Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Dorotka moglbys podac pelny przepis na ten efekt? Całość, czy coś konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Jesli nie sprawi problemu to prosze o full serwis Jak na razie to wielkiej filozofii tu nie ma… Po złożeniu gąski trafiły do oksydowania. Oksyda do stali zakupiona na Allegro, do której dorzuciłem rdzawy pigment od Wildera. Po kąpieli, całość wypłukałem wodą i jeszcze raz pojechałem z pędzla. Znów kąpiel i dokładne suszenie. Wyszła czarne i rdzawe, bardziej rdzawe… Na tym etapie zmalowałem farbą od Gravity miejsca gdzie jeżdżą kółka, żeby było „gumowo”… Na zewnętrzną stronę, bez żadnych podkładów dałem z pędzla Paint Fading 2 od True Earth. Poczekałem aż wyschnie i tyle. To jest na zdjęciach, do ostatniego włącznie. Trzeba jedynie trochę wprawy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dorotka -,, Oksyda do stali zakupiona na Allegro ,, -znalazlem takowa do prac na cieplo i na zimno, wiec ktora? ,, jeszcze raz pojechałem z pędzla ,, - rozumie ze ta oksyda, tak ? Taka: http://allegro.pl/oksyda-na-zimno-do-stali-50-ml-do-broni-wiatrowki-i4999976994.html?snapshot=MjAxNy0wMS0xMlQwODoyMTo1Nlo7YnV5ZXI7MTQ2Yjk2NDEyM2I3YjVmMTExYWM3NzJiNWI1MWUyZjYzZDdlMzdmOGU2MmM2ODZlMzE0YTA2MWZkMmNkYjg5NA== Tak. Ja to pierwsze "barwienie" robię na spodku i zawsze tam coś zostanie, więc takim właśnie czymś to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Rozjaśniamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Zewnętrzna strona gotowa... Chyba może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Super wyglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Napisze jak na zagranicznych forach - good job mate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dzięki Panowie... Czy ktoś ma może dobre zdjęcie strony wewnętrznej tych gąsek? Na marginesie "bracia" Rosjanie namówili mnie na takową lufę, co to ponoć od czołgu tego właśnie jest. Na zdjęciu wygląda ładnie, ciekawe jak w realu... P.S. A miało być z pudła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2017 No lufa pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 A kto to takie cacko klepie? I ciekawe jak się to składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 HELP!! Jakiś czas temu zacząłem robić T-90 Menga. Dziś postanowiłem do niego wrócić i okazało się, że zgubił się gdzieś bezpowrotnie wlaz kierowcy. Ma ktoś taki na zbyciu? A może jakiś aftermarket gdzieś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 No lufa pierwsza klasa. Na zdjęciu to i ja ładnie wyglądam... A kto to takie cacko klepie? I ciekawe jak się to składa? Klepie to rosyjska manufaktura, co się zowie MagicModel w cenie urągającej zdrowemu rozsądkowi niestety... Dorotka -P.S. A miało być z pudła... no przecierz jest z pudla, pudlo za pudlem .. i tak dalej Niby tak, ale mam ambitny plan nic więcej nie dokupować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 ... ale mam ambitny plan nic więcej nie dokupować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Żeby nie było... Zadupek prawie gotowy.. Udało się nic nie zamówić dodatkowo, choć masa pokus czai się wszędzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Taki ładny ten zadupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Taki ładny ten zadupek Oj, widziałem ładniejsze... Nie mogłem jakoś zaakceptować widocznych uchwytów lin... Troszkę je "podrasuję". Ale tylko troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Zadupek gotowy... Jestem zadowolony, głównie dlatego, że nie uległem pokusie poważniejszych przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Rozchuśtałeś się Pan, Panie. Wygląda na to że ja, będę swojego sobie po cichu kleił i nie pokażę nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Dorotka ,, Troszkę je "podrasuję". Ale tylko troszkę ,, uchwyty do lin i nakretki to skad sa ? Uchwyty - Eureka Pręt - Trumpeter Sprężynka - drut z T2M Nakrętka - Hobby Design Czyli, że naprawdę troszkę... Rozchuśtałeś się Pan, Panie. Wygląda na to że ja, będę swojego sobie po cichu kleił i nie pokażę nikomu. No, bez jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 ,, No, bez jaj... ,, moze sie to zyczenie spelnic gdy nie skonczysz Abramsa Abrams dojrzewa... A tymczasem wykazałem się mocą i nie dokupiłem nowych kół... Gąski pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Szukam koloru... To w rogu to zdjęcie uzyskanej na tym etapie próbki psikniętej z aero i sfotografowanej pod lampą z dziennym światłem na białym podkładzie. W rzeczywistości jest nieco jaśniejsza, choć i tak chce jescze dodać białego... Jak myślicie? Tylko proszę bez pisania o uwarunkowaniach związanych ze światłem, monitorem, aparatem i Bóg wie czym jeszcze... To już było... Kierunek dobry, czy jestem w du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Nie wiem jakimi farbami malujesz, ale może również spróbować Tamiya Wooden Deck Tan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Nie wiem jakimi farbami malujesz, ale może również spróbować Tamiya Wooden Deck Tan? To jest Tamiya Wooden Deck Tan zmieszany z białym i odrobiną zółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Ten kolor na pojeździe to mi bardziej na Dark Yellow zalatuje. Może by spróbować ten jako bazę i dodać twoją mieszankę? Tak czy inaczej podaj proporcje - nigdy nie wiadomo co się może przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Ten kolor na pojeździe to mi bardziej na Dark Yellow zalatuje. Może by spróbować ten jako bazę i dodać twoją mieszankę? Tak czy inaczej podaj proporcje - nigdy nie wiadomo co się może przydać. Nie podam Ci w tej chwili proporcji bo ich nie znam... Rozbełtałem na razie, na oko, na zasadzie odrobina żółci do XF68 i dokładalem białego, aż wyszło to co widać... Teraz raczej wyjdę od białego... Jak się proporcje ustalą to wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi