Dumo Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Witam serdecznie Miałem ten model wsadzić do szafy i zostawić na lepsze czasy ale ręce mnie świerzbią i muszę go zacząć. Do bazowego zestawu dokupiłem lufkę i szekle RBmodel, błotniki Aber, jeszcze poluję na liny, koła i gąsienice transportowe, które bardzo ciężko dostać w logicznej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 z jakiego zestawu będziesz lepił? 6608? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 z jakiego zestawu będziesz lepił? 6608? Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 podglądam zatem z zaciekawieniem i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 W konfiguracji transportowej o dwa rzędy kół mniej, 16 bandaży mniej do malowania Teraz czytaj uważnie, bo poprawimy babola Dragona. Po zdjęciu pierwszego na miejsce kół wklejasz części nr 12 i to jest ok. Niestety jak pozbędziesz się drugiego rzędu na kołach będzie brakowało dystansów: Na szczęści łatwo je zrobić wykorzystując części nr 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 jak to mówią: jedziesz z tym koksem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 A tak na marginesie, to jak oni robili z tymi gąsienicami transportowymi? Przywoili przed załadunkiem i zmieniali kapcie czy każdy Tygrys miał je gdzieś w "schowku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 A tak na marginesie, to jak oni robili z tymi gąsienicami transportowymi?Przywoili przed załadunkiem i zmieniali kapcie czy każdy Tygrys miał je gdzieś w "schowku"? Tkwiły gdzieś przy taborach kolejowych. Dumo, będziesz robił tego "142" ? Bo zrobienie prawie nówki sztuki to też niezłe wyzwanie. I wracając do kół, bo dyskusje wywołałeś na FB, to zapomniałem dodać żeby w części 11 ściąć główki śrub i wiertełkiem zamarkować otwory po nich. A wtedy zostanie niezły hardkor, dorobienie tych wystających pierścieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Na razie jeszcze zbieram części Zaznaczam że warsztat będzie powolny. Sebuś dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2016 Gąski bojowe były wożone pod czołgiem na wagonach, w trakcie zjazdu zabierał ze sobą na holu bojowe po czym zmieniano, z tym że rzecz owa miała miejsce na początku i na trasach w Europie, tam obowiązywała skrajnia wagonowa , na dzikim wschodzie już nie są fotki już wyłącznie na bojowych z błotnikami - pewnie w rejonach gdzie nie było obowiązku skrajni tez transportowano kompletne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Mieli z tymi gąskami chłopaki zabawy Zabawa trwa, czyli kombinujemy jak tu zrobić koła transportowe z części które, nie powinny być w tym miejscach, w których są: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Teraz na około tych łbów śrub musisz zrobić pierścienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Teraz na około tych łbów śrub musisz zrobić pierścienie. Własnie zastanawiam się z czego. Może znajdę jakieś chude słomki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 wycinasz przewiercone pierw kółka z hips - taką mam koncepcję możesz też poszukać rurki od sprężonego powietrza w puszce i ewentualnie rozwiercać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ewentualnie szukaj zestawu z Modelkastena... był tam komplet do wersji transportowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 wycinasz przewiercone pierw kółka z hips - taką mam koncepcjęmożesz też poszukać rurki od sprężonego powietrza w puszce i ewentualnie rozwiercać Będę kombinować Ewentualnie szukaj zestawu z Modelkastena... był tam komplet do wersji transportowej. Na tym zestawie się także wzorowałem, są zestawy, które można zakupić ale są chorendalnie drogie i wole sam pokombinować Znalazłem jeszcze jedną fajną fotkę, na której co nie co widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 ... o znalazłem jeszcze jedno: Małe postępy, nadal kombinuję z czego zrobić pierścienie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ciekawie się zapowiada. Patrzę i się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Ja wykorzystałem części nr 11, te dystanse z otworem w środku. Słomka miała ciut za dużą średnice, ale u Ciebie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Krzysiu ode mnie to sie nic nie mozna nauczyc... Seb masz moze zdjecie swojego zestawu. Chetnie kukne jak u Ciebie to wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Mam to już pomazane i niewiele widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Cos widac. Bedzies do niego wstawiac gaski transportowe czy tska mieszanka zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Bedzies do niego wstawiac gaski transportowe czy tska mieszanka zostanie? Zostają normalne gąski, konfiguracja wzorowana na archiwalnym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Masz warsztat gdzies wystawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Warsztatu brak, model gotowy, wkrótce galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi