Gość Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Pewnie że warto, jak pisałem, dość dużo opcji do wyboru, praktycznie cały kadłub można zrobić w wersji 2013, niestety tylko kadłub, ale dla zdolnego modelarza, przeróbka wieży na 2013, nie nastręczy trudności. Skleja się przyjemnie i dość szybko. Ja bym się nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Zacząłem składać drugą gąskę, zestawową. Terminator Menga, zostanie bez gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Doszło kilka pierdółek na wieży: i przymiarka na sucho: Trochę daje po oczach ten grubaśny slat armor, ale z tym nic nie zrobię. Tu Tygrys mógł się lepiej postarać. Zdecydowałem też, że dodam mu liny z Eureki, bo ta linka co jest w zestawie jest delikatnie mówiąc, do kitu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek G. Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 Ładny model ! Sam pojazd bardzo mi się spodobał z tego filmu Tylko czekać na malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Opłaciło się poczekać z budową. Ot i mamy blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 W 1:72 też będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Też się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Przydałby się ten slat armor, ale po Strykerze z 10 kg blach, mam dość zabawy z tym żelastwem. Przełknę ślinę i będę miał model z pudła. Bawcie się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Rozpocząłem upgrade kopuły dowódcy: Jeszcze 7 takich takich drucików przy każdym peryskopie dowódcy + 2 przy peryskopach działonowego. Nie omijamy żadnych kabelków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Kolego, troche szybciej, ludzie chca juz zobaczyc malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Dokończe tylko te kabelki i będzie można malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Stycznia 2017 Mam prośbę - zrób fotkę (najlepiej z góry bez wieży) przedniej płyty tam gdzie jest właz kierowcy - u siebie muszę odtworzyć kilka elementów a tu widzę, że są zgodne z fotkami oryginału. Będę wdzięczny Nie żrobię, bo przez tydzień jestem wyjechany... Ale wal do Grzegorza, on ma go pod ręką... Zatem walę - z prośbą o fotkę tejże płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Będzie jutro do południa. Tylko że u mnie kadłub jest już w podkładzie, więc nie wiem jak to wpłynie na widoczność detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Witam. Żeby nie było, że nic się nie dzieje. Coś tam już podmalowałem: Na razie tylko kadłub i koła pryśnięte bazowym Deck Tan, z tym że koła muszę poprawić, bo maska od 90-tek Menga, nie bardzo chciała współpracować z koła Tigera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 No dobra... A tak generalnie to jak jest z tymi kolorami? Widzę jakiś zestaw MiGa i AK do współczesnych sowieckich. Widzę farby firmy AKAN... I dalej "gupi" jestem. Można to jakoś "rozjaśnić", "rozkminić", czy coś... Ten AKAN to nawet sympatyczny się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Widziałem na necie, jak ktoś użył zestawu farb AMMO by MIG numerze o katalogowym 7161. Ten zestaw farb dodawany jest w promocji do naszego MS-a, w niektórych sklepach internetowych. Kolory w tym zestawie wydają się dobrze dobrane. Tylko tak jak Ci pisałem Jacku. Twój czołg w oryginale jest ciemniejszy od mojego i zasugerowałem Ci dobór farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Widziałem na necie, jak ktoś użył zestawu farb AMMO by MIG numerze o katalogowym 7161. Ten zestaw farb dodawany jest w promocji do naszego MS-a, w niektórych sklepach internetowych. Kolory w tym zestawie wydają się dobrze dobrane. Tylko tak jak Ci pisałem Jacku. Twój czołg w oryginale jest ciemniejszy od mojego i zasugerowałem Ci dobór farb. Ja wiem i dzięki za te sugestie (farby idą), zastanawiam się tylko czy są jakieś numery (FS) tych farb (oryginalnych i realnych)? Przecież oni to malują jakimiś konkretnymi kolorami i nie jest to tak jak z ich "zielonym" z II ws. Chyba, że jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Witam. Kilka lepszych fotek, od tych wczorajszych. Fartuchy przeciw kumulacyjne na razie tylko w podkładzie, ale na więcej nie miałem dziś czasu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Dokładamy kabelki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Kolejna 90. Ja muszę w końcu odkopać swoją z czeluści magazynu i dokończyć nie równą walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Zostawiasz tak tę "wieżyczkę" d-cy, czy jeszcze będziesz coś korygował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Zostawiasz tak tę "wieżyczkę" d-cy, czy jeszcze będziesz coś korygował? Jest jeszcze parę rzeczy do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Zostawiasz tak tę "wieżyczkę" d-cy, czy jeszcze będziesz coś korygował? Jest jeszcze parę rzeczy do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Chciałbym wrócić w tym miejscu do tematu gąsienic. Tiger dał takie jak w starszych 90-tkach, niestety nie pasują one do czołgu z Września 2012. Nie miałem pojęcia, że na rynku są gąski przeznaczone do tej wersji i właśnie je znalazłem Miniarm 35097. Jupiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Starszy typ gąsek ( taki jak w BMPT Menga) występował na MS-ach, zarówno w 2011 jak i w 2012, z tym że, jeśli chodzi o 2012 to te starsze były w Marcu, a te nowsze ( Miniarm) : to Wrzesień. Ja chcę zrobić tego z Września, bo sam urodziłem się we Wrześniu Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi