micmal Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Model to stara Italieri, poskładana już jakiś czas temu. Z dodatków: blachy Eduarda, lufy: RB, Master-Model, podstawa anteny Armorscale, Friule i dodatki własne. Podkład I pokolorowany. Cytuj
Tenggeri Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Dawno Cię nie było Będę śledził bo wiem że będzie na co popatrzeć. Ten pojazd walczył w Korei czy wyszedłeś poza krąg zainteresowań? Cytuj
Stojkovic Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Na moje oko pacyficzny będzie. Szczerze mówiąc jakoś dziwnie to kolorystycznie wygląda. Może mam spaczony wzrok... Cytuj
bazylms Napisano 14 Listopada 2016 Napisano 14 Listopada 2016 Też mam wrażenie że dziwnie, ale znając twoje finały to będzie elegancko. Cytuj
micmal Napisano 15 Listopada 2016 Autor Napisano 15 Listopada 2016 Będę śledził bo wiem że będzie na co popatrzeć. Mam taką nadzieję Na moje oko pacyficzny będzie. Dokładnie tak Dzięki koledze z innego forum (raz jeszcze dzięki levee) udało mi się dostać zestaw kalek Bison Decals LVT (A)1 i mój wybór padł na D15 z Kwajalein/Namur. Szczerze mówiąc jakoś dziwnie to kolorystycznie wygląda.Może mam spaczony wzrok... Nie, nie masz spaczonego wzroku Dziwnie, jak dziwnie, po prostu niebiesko Milicyjnie jest:). Dalsze zabiegi powinny wszystko ujednolicić, zresztą lubię kolory i zabawę z nimi, a właśnie Amtank w Ocean Grey, tak mi się kojarzy. Może to jakiś zachwyt po Wilderowym LVT? Wiem, że bardzo niebieski on jest, wręcz nienaturalnie, ale to jeden z moich ulubionych jego pojazdów, więc postanowiłem też sobie takiego niebieskiego zbudować ale znając twoje finały to będzie elegancko. Mam taką nadzieję Cytuj
premier1986 Napisano 18 Listopada 2016 Napisano 18 Listopada 2016 Noooo panie. Tu się ciekawie robi Cytuj
bazylms Napisano 18 Listopada 2016 Napisano 18 Listopada 2016 Ja filtrów nie robię bo nie wiem jakich kolorów używać. Kładłeś je jeden na drugi czy każdy w innym miejscu? Cytuj
micmal Napisano 18 Listopada 2016 Autor Napisano 18 Listopada 2016 Kładłeś je jeden na drugi czy każdy w innym miejscu? Po całość "Dark Blue", następnie tam gdzie malowałem Smoke Blue Gunze dałem Vibrant Blue. Na poziomych panelach (płyta przednia, płyty na nadbudówce, płyta nadsilnikowa) Medium Grey, i wreszcie na wybranych elementach (dwie płyty tylne nadbudówki, przednia płyta, po dwa boczne panele) Light Grey-Blue. Cytuj
micmal Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Napisano 6 Grudnia 2016 Po łosiach i olejach tak zaczyna wyglądać Zdjęcia zrobione komórkom więc mogą być lepsze albo gorsze, jak kto woli. Cytuj
bazylms Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Kolor ciekawy, ale jakoś nie mogę się do tego błękitu przyzwyczaić. Cytuj
Rack Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Wizualnie mnie się bardzo podoba, coś zupełnie innego . Merytorycznie zupełnie nie wiem, czy tak to wyglądało ( oglądając te zdjęcia, nie jest to akurat dla mnie ważne ), ale aby tak zmalować trzeba mieć wyobraźnię oraz artystyczną duszę i to doceniam . Obserwuję dalej . Cytuj
Dorotka Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 O kuchnia! Dodaję do zakładek. Ja do obserwowanych Cytuj
Tenggeri Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 No zacnie Mocno go będziesz tyrał ? Aż się prosi o rdzawe zacieki i jakieś glony Cytuj
micmal Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Napisano 10 Stycznia 2017 ale jakoś nie mogę się do tego błękitu przyzwyczaić. wiem, nie po czołgowemu, ale... Wizualnie mnie się bardzo podoba, coś zupełnie innego . Wielkie dzięki i właśnie o to chodziło przy tym pojeździe . Dorotka, Lipstein, dzięki mam nadzieję, ze dalej też będzie ciekawie. Aż się prosi o rdzawe zacieki i jakieś glony Teraz siadam z rdzą, głównie na poziomych płaszczyznach. Z glonami to mam trochę problem z ustaleniem dokładnie gdzie je sensownie umieścić, ale pewnie coś tam podziałam. A co do tyrania, to tak zamierzam trochę poszaleć Tymczasem wolno, bo wolno ale jakoś idzie Vallejo obicia następnie, tam gdzie został poobijany dałem wash AK kolejnym krokiem było pstrykanie z pędzelka filtrem oraz (czego brak na fotce) pigmentem (jakiś ciemny kolor) i znowu pstrykanie, tym razem w rdzawych kolorach obecnie tak to wygląda Cytuj
bazylms Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Generalnie mi się podoba, ale najlepiej wyszły boki a troszkę słabiej wieża (najbardziej widać to na ostatniej fotce). Jakby na niej za dużo. Tak tylko sobie marudzę. Cytuj
piotrkur Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Jakby na niej za dużo. Kampania na Saipanie była ciężka Cytuj
Stojkovic Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Generalnie pojazdy mechaniczne na Pacyfiku dostawały ostro po czterech literach więc jest to możliwe że amfibie były w takim stanie. Mnie się podoba, choć pewnie sam bym tak mocno nie poobijał. Bardzo jestem teraz na tak co do koloru natomiast Cytuj
bazylms Napisano 11 Stycznia 2017 Napisano 11 Stycznia 2017 Ale wy mnie łapiecie za słówka, he, he. Cytuj
bazylms Napisano 20 Lutego 2017 Napisano 20 Lutego 2017 Podoba mi się. Może się sprężysz i go skończysz? Już Ci wiele nie zostało. Cytuj
Kali160 Napisano 21 Lutego 2017 Napisano 21 Lutego 2017 Bardzo ładny wóz wsparcia.W trakcie malowania wyglądał jak podarte jeansy.Teraz po glonownaniu prezentuje sie rasowo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi