testach doboru koloru pozostało mi jeszcze pol słoiczka -Przyda się bo tez mi się podoba Jeszcze raz dziękuje za pochlebna opinie i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi