Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Co racja to racja. Ze zdjęcia oryginału wychodzi że wysokość kąta powinna być o połowę węższa co sprawia że kąt jest bardziej zbliżony do 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Nie wiem, czy czasem krawędzie klosza nie są zbyt spiczaste. Masz może zdjęcie oryginału od przodu? Bo na tym zdjęciu z boku krańce wyglądały na trochę bardziej spłaszczone. Mam jeszcze takie fotki: Zdjecia znalazlem w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 To ja mam dla Ciebie jeszcze jedną fotkę, która trochę rzuci światła na te lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Ok, to teraz jeszcze raz wyjasnijcie co powinno byc inaczej, bo mam wrazenie ze kazdy z was mowi o czyms innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Chodzi o zaznaczone krawędzie. Trochę uproszczony schemat, ale mniej więcej ten klosz wykonany przez Ciebie to ten nr 1 a powinien wyglądać jak nr 2. Czyli te rogi nie powinny być takie spiczaste (ostre). Myślę że Praetorian zwrócił uwagę dokładnie na ten sam szczegół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 a to faktycznie mowicie o tym samym:) wydaje sie mi ze one sa dokaldnie takie jak te na Twoim rysunku nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Możliwe że zdjęcia trochę wypaczyły rzeczywistość. No ale najważniejsze że doszliśmy do porozumienia Czekamy w takim razie na gotowe klosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Sam jestem ciekaw efektu koncowego, mam nadzieje ze uda mi sie je ladnie pomalowac jeszcze bede musial zrobic imitacje srubek na kloszu i jakos przymocowac je do uchwytow i tu zaczyna sie robic ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Sorry ,że się wtrącam do relacji, ale mógłbyś dać zdjecia całej ramy jak juz ją skończyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Może cudotwórcą nie jesteś, ale patrząc na to co dokonałeś do tej pory to taki szczegół jak mocowanie lamp do uchwytów to mały pryszcz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Sorry ,że się wtrącam do relacji, ale mógłbyś dać zdjecia całej ramy jak juz ją skończyłeś?? Rama jest w takim stanie jak byla, nic sie nie zmienilo, zdjecia sa w relacji. Szakal85, łączenie elementow z 2roznych materiałów (czytaj metalu i plastiku) nie jest takie łatwe bez uzycie super glue. a za bardzo nie chce tam uzywac sg bo nie ma tam miejsca na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Wierzymy w Ciebie, na pewno coś wymyślisz. Zastanawiałem się trochę czy nie dało by rany połączyć tego jakimiś pręcikami (imitowały by śruby) które wewnątrz lampy można by zakryć odbłyśnikiem i kloszem lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Jest to najsenswoniejsze rozwiazanie jakie przyszlo mi do glowy i widze ze nie tylko mi tylko niestety jest ono bardzo czasochlonne, pomysle nad czyms prostrzym i szybszym. Szakal85 a moze jakis maly scratch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 A o co chodzi z tym scratch'em, bo szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z tym pojęciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Sebastianowi pewnie chodziło o to, czy nie masz jakichś planów budowy modelu od podstaw Co do kloszy, to wydaje mi się, że te wykonane przez Sebastiana są między tymi dwoma rysunkami, jakie wstawił Szakal85. Myślałem, że pozostanie na samych kloszach, a tu w planach imitacje mocowania ich Nieźle nieźle Tylko czekać na kolejny aktual Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Sebastianowi pewnie chodziło o to, czy nie masz jakichś planów budowy modelu od podstaw dokladnie o to mi chodzilo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Może sprawiam wrażenie obytego w modelarstwie, ale musisz mi uwierzyć na słowo że moja przygoda zaczęła się dopiero 2 lata temu i jak na razie liczy 4 zestawy. Z czego jeden ciągnik sklejony wraz z malowaniem w ekspresowym tempie w ciągu jednego dnia. Tak że jak na razie na taką głębię jak sklejanie modelu od podstaw nie rzucam się, aczkolwiek nie wykluczam, iż może w przyszłości. Myślę że każdy powinien przynajmniej spróbować tej gałęzi modelarstwa. A jak na razie chcę odłożyć troszkę kaski i kupić kolejny zestawik i tym razem pokusić się o relację warsztatową. W Olsztynie w sklepie gość ma zestaw Italeri 3815 w starej cenie i mam na niego ochotę. Może zrobię sobie prezent pod choinkę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 ja tez kleje od 2lat, dokladnie od czasu kiedy sie zarejestrowalem na forum, a to jest moj pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góra Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Voseba to w takim razie już nie wiem co mam powiedzieć. Jeżeli to Twój pierwszy model to aż boję się pomyśleć jakie będą następne. Po prostu respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Żeby była jasność jest to mój pierwszy model po 10latach przerwy, przedtem skleiłem 4auta na mizernym poziomi, tylko ostatnie wyglądało nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No to teraz zabiłeś mi klina. Szczęka spadła mi na podłogę i poturlała się do drugiego pokoju. Jeżeli ty wyprawiasz takie rzeczy z pierwszym modelem to co będzie z drugim i następnymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Wierzę w cuda ale czy można lepiej model zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Dziekuje za mile slowa Panowie ale mysle ze troche przesadzacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Drzwi – część I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Możesz powiedzieć w jaki sposób je wycinałeś? Zamierzasz zrobić otwierane czy na stałe przykleić otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi