Super Moderator Greif Napisano 21 Września Autor Super Moderator Share Napisano 21 Września dawno nic nie było, no jakoś weny brakło kilka innych problemów wynikło no ale wracam na "tory", poskładałem podwozie- zostało kilka detali do dodania ale już prawie. Pierwsza przymiarka "pozorantów" do środka. 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 18:02 Autor Super Moderator Share Napisano Niedziela o 18:02 Marny postęp związany z chytrym planem ale udało się i chciałbym gorąco podziękować Koledze Jawkers za pomoc w kontynuacji projektu, podjął się wykonania projektu drzwi do wagonu i dzięki temu mogę kontynuować, oczywiście po długim oczekiwaniu dzięki "wspaniałej" usłudze Poczty Polskiej dotarły do mnie już wydruki tak więc ruszyłem dalej, poskładałem burty teraz dopasowuje dach i nieuchronnie trzeba będzie pomalować środek... nie cierpie malowania Stan na dzisiaj 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Niedziela o 19:17 Share Napisano Niedziela o 19:17 Tak z ciekawości tylko, na czym polegał problem w wykonaniu tych drzwi samemu od podstaw, skoro widać, że wyglądają na proste do wydziergania z ręki? Prezentujesz tu nam solidne skracze, a tymczasem druk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 20:22 Autor Super Moderator Share Napisano Niedziela o 20:22 @Rafał B kłopotem był półokrągły tłoczony rant na obwodzie drzwi, jedne może i bym wystrugał ale x4... do tego ni cholery nie udało mi się wygiąć półokrągły pręcik z evergreena (1x0,5mm), za mały promień i pękał, na ciepło kurczył się na krawędziach... padło na 3D bo powtarzalność i łatwość zmian- jak widać jedne drzwi mają inne okno- tak więc "nowinka" ułatwiająca pracę i na pewno nie ostatnia bo te drzwi trafią jeszcze do brankarda więc 2in1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Poniedziałek o 18:06 Share Napisano Poniedziałek o 18:06 21 godzin temu, Greif napisał: ..."nowinka" ułatwiająca pracę i na pewno nie ostatnia bo te drzwi trafią jeszcze do brankarda więc 2in1 Tak też myślałem, że będzie szersze tego zastosowanie Osobiście rant próbowałbym wykonać inaczej, ale fakt, z 3D nie ma co konkurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi