Dorotka Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Zapomniałeś o zestawie Voyagera, bo jakoś nie wierzę, że to odpuścisz Sam w to nie wierzę, ale owszem odpuściłem... Uważam to za moje największe osiągnięcie, przy budowie tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 A ja muszę przestać oglądać wasze warsztaty.... A czemu? zazdrość .... to chyba najdelikatniejsze słowo raz/ podobają sie mi wasze modele 2/ też tak chciałbym robić... 3/ brak 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 ... Nie przesadzaj... Baw się, a nie zazdrość, czy stresuj... Modele są dla Ciebie, a nie Ty dla modeli A tymczasem na miejscu to srebrno-miedziane z przodu... Jeżeli reszta produktów tej firmy jest tej jakości to nic tylko polecać... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Papugujemy po Koledze, co po sąsiedzku to samo buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Tylko pamiętaj, że tam jest o jedno gniazdko na kabelek za dużo, mam na myśli model , bo dwa okienka z tyłu, to prawdopodobnie nie peryskopy, a po prostu otwory przez które wchodzą do wieży jakieś kable, także kabelki nie do wszystkich okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Tylko pamiętaj, że tam jest o jedno gniazdko na kabelek za dużo, mam na myśli model , bo dwa okienka z tyłu, to prawdopodobnie nie peryskopy, a po prostu otwory przez które wchodzą do wieży jakieś kable, także kabelki nie do wszystkich okienek Będę się starał.. Na razie główne elementy konstrukcji, bo chce mieć je z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Trochę dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Siadły obie dwie gąsienice... Nie obyło się bez przygód bo MasterCluby średnio pasują do kół napędowych. Trzeba było nieco je "porozciagać", ale w końcu wlazły na miejsce... Teraz to już tyko duperelizacja została... Zamówiłem jeszcze puste i pełne granatniki, antenę i lufę do PKT, wszystko od "towarzyszy", ale to drobiazgi więc się nie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Wykończ mu tę lufę i pokazuj, bo moja zestawowa, jeszcze nie wklejona na stałe, więc może, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Wykończ mu tę lufę i pokazuj, bo moja zestawowa, jeszcze nie wklejona na stałe, więc może, kto wie... Lufa Grzegorz niestety jest na końcu planu...Ona ma masę duperelii także zląduje na miejscu jak wszystko będzie gotowe... Jak wygląda "po" to przeciez możesz tu zobaczyć: http://magicmodels.ru/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=254&product_id=3462&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=ru&vmcchk=1&Itemid=4 Już dwa dni się bujasz z decyzją a ja mogłem dziś ją do zamówienia dorzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Producent widać zmienił częściowo surowiec do produkcji luf. Ja swoją kupiłem trochę wcześniej i była cała żółciutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Producent widać zmienił częściowo surowiec do produkcji luf. Ja swoją kupiłem trochę wcześniej i była cała żółciutka ... Oszczędności- mosiądz drogi jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 ...prawie jak M1A1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 ...prawie jak M1A1... W tym wypadku "prawie" robi różnice ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Prawie kosz, czyli właściwie koszyczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 Z kronikarskiego obowiązku... Dostałem nowy, przedni pancerz... Od góry dużo bardziej odpowiada oryginałowi... Ale jego implementacja na model wymagałaby trochę roboty i trzeba by nieco dorabiać. A że robienia takich rzeczy chce się w tym warsztacie oduczyć to zostawiam to co jest... No także można słać joby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 .... przepraszam w tym modelu nie ma byc dodatkow tylko rzeczy uzupelniajace,poprawiajace wyglad ... O! To właśnie! Co do reszty.. Lufę wyczaiłem w Szkocji i tam ją zamówiłem... Tydzień później oferta Magic Model weszła na stan mojego ulubionego sklepu w Niemczech. Sklep pewny, dostawa (droga) w 5 dni. Nigdzie bliżej nie znalazłem, sam zobacz (mają wszystko co MM produkuje): https://www.dersockelshop.de/magic-models/. Jeżeli chodzi natomiast o pancerz to przesyłka przysła z... Czelabińska. Firma nazywa się "Zedval". Też ją wynalazłem trochę bliżej i też robią trochę rzeczy: https://dukmodell.com/Zedval:.:75.html?XTCsid=6r0snvnun01sfmda05v0kp9da5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 ... Zamówiłem i 1 i 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Hurtem taniej -wiec wziolem armate,anteny 1,2,wyrzutnie granatow 1,2 , + ksiazke ,aby miec cos nadobranoc A późiniej pretensje, że wątek długi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2017 Na stronie rosyjskiego forum - panzer35.ru sa 2 opisy budowy T-90MS , w jednym z nich znalazlem fotke ukazujaca z bliskiej odleglosci wiezyczke (poprawna nazwa?) z zamontowanym km, widac zamontowane przewody w przedniej i tylnej czesci wiezyczki.Zamieszczone jest rownierz zdjecie prawej strony wiezy z przewodem ktory zostal zapomniany przez producenta modelu.A jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Na stronie rosyjskiego forum - panzer35.ru sa 2 opisy budowy T-90MS , w jednym z nich znalazlem fotke ukazujaca z bliskiej odleglosci wiezyczke (poprawna nazwa?) z zamontowanym km, widac zamontowane przewody w przedniej i tylnej czesci wiezyczki.Zamieszczone jest rownierz zdjecie prawej strony wiezy z przewodem ktory zostal zapomniany przez producenta modelu.A jakiś link? Pewnie tu: http://panzer35.ru/forum/45-17232-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Z dużych rzeczy zostały "parkany". i przód... Reszta to duperele, które pewnie zajmą najwięcej czasu i będzie można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Kurde tak się zapatrzyłem w to cudo, że po King Tigerze wezmę się za takiego teciaka w 1:16! Piękna maszyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2017 Pierwsze kabelki, rurki i jakieś dziwadła... Z tego co widzę trochę na tym zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 I stan zabawki na dziś (część elementów mocowana "na ślinę"): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi